Ο μίνι απολογισμός του Μαρίνου Ουζουνίδη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–   Σε έναν μίνι απολογισμό για τα όσα πέτυχε η Skoda Ξάνθη καθώς και για την κατάσταση που επικρατεί στον Ξανθιώτικο σύλλογο προχώρησε ο μέχρι χθες προπονητής της Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Εβρίτης τεχνικός κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της και οι δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου είχαν απολογιστικό χαρακτήρα, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει και για αλλαγή φολοσοφίας στον Θρακιώτικο σύλλογο τα δύο τελελυταία χρόνια με την προώθηση νέων από τις ακαδημίες.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ισοπαλία με τους Θεσσαλονικείς, ενώ ξεκαθάρισε πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Χρήστος Πανόπουλος γνώρισε εξ’ αρχής τις προθέσεις του.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου, αρχικά για τον αγώνα με τον Άρη αλκλά και την πορεία της ομάδας: «Παρασυρθήκαμε από τον αντίπαλο σε ένα αργό παιχνίδι, χωρίς πολλές φάσεις. Δεν είναι εύκολο να παίξεις τέτοια παιχνίδια. Παρόλα αυτά τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια στον δεύτερο γύρο. Ήταν μια περίεργη χρονιά που έκλεισε καλά για εμάς. Θα μπορούσαν όμως να είναι καλύτερα τα πράγματα μετά τα καλά εκτός έδρας αποτελέσματα. Πρέπει να διορθωθούν κάποια πράγματα, όπως και η βοήθεια του κόσμου πρέπει να είναι μεγαλύτερη».

«Αλλάξαμε αρκετά πράγματα. Πήραμε σπουδαία αποτέλεσμα, κυρίως εκτός έδρας και αν ήμασταν πιο προσεκτικοί, θα τερματίζαμε πιο ψηλά στη βαθμολογία. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για τη σπουδαία δουλειά που κάναμε. Οι δυνατότητες τους είναι μεγάλες και το έδειξαν στο δεύτερο μισό. Εύχομαι τη νέα χρονιά να πάνε καλύτερα τα πράγματα και η ομάδα να βρεθεί πιο ψηλά».

Για την απόφαση του να αποχωρήσει από τον πάγκο της Ξάνθης: «Είχα μιλήσει με τον πρόεδρο και ήξερε την απόφαση μου. Προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας και θεωρώ ότι τα πράγματα πήγαν όπως τα θέλαμε. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Έχει αλλάξει η φιλοσοφία της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια. Έχουμε βάλει στην ομάδα έξι παιδιά από τις ακαδημίες. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Εύχομαι να συνεχιστεί, γιατί υπάρχουν παιδιά από πίσω που του χρόνου θα φανούν και αυτά. Και εγώ και ο κ. Πανόπουλος πρέπει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι».