Τσίμπησε πόντο από Παναχαϊκή, όλα για όλα με ΑΕΚ

Αποστολή στην Πάτρα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Η Παναχαϊκή έκανε το δύο επί δύο επί της Ορεστιάδας αλλά οι Εβρίτες τσίμπησαν πόντο και σαφώς μπορούσαν να φύγουν με το κάτι παραπάνω από την ήττα με 3-2 σετ στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία του 2ου τουρνουά ανόδου στο κλειστό της Αγυιάς Αχαΐας. 
 
Με το δίποντο αυτό, η ομάδα της Πάτρας διατηρείαι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ενώ η Ορεστιάδα πιάνει στην βαθμολογία την ΑΕΚ και καλείται να παίξει το σημαντικότερο μέχρι σήμερα παιχνιδι του τουρνουά απέναντι στους κιτρινόμαυρους το απόγευμα του Σαββάτου (7.30 μμ, live και σε live streaming από το thrakisports).
 

Η ομάδα του Έβρου πήρε από τηνα ρχή προβάδισμα στο πρωτο σετ, προηγήθηκε 0-5 και 1-9 και τελικά το κατέκτησε με 15-25, έχοντας ως βασικά όπλα την πολύ καλή υποδοχή και το μπλοκ.  Ωστόσο τα πράγματα αντιστράφηκαν στο δεύτερο σετ. Εκεί ήταν η Παναχαϊκή που προηγήθηκε με 5-0, η Ορεστιάδα απάντησε ισοφαρίζοντας σε 8-8, αλλά οι γηπεδούχοι αέκαναν στο σημείο αυτό ένα 7-0 σερί, προηγήθηκαν με 15-8 και στην συνέχεια πήραν το σετ με 25-20. 

Στο τρίτο σετ, η Παναχαϊκή συνέχισε με την ίδια τακτική πιέζοντας στο σέρβις και με τον Νίκο Ρουμελιώτη σε πολύ καλή ημέρα πήρε ένα μικρό προβάδισμα (9-6), όμως, λίγο αργότερα ο τραυματισμός του Στάθη Ντονά που γύρισε το πόδι του (φωτογραφία από εκείνη την στιγμή), ήρθε να προστεθεί στα προβλήματα για τον Άρη Αγγελόπουλο που λίγο νωρίτερα είχε δει και τον Μένιο Ρουμελιώτη να τραυματίζεται. Στο 17-17 και έπειτα από μπλοκ της Ορεστιάδας, αρχικά η διαιτητής κα Μουλά έδειξε μπλοκ άουτ, στη συνέχεια άλλαξε την απόφαση υπέρ της Ορεστιάδας και κατέληξε στο 18-17 υπέρ των γηπεδούχων, σε μία καθοριστική φάση, αφού ακολούθησαν άλλοι δύο πόντοι για τους γηπεδούχους, διαμορφώθηκε ένα 20-17 και η Παναχαϊκή τελικά πήρε δύσκολα το σετ με 25-23.

Στο τέταρτο σετ οι Εβρίτες ανέβασαν περισσότερο την απόδοσή τους στο μπλοκ και εκμεταλλευόμενοι την σημαντική απουσία του Ντονά, έμειναν κοντά στο σκορ με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν (7-7, 16-16, 19-19) στο μεγαλύτερο μέρος. Στο 21-19 οι Ορεστιαδίτες με δύο μονά μπλοκ από Γραμματικόπουλο και Βλασακίδη κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 21-21 και μετά δύο λάθη από τους Παναγιώτη και Νίκο Ρουμελιώτη τους χάρισαν το σετ μπολ (22-24) για να πάρουν αυτή τη φορά αυτοί το σετ με 23-25 ΚΑΙ να οδηγηθεί το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί η Ορεστιάδα πήγαινε με την ψυχολογία με το μέρος της, ωστόσο λίγο η δύναμη του κόσμου, λίγο τα λάθη των παικτών της Ορεστιάδας, λίγο η προσωπικότητα του Νίκου Ρουμελιώτη έδωσαν εξαρχής το προβάδισμα στους πατρινούς (3-1, 5-2, 8-5, 10-6) που  πήραν τη νίκη με 15-10.

Διαιτητές: Μουλά Λ.-Τσίτσικας
Τα σετ:  3-2 (15-25, 25-20, 25-23, 23-25, 15-10)

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Αγγελόπουλος): Αγγελόπουλος, Ρουμελιώτης Μ., Ρουμελιώτης Ν., Ρουμελιώτης Π., Ντονάς, Βλαχοστάθης, Αχιλλεόπουλος (λ), Πεφάνης Γεωργακόπουλος Μούρτζης, Χρηστιάς.

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Τσιακμάκης): Γραμματικόπουλος, Κεμανετζής, Αρχοντίδης, Κουλαξίδης, Καψαλιάρης, Βλασακίδης, Κωνσταντινίδης (λ), Προδρομίδης, Καρδαμανίδης, Νενογλου.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ο αγώνας Ορεστιάδας – ΑΕΚ για την πέμπτη αγωνιστική των μπαράζ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα στο κλειστό της Αγυιάς και θα μεταδοθεί live και σε live streaming από το thrakisports μέσα από την συνεργασία με το Ράδιο Έβρος και τον ΑΟΟ