Έπεσε στον λάκκο των (σερραϊκών) λεόντων ο Εθνικός

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ποιο ντέρμπι; Ο Πανσερραϊκός μετέτρεψε το παιχνίδι με τον Εθνικό σε παράσταση για έναν ρόλο εξασφαλίζοντας το σπουδαίο ροζ φύλλο αγώνος. Τα «λιοντάρια» είναι μόνα πρώτα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά οι «κόκκινοι» απώλεσαν μοναδική ευκαιρία να «καθαρίσουν» τους Θρακιώτες, οι οποίοι κράτησαν το +19 από το ματς του πρώτου γύρου – κάτι που ήταν και το μόνο παρήγορο για τους Αλεξανδρουπολίτες στον αγώνα.

Αναφορικά με την εικόνα του ματς, οι γηπεδούχοι μπήκαν με ενθουσιασμό στο παρκέ αποκτώντας μικρό προβάδισμα (11-5, 6:33). Ο Εθνικός όμως με πρωταγωνιστή τον Σεΐνη που ήταν ασταμάτητος έξω από τη γραμμή των 6.75 ισοφάρισε σε 13-13 (4:32). Ο Πανσερραϊκός  κατάφερε όμως στο τελευταίο ενάμιση λεπτό της περιόδου να ξεφύγει στο σκορ με 5 πόντους (23-18).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πανσερραϊκός ήταν καταιγιστικός. Οι «κόκκινοι» ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους περιορίζοντας τα ατού των αντιπάλων τους, ενώ στην επίθεση αποδείχθηκαν αρκετά παραγωγικοί. Οι Σερραίοι σημείωσαν 7-0 σερί (30-18, 8:25) αυξάνοντας σταδιακά το υπέρ τους πλεονέκτημα (38-24, 42-26). Ο Γιαβρόπουλος με τρίποντο πέτυχε το 45-26 (3:35) βάζοντας «φωτιά» στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο της Ομόνοιας, ενώ το κλείσιμο της περιόδου βρήκε τα «λιοντάρια» στο υπερπολύτιμο +20 (50-30) από τον Εθνικό.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τον Πανσερραϊκό μειώνοντας σε 50-39 (5:27). Οι γηπεδούχοι ανασυντάχθηκαν, επέβαλαν εκ νέου τον ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο και η περίοδος έληξε 65-44.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες πάλεψαν για την τελική διαφορά. Τα «λιοντάρια» προηγήθηκαν με 76-49 (5:10), αλλά ο Εθνικός δεν το έβαλε κάτω. Οι Θρακιώτες αξιοποίησαν την αδικαιολόγητη χάλαρωση και ορισμένα επιπόλαια λάθη από πλευράς Σερραίων, που δεν είχαν καθαρό μυαλό στον οργανωτικό τομέα και στο τελείωμα των φάσεων, «ροκανίζοντας» τη διαφορά (80-64: 1:31).

Ο Πανσερραϊκός είχε τη δυνατότητα να βρεθεί εκ νέου στο +20 όταν ο Χριστοφορίδης κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ σε προσπάθεια διεκδίκησης του ριμπάουντ ύστερα από άστοχο τρίποντο του Σουτζόπουλου 12 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.  Ο νεαρός φόργουορντ των «κόκκινων» δεν φάνηκε ψύχραιμος από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» (0/2), ενώ στην τελευταία επίθεση της συνάντησης υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ των καλαθοσφαιριστών των γηπεδούχων, με τον Εθνικό να κλέβει τη μπάλα.

Όπως επισημαίνει το πάντως το blog serresbasket που γνωρίζει καλύτερα τα της σερραϊκής καλαθοσφαίρισης (και από το οποίο αντλήσαμε περισσότερα στοιχεία αλλά και την φωτογραφία), πλήγμα αποτέλεσε για τα «λιοντάρια» η αποχώρηση του Σιουσιουλούδη από το παρκέ λόγω τραυματισμού στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ επηρέασε αρνητικά τους «κόκκινους» και η αποβολή του Γιαβρόπουλου με 5 φάουλ.

Διαιτητές: Μπήτης – Δαμαλής

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 50-30 (ημίχρονο), 65-44, 84-68 (τελικό αποτέλεσμα)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Σπανός): Γεωργιανός 5, Σιουσιουλούδης 11, Παπαδόπουλος 12, Χριστοφορίδης 14, Τσινόπουλος 1, Γκουτζιάς 6, Τεπεκιτζής 3 (1), Σουτζόπουλος 13, Γιαβρόπουλος 19 (3), Ζήσκας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Κανδύλης): Ξένος 16 (3), Μπανταλίδης 7 (1), Σεΐνης 24 (4), Τελούδης 16, Πομακάκης 5, Ταλιαντζής.