Γνωστοί Θρακιώτες στον Σαββίδη για Γκαρσία!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Χρήστος Ραγκάτσης

–  Αίσθηση προκάλεσε στην Θεσσαλονίκη η επιστολή που απέστειλαν στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη πέντε πασίγνωστοι παοκτζήδες, ανάμεσά τους και δύο ιδιαίτερα γνωστοί και σεβαστοί στην Θράκη, με αφορμή το διαζύγιο με τον Πάμπλο Γκαρσία.

Με την επιστολή τους, ζητούν από τον Ιβάν Σαββίδη να ακούσει τον Γκαρσία, καθώς λόγω παρεξήγησης, ο Ουρουγουανός αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ χωρίς να συναντηθεί με τον μεγαλομέτοχο! Οι πέντε αναγνωρίζουν στον Σαββίδη το δικαίωμα να διοικεί όπως αυτός κρίνει, του ζητούν ωστόσο να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο “Γκαρσία”, θεωρώντας πως ο μεγαλομέτοχος δεν ενημερώθηκε σωστά.

Η επιστολή στάλθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στον Ιβάν Σαββίδη και φέρει ως πρώτο υπογράφοντα τον κομοτηναίο στρατηγό εν αποστρατεία, πρώην αρχηγό ΓΕΣ αλλά και διατελέσαντα υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας πέρυσι Φραγκούλη Φράγκο και τελευταίο τον Αλέξανδρο Χατζόπουλο των «Πλαστικών Θράκης», μιας εταιρείας με έδρα την Ξάνθη που δραστηριοποιείται στον μισό πλανήτη και θεωρείται μια από τις κορυφαίες στην χώρα.

Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο της επιστολής:

 

«Κύριε Σαββίδη,

ασφαλώς και δε θα σας πούμε εμεις πώς να διοίκησετε την επιχείρηση σας. Ούτε και είμαστε οι κατάλληλοι για να σας πούμε απόψεις για ποδοσφαιρικά θέματα, αφού έχετε κοντά σας πλέον σπουδαίους γνώστες των θεμάτων αυτών. Ωστόσο,

επειδή με όλες σας τις κινήσεις απ το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, αποδεικνύετε καθημερινά πως κυβερνάτε τον ΠΑΟΚ με σοφία, μεθοδικότητα και δικαιοσύνη, ανεβάζοντας το επίπεδό του όλο και πιο ψηλά.

Επειδή πιστεύουμε ότι κανένας οπαδός, φίλαθος, στέλεχος ή σύμβουλός σας, αλλά εσείς και μόνο εσείς δικαιούστε να αποφασίζετε για την τύχη της ομάδας μας και ιδιαίτερα για τόσο σοβαρά κι ευαίσθητα ζητήματα, που μπορούν να γκρεμίσουν στην κυριολεξία όσα πάτε να χτίσετε.

Επειδή είμαστε σιγουροι ότι ορισμενοι άνθρωποι, ακόμα ίσως και άτομα της εμπιστοσύνης σας, δεν γνωρίζουν τη νοοτροπία και την ιδιοσυγκρασία του ΠΑΟΚτσή ή εσκεμμένα την αγνοούν

Επειδή δρούμε με ανιδοτέλεια, χωρίς να έχουμε κανένα απολύτως συμφέρον και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το καλό του ΠΑΟΚ και άρα και το δικό σας, δίχως να αποσκοπούμε κάπου.

Επειδή εσάς καιμόνο εσάς έχουμε εμπιστοσύνη στο να ακούσετε και την πλευρά του παίκτη προσωπικά και δια ζώσης και να κρίνετε το δίκαιο ή άδικο της αποπομπής του.

Επειδή ενόψει του μεγάλου ΠΑΟΚ που κι εμείς οραμιζόμαστε, εξαιτίας της δικής σας πληθωρικής και αποφασιστικής παρουσίας, ισχυρής προσωπικότητας και έντιμης προσπάθειας, κανένας τίμιος πιστός, αξιοπρεπής και ανδιοτελής ΠΑΟΚτσής δεν περισσεύει, ιδιαίτερα δε όταν αυτός τυγχάνει να είναι ο Πάμπλο Γκαρσία.

Επειδή ο ΠΑΟΚ μας ήταν πάντα υπέρ του δικαίου και της αλήθειας και τιμούσε με σεβασμό τα σύμβολα τις σημαίες, και τα ιδανικά της αξιοπρέπειας και της υπερηφάνειας, αξίες που άλλωστε και εσείς ο ίδιος πρεσβεύετε και τις οποίες περήφανα εκπροσωπείτε παγκοσμίως, ως Έλληνας Πόντιος.

Επειδή θεωρούμε ότι ορισμένα πράγματα δεν τα γνωρίζετε και δεν σας έχουν μεταφέρθει σωστά

Επειδή όπως γνωρίζετε, τον Πάμπλο Γκαρσία σαν ποδοσφαιριστή και σαν άνθρωπο, τον αγαπάει και τον εκτιμάει η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών και φιλάθλων του ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, επαγγέλματος οικονομικής και κοινωνικήςεπιφάνειας.

Επειδή τέτοιοι άνθρωποι, ακόμη κι όταν τελικά φτάσει, κάποτε η στιγμή, να πρέπει για διάφορους λόγους, να χωρίσουν οι δρόμοι μας, αυτό θα πρέπει να γίνεται με το σωστό τρόπο και τις ανάλογες τιμές.

Επειδή δεν τίθεται, τουλάχιστον από εμάς θέμα προσωπολατρείας αλλά δικαιοσύνης.

Επειδή την όποια σας απόφαση, θα την σεβαστούμε και θα την στηρίξουμε.

Σας παρακαλούμε να κάνετε δεκτό το αίτημά μας αλλά και το λαϊκό συναίσθημα και να ακούσετε προσωπικά και κατ ιδίαν την άποψη και του παίκτη, πιστεύοντας ότι εν συνεχεία θα πράξετε τα δέοντα, ώστε ο Πάμπλο Γκαρσία να επιστρέψει στην ομάδα μας και να τη βοηθήσει με κάθε τρόπο, όπως αυτόν της συσπείρωσης του λαού του ΠΑΟΚ, ώστε αυτή να κατακτήσει όλους του στόχους, που όλοι μας και πρώτος εσείς, ονειρευόμαστε.

Φράγκος Φραγκούλης, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πρώην υπουργός Εθν. Αμ.

Γιγής Γιάννης, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ, ορθοπεδικός χειρουργός

Ανδρονικίδης Ανδρέας, επίκουρος καθηγητής ΠΑΝΜΑK

Σαγιόγλου Ανδρέας, δικηγόρος Θεσσαλονίκης

Χατζόπουλος Θανάσης, επιχειρηματίας (Πλαστικά Θράκης)».