Το τρίτο ημίχρονο από το Στάδιο Καραϊσκάκη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Στην ποιότητα των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού απέδωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης το καταστροφικό δεκάλεπτο για την ομάδα του, στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος.

«Ξέραμε απ’ την αρχή ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, επειδή παίζαμε με την καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Άρα, ο αγώνας είχε ένα πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Παράλληλα  έπρεπε να διαχειριστούμε το υλικό, καθώς εκκρεμεί το παιχνίδι που παίξαμε την Κυριακή με την ΑΕΚ. Άρα δεν μπορούμε να χαρούμε τους τρεις βαθμούς που πήραμε την Κυριακή για να πετύχουμε το στόχο που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Επομένως, καταλαβαίνετε πως κύριο μέλημά μας είναι το παιχνίδι της Κυριακής με την Κέρκυρα και σε δεύτερη μοίρα το ματς με τον Ολυμπιακό», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του Πανθρακικού.

Στην συνέχεια, συμπλήρωσε: «Είχαμε δύο δύσκολα δεκάλεπτα σε κάθε ημίχρονο. Μετά το 2-0 αντιδράσαμε, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Το καταστροφικό δεκάλεπτο ήταν το 46-55, όπου στατιστικά ο Ολυμπιακός έχει πλεονέκτημα. Το τονίσαμε στο ημίχρονο. Αλλά αυτό έμεινε στα λόγια. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα και παίκτες να τελειώσει ένα παιχνίδι. Σε αυτό το διάστημα έπαιξε ρόλο η ποιότητα του Ιμπαγάσα και του Φετφατζίδη. Μετά ήταν δύσκολο να αντιδράσουμε. Αυτό το σκορ για ομάδα που βρίσκεται σε αυτή τη φάση, είναι βαρύ. Εγώ είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουν ένα μεγάλο στόχο που είναι η παραμονή στην κατηγορία, Αυτό θέλουμε να το πετύχουμε την Κυριακή. Εύχομαι στη ρεβάνς να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και ο κόσμος να απολαύσει ωραίο ποδόσφαιρο».

Για το αν έμεινε από δυνάμεις η ομάδα του, ο Παύλος Δερμιτζάκης απάντησε: «Από δυνάμεις, είχαμε πρόβλημα από ένα σημείο και μετά. Απ’ τον πάγκο δεν μπορούσα να βοηθήσω Δεν είναι εύκολο να αντιδράσεις όταν ανά δύο λεπτά δέχεσαι γκολ. Περισσότερο ήταν η ποιότητα κάποιων παικτών που επέδρασε ψυχολογικά από εμάς. Σήμερα έπαιξαν παιδιά που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής».

Ο προπονητής του Πανθρακικού ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την υπόθεση του αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ: «Δε θέλω να κάνω σχόλιο. Ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ξέρω καν αν έχει βγει η απόφαση. Περιμένουμε την απόφαση αυτού του παιχνιδιού για να μπορούμε και εμείς να πάμε στο ματς με την Κερκυρα. Στόχο μας θα είναι μόνο η νίκη, ώστε να μην μας νοιάζει η απόφαση που θα παρθεί. Βάσει νόμου η ΑΕΚ θα έπρεπε να τιμωρηθεί και η ομάδα θα είχε σωθεί. Άρα θα είχαμε διαχειριστεί καλύτερα το σημερινό ματς».

Αμέσως μετά, σε ερώτηση για το υπόμνημα του Πανθρακικού στην Πειθαρχική Επιτροπή και τη θέση της ομάδας της Κομοτηνής για την υπόθεση του αγώνα με την ΑΕΚ: «Δεν το γνωρίζω. Δε θα αναιρέσουμε κάτι που εμείς ήμασταν οι πρώτοι που προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε. Καταδικάζουμε τα επεισόδια στο γήπεδο. Σε καμία περίπτωση  για οτιδήποτε κακό κάνει ένας ανεγκέφαλος δε φταίνε οι παίκτες και οι προπονητές. Αλλά ο έλεγχος είναι των ομάδων. Τότε ήμουν υπέρ να συνεχιστεί το ματς Απ’ την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να πούμε ότι ο διαιτητής δεν έπραξε σωστά. Εφάρμοσε το νόμο. Τίποτα άλλο».

Τέλος, σε ερώτηση του thrakisports για το αν η ΠΑΕ Πανθρακικός τάσσεται υπέρ της αναβολής της τελευταίας αγωνιστικής μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση, ο Παύλος Δερμιτζάκης απάντησε: «Δεν είναι δικό μου θέμα να τοποθετηθώ για λογαριασμό της ομάδας σε αυτό το πράγμα. Σίγουρα όμως το καλύτερο θα είναι να έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα, ώστε όταν παίξουμε στην τελευταία αγωνιστική, να ξέρουμε τι ακριβώς ζητάμε».

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ από την πλευρά του Ολυμπιακού, σχολίασε ότι έμεινε ικανοποιημένος από την ομάδα του, αλλά όχι απόλυτα. «Ήμασταν σχεδόν τέλειοι στην επίθεση και κάναμε καλά κατεβάσματα στην περιοχή με τους Μήτρογλου, Μασάντο, Ιμπαγάσα, Φουστέρ και Φετφατζίδη. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και ήμασταν επιτυχημένοι στην επίθεση, αλλά αδύναμοι στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια παραπτώματα. Κατά 80% είμαστε ικανοποιημένοι από το παιχνίδι μας. Δεν πιστεύω ότι ήταν διαφορετική η συμπεριφορά μας από ημίχρονο σε ημίχρονο. Το παιχνίδι μας ήταν περίπου στην ίδια γραμμή και είχε τις ίδιες παραμέτρους».

Σε σχέση τέλος με την ρεβάνς με τον Πανθρακικό, σχολίασε: «Είναι αλήθεια πως το αποψινό αποτέλεσμα είναι σχεδόν καθοριστικό. Είμαστε, όμως, Ολυμπιακός και δεν θα πάμε για… περίπατο στην Κομοτηνή, αλλά έτοιμοι. Θέλουμε να είμαστε το ίδιο καλοί. Αλλά πριν από την μεθεπόμενη Κυριακή, έχουμε μία φιέστα την προσεχή. Είμαστε Πρωταθλητές και είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Θέλουμε να φέρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, κερδίζοντας. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη γιατί αν είναι να χορέψει μία κοπέλα, ας είναι η ομορφότερη», κάτι που δεν πολυκαταλάβαμε, αλλά μάλλον πρόκειται για κάποια ισπανική παροιμία…