Αντίο του Πανθρακικού με… πιστολιές από τον Μήτρογλου

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Με δυο γκολ του Μήτρογλου, που συνοδεύθηκαν από ισάριθμους πρωτότυπους πανηγυρισμούς, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή και με δυο νίκες επί του Πανθρακικού και συνολικό σκορ 8-3 σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου θα αντιμετωπίσει στις 11 Μαΐου τον Ατρόμητο.

Το 6-2 του πρώτου αγώνα είχε ατονήσει σχεδόν κάθε ενδιαφέρον για τη ρεβάνς. Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Κομοτηνή για μια αναμέτρηση τυπική διαδικασία κόντρα στον Πανθρακικό, αλλά αρκετός κόσμος βρέθηκε στο ΔΑΚ Κομοτηνής για να δει τους πρωταθλητές Ελλάδος αλλά και την τελευταία παράσταση της θρακιώτικης ομάδας για την φετινή σεζόν.

Το ένστικτο σκόρερ που έχει έντονα αναπτυγμένο ο Μήτρογλου και η δυνατότητα της ομάδας του Παύλου Δερμιτζάκη να βγάζει επιθέσεις και να τελειώνει τις φάσεις, έδωσαν πάντως χρώμα σε μια αναμέτρηση με μειωμένα κίνητρα. Κανείς δεν μετάνοιωσε που ήρθε στο γήπεδο, ούτε φυσικά όσοι είδαν τον αγώνα από την τηλεόραση.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού ξεκίνησε στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών και με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ανέβασε το συνολικό σκορ στο 8-2. Το 0-1 έγινε με πλασέ στο 27 και το 0-2 με κεφαλιά-ψαράκι στο 41ο λεπτό. Και τα δύο γκολ, συνοδεύθηκαν από πρωτότυπους πανηγυρισμούς. Στο πρώτο ο Μήτρογλου γυάλισε τα… παπούτσια του Μανιάτη, που του έδωσε την ασίστ. Στο δεύτερο άρχισε να… πυροβολεί στην κερκίδα και για αυτό εισέπραξε την κίτρινη κάρτα του Αρετόπουλου.

Με αυτά τα τέρματα ο “Μητρογκολ” έφτασε τα 20 τέρματα στην φετινή σεζίν. Αυτό το ματς ήταν το πρώτο μετά την βαρυσήμαντη ομιλία Μαρινάκη στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και το προτελευταίο ματς του Ολυμπιακού στη σεζόν. Απομένει ο τελικός κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις ενόψει της νέας σεζόν. Από την άλλη, ήταν το τελευταίο της σεζόν για τον Πανθρακικό και μένει να δούμε ποιοι θα συνεχίσουν και του χρόνου στην ομάδα, παίκτες αλλά και τεχνικό τιμ.

Πάντως, και σε αυτό το ματς, αναδείχθηκαν οι αδυναμίες του Ολυμπιακού στην άμυνα. Ο Πανθρακικός δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, ο Κάρολ πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος σκόραρε από το σημείο του πέναλτι στο 83′ για να διαμορφώσει το τελικό 1-2, που θα μπορούσε να είναι ακόμα ευνοϊκότερ για την ομάδα της Κομοτηνής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός, με τον Μίτσελ στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση που έκανε το Σάββατο στη χολή, είχε στην άκρη του πάγκο τον Βίκτορ Σάντσεζ και δίπλα του τον Αντώνη Νικοπολίδη. Οι Πειραιώτες είχαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, αφού άλλωστε Ιμπαγάσα, Χολέμπας, Βλαχοδήμος και κάμποσοι ακόμα είχαν μείνει στην Αθήνα. Αλλά μην ξεχνάμε ότι και ο Πανθρακικός είχε αρκετές απουσίες, έξι συνολικά.

Το τέλος του αγώνα βρήκε την πλειοψηφία να χεικροτά, κάποιους λίγους όμως να αποδοκιμάζουν τον Παύλο Δερμιτζάκη, σε ένα περιστατικό για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Λίγο μετά, ο Παύλος Δερμιτζάκης άφησε ανοιχτά στην συνέντευξη Τύπου όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την επόμενη σεζόν, διευκρινίζοντας ότι ακόμα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την διοίκηση της ομάδας για τη συνεργασία τους για τη νέα σεζόν και αυτό θα συμβεί από εδώ και στο εξής.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Σαρακατσάνος, Σερφά, Σκλιοπίδης, Χρήστου, Καστελάν, Λουσέρο, Μακρυδημήτρης (78′ Μπονκ), Βαϊρουά (65′ Καθάριος), Τζάνης (48′ Μίνγκας), Παπαδόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίκτορ Σάντσεθ): Κάρολ, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Μανωλάς (46′ Σιόβας), Λυκογιάννης, Φέισα, Μανιάτης, Μασάντο, Φουστέρ (65′ Φετφατζίδης), Γκρέκο, Μήτρογλου.

 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΕΔΩ