Τα νεώτερα για το φιλικό Μπάγερν – Πανθρακικός

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Η εκκωφαντική επικράτηση της Μπάγερν Μονάχου επί της Μπαρτσελόνα με 4-0 στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θύμισε σε αρκετούς τα δημοσιεύματα του περασμένου Δεκεμβρίου ότι βρίσκεται στα σκαριά η διοργάνωση φιλικού αγώνα του Πανθρακικού με την βαβαρική ομάδα.

Η Μπάγερν πρόσφατα αναδείχθηκε για 23η φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Γερμανίας και όλα δείχνουν ότι σε ένα μήνα θα διεκδικήσει στο Λονδίνο για πέμπτη φορά τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, που έχασε τον περασμένο Μάιο στον τελικό του Μονάχου από την Τσέλσι στα πέναλτι. 

 

Ιθύνων νους για αυτό το φημολογούμενο φιλικό φέρεται ο υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, που επισκέπτεται συχνά – πυκνά την Γερμανία και στην διάρκεια της επίσημης παρουσίας του στην Βαυαρία τον περασμένο Δεκέμβριο φρόντισε να δει το μεγάλο ντέρμπι της Μπουντεσλίγκα Μπάγερν – Ντόρτμουντ που ενδέχεται να αποτελέσει και το ζευγάρι του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ (η Ντόρτμουντ παίζει στον άλλον ημιτελικό με την ρεάλ Μαδρίτης) αλλά και να κλείσει φιλικό με την διάσημη ομάδα του Μονάχου για την τοπική ομάδα της εκλογικής του περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Στυλιανίδης μίλησε σε βαυαρούς επιχειρηματίες και διοργάνωσε τη συναυλία με την Βίκυ Λέανδρος, που απέφερε έσοδα μισού εκατομμυρίου ευρώ από πωλήσεις εισιτηρίων κυρίως σε ομογενείς. Το ποσό αυτό θα δοθεί στην Εκκλησία για την ενίσχυση του έργου της. Ωστόσο, συνεχίζει η στήλη, ο υπουργός ήθελε και το κάτι παραπάνω. Έτσι, χρησιμοποιώντας ως μέσο τον υφυπουργό της γερμανικής κυβέρνησης Χανς Φούχτελ που έχει ως αρμοδιότητα την Ελλάδα καθώς και κάποιους βιομήχανους, κατάφερε να εξασφαλίσει είσοδο και να δει από κοντά τον αγώνα Μπάγερν – Ντόρτμουντ αλλά και να κλείσει συμφωνία με την διάσημη γερμανική ομάδα, ώστε να παίξει φιλικό αγώνα με τον Πανθρακικό.

Αν και δεν διευκρινίζεται από την εφημερίδα αν το παιχνίδι θα φιλοξενηθεί στην Κομοτηνή ή στο Μόναχο, ούτε ο χρόνος που αυτό πιθανότατα θα διεξαχθεί, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τα έσοδα του φιλικού θα δοθούν για τη δημιουργία ιδρύματος για σπαστικά παιδιά στην Κομοτηνή. Ωστόσο, παρόλο που εκείνο το δημοσίευμα δεν διαψεύστηκε ποτέ από το “Βήμα” αλλά ούτε και από τον κ. Στυλιανίδη ενώ πήρε μεγάλη έκταση όχι μόνο στον τοπικό αλλά και στον πανελλαδικής εμβέλειας Τύπο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανθρακικός, Δημήτρης Τζελέπης συνομιλώντας εν ευθέτω χρόνο με το thrakisports είχε δηλώσει άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα.

Εάν πάντως πράγματι ψήνεται ένα φιλικό της Μπάγερν Μονάχου με τον Πανθρακικό, πλέον μετά το εκκωφαντικό 4-0 επί της Μπαρτσελόνα και την κατάκτηση του 23ου τίτλου της στην Μπουντεσλίγκα, το ενδεχόμενο διεξαγωγής του το φετινό καλοκαίρι αποκτά άλλη αξία. Για αυτό και αν υπάρχει έστω μία πιθανότητα, καλό θα είναι να κυνηγηθεί…