Όνειρο ήταν και πάει. Έχασε την άνοδο η Ορεστιάδα…

Αποστολή στην Ορεστιάδα: Γιώργος Πανταζίδης

–  Το όνειρο τελείωσε. Η Ορεστιάδα δεν τα κατάφερε. Η ΑΕΚ αποδείχτηκε πιο δυνατή στο τέλος, άντεξε και ήταν αυτή που πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 σετ και την άνοδο, μαζί με την Παναχαϊκή στην Βόλεϊ Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Μέσα σε .ένα φλεγόμενο κλειστό γυμναστήριο, κατάμεστο από κόσμο, η Ορεστιάδα έκανα υπερπροσπάθεια, κυνήγησε τη νίκη μέχρι τέλους, έβγαλε πάθος και ψυχή αλλά όλα αυτά δεν στάθηκαν ικανά να της χαρίσουν την πολυπόθητη νίκη. Η ΑΕΚ υπερίσχυσε με το νεανικό ενθουσιασμό των παικτών της μέσα στο γήπεδο, αλλά και την δύναμη που έδειξαν. Οι πράσινοι του Έβρου από ένα σημείο και μετά έδειξαν να προδίδονται από τις αντοχές τους.  

Στο ξεκίνημα του αγώνα οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι τα μέσα του σετ, αλλά μετά τον 15ο πόντο, η ΑΕΚ με καλό σερβίς τακτικής βραχυκύκλωσε την Ορεστιάδα και σε συνδυασμό με το μπλοκ πήρε αέρα πέντε πόντων 15-20. Σιγα σιγά οι πράσινοι βρήκαν τρόπο να ανακάμψουν και να μειώσουν οδηγώντας σε διαδοχικά λάθη την ΑΕΚ. Το σκορ έφτασε στο 21-21 και 23-23. Εκεί ανέλαβε δράση ο Ρουμελιωτάκης και με δυο επίθεσεις έδωσε τέλος στο σετ. 

Η Ορεστιάδα έπρεπε και μπήκε δυνατά από την αρχή στο δεύτερο σετ. Αποτελεσματικές επιθέσεις από Βλασακίδη και άσος του Προδρομίδη έφεραν το σκορ στο 5-0 και 7-2 . κάπου  εκεί άρχισε η μείωση του σκορ από την ΑΕΚ. αουτ επίθεση των Εβριτών και μπλοκ στον Γραμματικόπουλο εφεραν την απόσταση στους δυο πόντους (7-5). Γρήγορα όμως ξαναβρέθηκε στους τέσσερις και στους πέντε 13-8 με συνεχείς άστοχες και αναποτελεσματικές επιθέσεις των κιτρινόμαυρων, για να ζητήσει ταιμ άουτ ο προπονητής της ΑΕΚ. Μπλοκ στον Παπαδόπουλο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 14-8 για να σταματήσει στο σερί των πόντων με άουτ σερβίς του Προδρομίδη. Ο ΑΟΟ είχε πια σοβαρό προβάδισμα στο σκορ με το 16-9 που έγινε 17-9 με επίθεση στο φιλέ από τον Αλεξίου. Από εκεί και πέρα το σετ ήταν μια τυπική διαδικασία. Με φιλέ του Καπίρη διαμορφώθηκε το 25-19.

Στο τρίτο σετ, η Ορεστιάδα είχε το προβάδισμα με 9-6 αλλά όχι για πολύ. Με πλασέ του Ρουμελιωτάκη σε ένα κρίσιμο σημείο με τεχνικό πλασέ έκανε το 14-16 για να υποχρεώσει τον Τσιακμάκη να πάρει τάιμ άουτ. Η Ορεστιάδα δεν μπόρεσε να τελειώσει την επίθεση και με κόντρα του Καπίρη η ΑΕΚ στο +3 14-17. Κρίσιμο μπλοκ του Προδρομίδη 15-17 και πλασέ του Καπίρη διατηρεί τη διαφορά , ενώ ο Παπαδόπουλος δεν συγχώρησε την κακή υποδοχή της Ορεστιάδας για να κάνει το 15-19. Άουτ σερβίς του Δούλια  που πέρασε σαν αλλαγή κάνει το 16-20 και ο Βλασακίδης δέχεται στοπ από διπλό μπλοκ  για το 16-21. Διπλο μπλοκ Χουσίδη και Γραμματικόπουλο στον Ρουμελιωτάκη κατεβάζει τη διαφορά στους τρεις πόντους και η Ορεστιάδα ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Μπλοκ άουτ  του Παπαδόπουλου (18-22) που τραυματίστηκε στο γόνατο πέφτοντας. Φάση διαρκείας μκαι κόντρα επίθεση του Ρουμελιωτάκη για το 18-23. Μπλοκ Σασάτη σε πρώτο χρόνο για το σετ μπολ και άσος του Κρέτση 18-25 και 1-2 σετ.

Μεγάλη μάχη έγινε στο τέταρτο σετ με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυναμικά θέλοντας να πάρουν από νωρίς το πάνω χέρι., και τα κατάφεραν. Ο ΑΟΟ προηγήθηκε με 10-6 αξιοποιώντας τα λάθη της ΑΕΚ αλλά κάπου εκεί άρχισαν και τα προβλήματα στην υποδοχή των Εβριτών. Η ΑΕΚ έφερε το παιχνίδι στα ίσα και το σετ πήρε «φωτιά». Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν πόντο πόντο μέχρι το 21-21. Φιλέ από τον Σασάτη και άουτ επίθεση του Παπαδόπουλου πήγαν το σκορ στο 24-22 για να τελειώσει το σετ με επίθεση του Βλασακίδη.

Στο τάι μπρέικ η ΑΕΚ ήταν πιο ψύχραιμη και αποτελεσματική. Πολύ γρήγορα πήρε  προβάδισμα 3-7 για να κάνει ρελάνς η Ορεστιάδα μειώνοντας στον πόντο. Το μπλοκ του δικεφάλου δούλεψε το 6-8 έγινε 8-13 και οι πράσινοι μείωσαν μόνο προσωρινά. Το τελικό 13-15 διαμορφώθηκε με επίθεση στην αντένα από τον Καρδαμανίδη.

Οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι. Στο στρατόπεδο των Εβριτών επικρατούσε απογοήτευση. Η τελευταία σκηνή εντός του τερεν ήταν και η πιο όμορφη. Ο φίλαθλος κόσμος χειροκρότησε και τις δυο ομάδες και οι παίκτες τους το ανταπέδωσαν. Η ΑΕΚ με την Παναχαϊκή θα αγωνίζονται στην Βόλεϊ Λιγκ. Η Ορεστιάδα για έβδομη χρονιά θα απουσιάζει από τα μεγάλα σαλόνια…

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Τσιακμάκης): Καψαλιάρης, Αρχοντής, Βλασακίδης, Γραμματικόπουλος, Κεμανετζής, Κουλαξίδης, Κωνσταντινίδης (λ), Παχουσίδης, Καρδαμανίδης, Προδρομίδης

ΑΕΚ (Κλαρούδας): Κρέτσης, Σαμαντάς, Σασάτη, Ρουμελιωτάκης, Αλεξίου, Παπαδόπουλος, Κάπελλας (λ), Καπίρης, Μιχαλόπουλος, Φραγκιαδάκης, Αναστασίου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ…