Πρωταθλητής ο Γέρακας του εβρίτη Μουτουσίδη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ο Γέρακας του ορεστιαδίτη Παναγιώτη Μουτουσίδη στέφθηκε πρωταθλητής στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΣΠΑΑΑ (Αθήνα και Ανατολική Αττική) και πήρε πανηγυρική άνοδο στην Α2 ανδρών για πρώτη φορά στην ιστορία του. 

Ο τελευταίος τελικός έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Γέρακα και είχε συναρπαστικό αλλά και επεισοδιακό φινάλε, αφού κρίθηκε με 29-27 στο 4ο σετ κι ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για είσοδο λάθος παίκτη του Γέρακα στην αλλαγή του λίμπερο στο 25-24.

Όπως αναφέρει το volleynews, εκεί έγινε 7λεπτη διακοπή όπου υπήρξε ένταση ενώ στο φινάλε ο αρχηγός του Πήγασου Νικήτας Xιωτίνης ήθελε να κάνει ένσταση αλλά δεν έγινε δεκτή διότι αφενός δεν το είχε δηλώσει την στιγμή που έπρεπε και αφετέρου ο πόντος πήγε στην ομάδα του Πήγασου οπότε δεν συνέτρεχε λόγος ένστασης. Πάντως όταν τα πνεύματα ηρέμησαν οι παίκτες των δύο ομάδων αλληλοχειροκροτήθηκαν, οι παίκτες του Πήγασου παραδέχτηκαν την ανωτερότητα της ομάδας του Γέρακα και η βραδιά έκλεισε με τους πανηγυρισμούς των γηπεδούχων και του προέδρου του συλλόγου Θέμη Καλπακτσόγλου.

 

Με τη νίκη αυτή του Γέρακα, η ομάδα έφτασε τις 3-1 νίκες στην σειρά και κατέκτησε τον τίτλο. Πάντως, οι παίκτες του Πήγασου, μεταξύ άλλων και δύο ακόμα ορεστιαδίτες, οι Παναγιώτης Σταθάκης και Πασχάλης Κάλφας, δωσαν ραντεβού στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΣΠΑΑΑ που θα γίνει 28 Απριλίου μεταξύ του Πήγασου και των Αμπελοκήπων. 

Τα σετ: 23-25, 25-23, 25-12, 29-27.

ΓΕΡΑΚΑΣ (Φακίνος Νίκος): Παυλόπουλος, Μπαλαγιάννης, Μπισμπίκας, Πανδής, Ιωάννου, Μουτουσίδης / Κλώνος (λ), Ταβλαδάκης, Μουστάκη, Στραγαλάς, Καρακόντης, Χειλάς.

ΠΗΓΑΣΟΣ (Οικονόμου Κατερίνα): Χιωτίνης, Χρυσίδης, Μπαμπάνης, Κατσιμάνης, Ορφανός, Κάκος, Κάλφας, Ραμέας, Παπαδόπουλος, Σταθάκης, Μπούμπας, Παναγιωτίδης.