Θρίαμβος της Ξάνθης επί της ΑΕΚ, που αποχαιρέτησε στην Θράκη την Σούπερ Λίγκα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Η τελευταία παράσταση της ΑΕΚ στην Σούπερ Λίγκα δόθηκε στην Ξάνθη. Στα Πηγάδια διεξήχθη εξαναβολής αγώνας Ξάνθης – ΑΕΚ για το πρωτάθλημα των ομάδων Κ20, που ακολουθούν τις μεγάλες ανδρικές και στο οποίο κατά συνέπεια δεν θα αγωνίζεται του χρόνου η κιτρινόμαυτη ομάδα που υποβιβάστηκε στην Football League.

H Skoda ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο τις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα Νέων. Οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά συνέτριψαν με 6-1 το Σάββατο το πρωί την ΑΕΚ στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις των Πηγαδίων και με το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα έφτασαν τους 59 βαθμούς στο φετινό μαραθώνιο καταλαμβάνοντας την 3η θέση, διαθέτοντας μάλιστα και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Ιάσωνα Παπαδημητρίου με συνολικά 32 γκολ.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Παπαδημητρίου στο 14’ ενώ ο Μπαρέττας με δύο γκολ στην συνέχεια (25’, 30’) έγραψε το 3-0, σκορ με το οποίο «έκλεισε» το α’ μέρος. Στην επανάληψη η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Μάλτσι δεν κατάφερε δύο φορές από κοντά να σκοράρει (δοκάρι στην 2η προσπάθεια) με την Ξάνθη μέσα σε διάστημα έξι λεπτών να σκοράρει άλλες τρεις φορές. Στο 68’ ο Γούλας με πανέμορφη ενέργεια και σουτ πέτυχε το 4-0 ενώ στο 72’ ο Κοζάκης στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα πέτυχε αυτογκόλ. Στο 74’ ο Βαλαβανόπουλος πέτυχε το 6-0 και στο 76’ ο Γρόντης διαμόρφωσε το τελικό 6-1.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρ. Γκράνας με βοηθούς τους Χατζημωυσιάδης και Εμπλιούκ του Συνδέσμου Ξάνθης.

SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζλατίνης, Λάσπατζης, Κολλαράς, Παπαδιώτης, Παρασκευάς, Καρυπιάδης, Γούλας (70’ Ψύρρας), Ορφανίδης Λ., Παπαδημητρίου (54’ Βαλαβανόπουλος), Μπαρέττας, Τορομανίδης (78’ Στεπανιάν).
ΑΕΚ: Μυλωνόπουλος, Αργυρίου, Ερέκη, Ναυπλιώτης, Βλάχος, Αρέστη, Χατζησοφρωνίου (46’ Κοζάκης), Ξομπλιός, Τσεβάς (59’ Μάλτσι), Γρόντης, Παπαδημητρίου (61’ Σακκόπουλος).