Ομάδες μπιτς βόλεϊ αποκτούν Εθνικός και Ορεστιάδα!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Αλλαγές επέρχονται στον χώρο του Beach Volley και είναι βέβαιο ότι και οι Θρακιώτες θα κληθούν όχι μόνο να ενημερωθούν αλλά και να παίξουν ενεργο ρόλο σε αυτές.

Οι βασικότερες αλλαγές στον Κανονισμό του αθλήματος, όπως εγκρίθηκαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της ΕΟΠΕ είναι οι ακόλουθες:

1.Επισημοποιήθηκε η λειτουργία και η υπόσταση συλλόγων στο άθλημα του beach volley. Συγκεκριμένα στην επίσημη δραστηριότητα του αθλήματος που καταστατικά υπάγεται απευθείας στην ΕΟΠΕ, εντάσσονται πλέον και τα σωματεία / σύλλογοι που καλλιεργούν καταστατικά το άθλημα του beach volley, μετέχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις του και δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Εγκεκριμένου Κανονισμού beach volley της ΕΟΠΕ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ομάδες όπως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ή η Ορεστιάδα και οι υπόλοιπες της Θράκηςκαι γενικά της χώρας μπορούν να έχουν πλέον επισήμως τμήματα Μπιτς Βόλεϊ που θα μετέχουν σε πρωταθλήματα και λοιπές διοργανώσεις τα καλοκαίρια και εφόσον δεν προβλέπεται αυτό στο καταστατικό τους, μπορούν προφανώς να το προσθέσουν.

2.Οριστικοποιήθηκε η διοικητική δομή του αθλήματος σε Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο και διευκρινίστηκε η σύνθεση και οι αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου και των Επιτροπών beach volley.

3.Στο άρθρο που αναφέρεται στη διαδικασία έγκρισης διεξαγωγής ανεξάρτητων αγωνιστικών εκδηλώσεων beach volley, προστέθηκε παράγραφος σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση διεξαγωγής αγωνιστικής εκδήλωσης χωρίς την τήρηση της περιγραφόμενης στον Κανονισμό διαδικασίας, η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα αξίωσης αποζημίωσης από τον φορέα διοργάνωσης σε σχέση με τα νόμιμα δικαιώματα που απορρέουν από τον Κανονισμό του αθλήματος.

4.Οι πειθαρχικές κυρώσεις σε αθλητές που μετέχουν σε μη εγκεκριμένες αγωνιστικές εκδηλώσεις beach volley, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, επεκτείνονται και στη δραστηριότητά τους στο βόλεϊ σάλας. Αρα αν ένας παίκτης για παράδειγμα του Εθνικού συμμετάσχει σε μη εγκεκριμένη εκδήλωση στην άμμο, μπορεί να τιμωρηθεί ενόψει της νέας σεζόν.

Ειδικά για τις διασυλλογικές διοργανώσεις, ο πειθαρχικός έλεγχος επεκτείνεται πέραν των αθλητών και στους προπονητές, συνοδούς, παράγοντες και άλλα μέλη αποστολής.