Βήμα ανόδου για την Ασπίδα Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Σπουδαία νίκη για την Ασπίδα Ξάνθης που πέρασε με 70-76 από την Χρυσούπολη, και πλέον βλέπει το ερχόμενο ντέρμπι κορυφής του Σαββάτου με τον Πανσερραϊκό ως μεγάλη ευκαιρία για άνοδο στα εθνικά πρωταθλήματα.

 

Πρόκειται για μια νίκη που την κρατάει κάτι παραπάνω από ζωντανή, αφού έπιασε στην κορυφή τον Πανσερραικό, τον οποίο μάλιστα υποδέχεται το Σάββατο στο κλειστό του Ευμοίρου.

Από την πρώτη κιόλας περίοδο οι παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας είχαν τον έλεγχο του αγώνα κλείνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά με 20-24.  Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο μέρος ισόπαλοι με 42-42.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες των Δημήτρη Παναγιωτόπουλου και Κώστα Ιωαννίδη ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους αυξάνοντας την διαφορά, κλείνοντας την περίοδο προηγούμενοι με 52-59. Στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν την διαφορά δίχως αποτέλεσμα με το Ξανθώτικο σύνολο να κρατάει με άνεση την νίκη, και πλέον να βλέπει την μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι του Σαββάτου να πάρουν προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Δεκάλεπτα: 20-24, 42-42 (ημίχρονο), 52-59, 70-76 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Δ. Παναγιωτόπουλος, Κ. Ιωαννίδης): Βαχαρίδης  13(3), Τακίδης  4, Κουμπάνης  13(1), Σιώρας  2, Οικονόμου   9(3), Λιβησιανός  12(1), Τάταρης  8, Καραμπέκης  15, Μπουραζάνης, Καλαματιανός, Πετκίδης, Σταυριανός.

Η βαθμολογία (μετά από τέσσερις αγώνες):
1. Πανσερραϊκός 7
2. Ασπίδα Ξάνθης 7
3. Εθνικός Αλεξ/πολης  6
4. ΑΟ Χρυσούπολης  4

Η επόμενη αγωνιστική:
27/4, 4μμ: Ασπίδα Ξάνθης-Πανσερραϊκός, live από το thrakisports
27/4, 4μμ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΑΟ Χρυσούπολης, live από το thrakisports

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΣΠΙΔΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ