Το pregame του αγώνα Skoda Ξάνθη – Αρης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ολοκληρώνονται οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ξάνθης με την Skoda στα Πηγάδια να υποδέχεται τον Άρη στο φινάλε της Σούπερ Λίγκας. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν τη νίκη για να διασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία, ωστόσο και η Ξάνθη θέλει να διασφαλίσει την 6η θέση που μπορεί υπό προϋποθέσεις να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για αυτό κάθε άλλο παρά αδιάφορη είναι.

Βλέπετε, έχουν φουντώσει οι φήμες για τυχόν μη αδειοδότηση του ΠΑΣ Γιάννινα. Αν συμβεί αυτό, τότε το τρίτο ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ θα πάει στην έκτη ομάδα, που είναι μεν αυτή τη στιγμή η Ξάνθη, αλλά καραδοκεί για να της κλέψει αυτήν την θέση ο Παναθηναϊκός. Από την άλλη, οι «κίτρινοι» θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς και να σωθούν οριστικά, ανεξάρτητα του τι θα γίνει εν τέλει με την υπόθεση της ΑΕΚ. 

Skoda Ξάνθη

Μετά το χορταστικό 3-3 στην έδρα του Πανιωνίου, η Ξάνθη έχει μόνο ένα στόχο, ο οποίος υλοποιείται υπό προϋποθέσεις. Οι ακρίτες θέλουν τους τρεις βαθμούς, ούτως ώστε να αφήσουν σίγουρα πίσω τους τον Παναθηναϊκό και να βγουν οριστικά έκτοι. 
Και μετά να περιμένουν αν ο ΠΑΣ Γιάννινα θα πάρει αδειοδότηση. Γιατί αν οι Ηπειρώτες δεν τα καταφέρουν, τότε η έκτη θέση θα βγάλει Ευρώπη. 
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει δύο προβλήματα. Αυτά είναι των βασικών Μαρίν και Λοντίγκιν, αφού αμφότεροι είναι τιμωρημένοι για την αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς. 
Αναλυτικά, η αποστολή, που απαρτίζεται από 20 άτομα: Λυμπερόπουλος, Ζαρόπουλος, Κομεσίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Παΐτο, Βάλλας, Γούτας, Φλίσκας, Ντιέ, Βασιλακάκης, Ντάνι, Πλατέλλας, Μαρσελίνιο, Σμιθ, Σολτάνι, Νάκα, Ράνος, Μάνταλος, Τριάδης. 
 

Αρης Θεσσαλονίκης 

Θέλει και αυτός τη νίκη ώστε να ορίζει ο ίδιος την τύχη του. Γιατί αν ο Άρης αποδράσει με διπλό από τα Πηγάδια, τότε δεν τον ενδιαφέρει το τι γίνεται στα υπόλοιπα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, αφού εξασφαλίζει την παραμονή του. 
Σύμμαχος στην προσπάθεια τους αυτή; Μα φυσικά, ο κόσμος των «κίτρινων». Περίπου 1.200 Θεσσαλονικείς θα ταξιδέψουν στην Ξάνθη και θα προσπαθήσουν από το πέταλο να εμψυχώσουν την ομάδα τους. Τόσα εισιτήρια έδωσε η Ξάνθη.
Στα αγωνιστικά, ο Γιαννιώτας ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν στον τετρακέφαλο και θα δώσει κανονικά το «παρών». Κάτι που δεν θα κάνει –βέβαια- ο Νταβίντ Αγκάνθο, με τον Ισπανό φορ να είναι η μοναδική βασική απουσία για τον Σούλη Παπαδόπουλο αλλά να ταξιδέυει μαζί με την υπόλοιπη αποστολή για αυτό το κρίσιμο ματς. 
Ο τεχνικός του Άρη έχει καταλήξει στο 4-4-3, έχοντας ένα δίλλημα, όσον αφορά τον τερματοφύλακα. Διούδης ή Βελλίδης; Ο πρώτος πάει εξαιρετικά το τελευταίο διάστημα, ο δεύτερος επέτρεψε από τραυματισμό. Λογικά, ο «μικρός» θα διατηρήσει την θέση του κάτω από την εστία. Στις υπόλοιπες θέσεις, Παπαζαχαρίας και Πουλίδο τα δύο στόπερ, με τον Ζαραδούκα αριστερό μπακ και τον Κοέλιο δεξί. Ο Οικονομόπουλος θα είναι ο «κόφτης», με τους Παπαστεριανό και Τριανταφυλλάκο λίγο μπροστά τους. Στην τριάδα της επίθεσης θα είναι οι Καζναφέρης, Γιαννιώτας στα άκρα και ο Τάτος μοναδικός προωθημένος. 
Αναλυτικά, η αποστολή: Διούδης, Βελλίδης, Νούνο Κοέλιο, Πουλίδο, Αγγελούδης, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος, Ζαραδούκας, Ηρακλής, Καζναφέρης, Καραγιάννης, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Οικονομόπουλος, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Σουνάς, Τάτος, Τριανταφυλλάκος, Τσουκάνης.λύτερο κίνητρο για το διπλό.

 

Διαιτητές και μεταδόσεις

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα, όπως και όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) με βοηθούς τους Μαγιάννη (Άρτας) και Σωτηρόπουλο (Αχαΐας). Η μετάδοση θα είναι από το Novasports 4 σε περιγραφή του Γιώργου Λιώρη και ρεπορτάζ του Γιώργου Αργυρόγλου και του Παναγιώτη Στεφάνου. Ραδιοφωνικά το ματς θα μεταδοθεί από ιδιωτικούς σταθμούς και ιντερνετικά από το thrakisports σε real time με περιγραφή μέσα από το γήπεδο των Πηγαδίων.