Θα χυθεί… αίμα σε ΔΑΚ Κομοτηνής και Skoda Ξάνθη Arena

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει αυτήν την Κυριακή η Σούπερ Λίγκα σε όλα τα γήπεδα που διεξάγονται αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, επομενως και στο Skoda Ξάνθη Arena καθώς και στο ΔΑΚ Κομοτηνής όπου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Ξάνθης – Άρη και Πανθρακικού – Κέρκυρας αντίστοιχα.

Όσοι τυχόν συμμετάσχουν στην ενέργεια, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματις Κοινωνικής Ευθύνης της Super League, θα έχουν τυν ευκαιρία να κερδίσουν προσκλήσεις για τους αγώνες που θα διεξαχθούν το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Θράκη. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των δύο ΠΑΕ του γεωγραφικού μας διαμερίσματος:

 

 

ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ:

Πριν από το Κυριακάτικο παιχνίδι της Skoda Ξάνθη με τον Άρη, στο πλαίσιο του προγράμματος ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Super League, θα πραγματοποιηθεί σε ειδικό χώρο σε αίθουσα του αθλητικού κέντρου Skoda Ξάνθη (δίπλα στο εκκλησάκι), από τις 15:00 μέχρι τις 18:00, η εθελοντική αιμοδοσία.

Οι πενήντα πρώτοι εθελοντές – φίλαθλοι, που θα βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο τους συνανθρώπους μας, θα κερδίσουν δωρεάν εισιτήρια για τον αγώνα της Skoda Ξάνθη με τον Άρη.

Όπως έχει ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, το πρόγραμμα της εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε σε όλα τα γήπεδα των ΠΑΕ – Μελών της Super League την 29η και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στα παιχνίδια της 30ης αγωνιστικής, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή των φιλάθλων από ολόκληρη την Ελλάδα.

 

ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ:

 

“Η ΠΑΕ Πανθρακικός σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Super League, θα διεξάγουν εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 21 Απριλίου. Η εθελοντική αιμοδοσία θα διεξαχθεί ως εξής:

Στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής από τις 12:00 – 14:00 όπου μονάδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας θα περιμένει τους εθελοντές.

Στην αίθουσα τύπου του Δημοτικού Σταδίου Κομοτηνής (είσοδος από την πλευρά των δημοσιογραφικών θεωρείων) το χρονικό διάστημα 16:00 – 18:00.

Τι πρέπει να ξέρει ο υποψήφιος εθελοντής αιμοδότης:
Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-62 ετών, μπορεί να δίνει άφοβα αίμα 3-4 φορές το χρόνο.
Ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης είναι 450 ml και αποκαθίσταται αμέσως από τον οργανισμό.
Δεν πρέπει να διενεργείται αιμοδοσία πριν περάσουν τρεις μήνες από την προηγούμενη.
Η αιμοδοσία είναι τελείως ακίνδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
Ο αιμοδότης πρέπει να είναι ξεκούραστος και να έχει συμπληρώσει τις φυσιολογικές ώρες ύπνου.
Ο αιμοδότης μπορεί να αιμοδοτήσει 2-3 ώρες μετά το μεσημεριανό γεύμα.
Ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών πριν δώσει αίμα.
Ο αιμοδότης δεν πρέπει να έχει πάρει φάρμακα, ούτε καν ασπιρίνη, τις τελευταίες μέρες πριν την αιμοληψία.
Κάθε πρόβλημα υγείας που ενδεχομένως έχει ο υποψήφιος αιμοδότης, πρέπει να συζητείται με τον υπεύθυνο Ιατρό της αιμοδοσίας, όποιος κρίνει τελικά για την καταλληλότητα του υποψήφιου αιμοδότη.

Στους εθελοντές αιμοδότες θα δοθούν προσκλήσεις για την αναμέτρηση του Πανθρακικού με την Κέρκυρα που θα διεξαχθεί την ίδια μέρα. Για κάθε φιάλη αίματος που θα συγκεντρωθεί, η ΠΑΕ Πανθρακικός θα διαθέσει οικονομικό ποσό στην Φιλόπτωχος Αδερφότης Κυρίων Κομοτηνής για την αγορά τροφίμων”.