Πώς προετοιμάζονται για το μπαράζ στην Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Tα πάνω κάτω ήρθαν στην Ξάνθη με την επισημοποίηση του επικείμενου αγώνα μπαράζ με τον Παναθηναϊκό, καθώς τινάζεται στον αέρα ο προγραμματισμός της ομάδας. 

Αλλωστε μόλις ένα 24ωρο πριν είχε ανακοινωθεί και το τέλος της συνεργασίας με τον Μαρίνο Ουζουνίδη (που ωστόσο θα παραμείνει στον πάγκο ως τα μέσα Μαΐου), δείγμα του ότι η ομάδα είχε μπει σε ένα μεταβατικό στάδιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του sentragoal, αυτό στο οποίο τουλάχιστον ευελπιστούν στις τάξεις της ομάδας είναι να γίνει το συντομότερο δυνατόν το παιχνίδι (με την ερχόμενη Κυριακή να θεωρείται η κατάλληλη ημερομηνία), ώστε να ξεκινήσουν οι διεργασίες για τη νέα χρονιά και να ληφθούν οι αποφάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με το δημοσίευμα πως οι άνθρωποι της ΠΑΕ δεν θέτουν ιδιαίτερες προϋποθέσεις για τον τόπο που θα φιλοξενήσει το παιχνίδι, δεχόμενοι να γίνει ακόμα και στην Αθήνα. Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα και, όποτε κι αν αποφασιστεί το ματς, η Ξάνθη θα παραταχθεί πλήρης.

Στον αγώνα μπαράζ, είναι προφανές ότι στον πάγκο θα κάτσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Παράλληλα όμως, έχει ξεκινήσει η προπονητική ονοματολογία με τους Μάντζιο και Καραγεωργίου να δίδονται ώς φαβορί.

 

 

Και ενώ οι πληροφορίες από την Ξάνθη φέρνουν τον Μάντζιο ως πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ξάνθης, το novasports υποστήριξε ότι αυτόν τον τίτλο τον κατέχει ο Καραγεωργίου αν και παράλληλα εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις.

Ο 50χρονος καβαλιώτης τεχνικός ξεκίνησε την εφετινή σεζόν στον Παναιτωλικό, από τον οποίο αποχώρησε. Σύμφωνα με το novasports, η διοίκηση της Ξάνθης θέλει ο νέος τεχνικός να καθίσει στον πάγκο της ομάδας και στον αγώνα μπαράζ με τον Παναθηναϊκό, για την κατάληψη της έκτης θέσης του πρωταθλήματος, η οποία υπό προϋποθέσεις, μπορεί να οδηγήσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω των play off. Αλλά σε κάθε περίπτωση, μέσα στις υποχρεώσεις του Ουζουνίδη είναι να βρεθεί και αυτός στον πάγκο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού το συμβόλαιό του τελειώνει στο τέλος Μαΐου και έχει δεσμευθεί στον Χρήστο Πανόπουλο ότι θα παραμείνει στον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν (και προφανώς θα παρέμενε αν η Ξάνθη εξασφάλιζε την συμμετοχή της στα πλέι οφ).