Να επιστρέψει το τρόπαιο… 30χρόνια μετά

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Ξημερώνει μεγάλη μέρα για το ΕΒρίτικο βόλει. Το 3ο λύκειο Αλεξανδρούπολης στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος την Πετρούπολη και θέλει να φέρει το τρόπαιο στον Έβρο … σχεδόν 30 χρόνια μετά.

Ήταν το 1984 όταν μια μεγάλη παρέα ταλαντούχων παικτών , πολλοί από τους οποίους έκαναν μεγάλη καριέρα στη συνέχεια, επέστρεφαν θριαμβευτές. Το ευχάριστο γεγονός μας θυμίζει και ο Σταύρος Καβαρατζής που δημοσίευσε στο “liberovolley” ένα σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο. Ήταν η άφιξη στην πόλη της Αλεξανδρούπολης  με το κύπελλο από τους  Πρωταθλητές Ελλάδος Λυκείων  του 1984: Προπονητής Κασαμπαλής Θ, Ανδρεάδης Ι, Ναλμπάντης Κ, Κελεπεκίδης Μ ,Δήμητσας Ι, Δελληγιάνης Α, Ναλμπάντης Α, Σιγλίδης Θ, Γιαννακόπουλος Α, Καβαρατζής Σ, Διγγελίδης Ν, Πασχάλης Κ ,Καλαϊτζής Α.

Και στο μήνυμά του ο Καβαρατζής αναφέρει χαρακτηριστικά: «Παιδιά τολμώ να μιλήσω εκ μέρους της Πρωταθλήτριας Ελλάδος  ομάδας Βόλεϊ Λυκείων 1984. Ας με συγχωρέσουν οι συμπαίκτες μου που δεν πρόλαβα να επικοινωνήσω μαζί τους αλλά είμαι σίγουρος ότι συμφωνούν συμμετέχοντες στην χαρά σας. “ΜΑΓΚΕΣ φέρτε το πίσω στην πόλη….. πολύ καιρό έμεινε μακρυά μας. Σταύρος  Καβαρατζής».

Υπόθεση του βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης λοιπόν γίνεται η προσπάθεια κατάκτησης του φετινού πρωταθλήματος και οι ευχές όλων βρίσκονται μαζί με τα παιδιά του Χ. Γκαρνέτα. Και αφού ξεπέρασαν το μεγάλο εμπόδιο του Κολλεγίου, πλέον κόντρα στην Πετρούπολη (που απέκλεισε την Χαλκίδα 2-1) είναι το μεγάλο φαβορί.

Ο αγώνας ξεκινά στις 12.00 το μεσημέρι και θα καλυφθεί live από το  thrakisports, που βρίσκεται σταθερά κοντά και στον σχολικό και φοιτητικό αθλητισμό. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι μόνο από το συγκεκριμένο site είχαν καλυφθεί ζωντανά όλοι οι τελικοί θα σχολικών ή φοιτητικών πρωταθλημάτων που μετείχαν ομάδες της Θράκης (όπως πχ συνέβη με το ΕΠΑΛ Ορεστιάδας και την συμμετοχή προ μηνός στο τελικό του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ή το ΔΠΘ και την συμμετοχή του στον τελικό του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος της Κοζάνης…