Ο λόγος στους ανθρώπους του βόλεϊ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Η Λέσχη Πετοσφαίρισης Αλεξανδρούπολης, άνοιξε τον διάλογο για το παρόν και το μέλλον του βόλεϊ της περιοχής.

Με αφορμή την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης το βράδυ της Τετάρτης, δόθηκε ο λόγος σε εκπροσώπους των ομάδων που προσκλήθηκαν για να αναπτύξουν τις θέσεις, τις σκέψεις και τα προβλήματά τους προκειμένου να αποκτήσουν γνώση οι φίλοι του αθλήματος και από κοινού να στηρίξουν πιο ενεργά και να αναζητηθούν λύσεις στα ζητήματα που υπάρχουν. Παρακάτω το “thrakisprots.gr” που παρακολούθησε όλη τη Συνέλευση, σας μεταφέρει τα σημαντικότερα σημεία των τοποθετήσεών τους.

 Εθνικός

Από πλευράς Εθνικού αρχικά το λόγο πήρε ο κ. Γρηγόρης Καραπιπέρης έφορος των ομάδων ανάπτυξης ο οποίος αναφέρθηκε στον σεβασμό προς τον σύλλογο, που επιδεικνύεται σε όποια περιοχή ταξίδεψαν για αγώνες οι νεαροί αθλητές, δείγμα της αναγνώρισης που τρέφουν οι άνθρωποι του αθλητισμού στην διαχρονική προσφορά του συλλόγου. Μίλησε για τους τίτλους των ομάδων των υποδομών με πιο «φρέσκο» το πανελλήνιο στους εφήβους (για τρίτη συνεχή χρονιά) όπως και για το ενδεχόμενο να υπάρχουν έως και δέκα αθλητές της Αλεξανδρούπολης στις εθνικές ομάδες παίδων, εφήβων. Ο κ. Φλετούρης από την πλευρά του ΤΑΑ αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με την Λέσχη, στην εξαιρετική φετινή πορεία του Εθνικού, ενώ ήταν φειδωλός σε ότι αφορά τα σχέδια για το μέλλον, αφού ο σχεδιασμός μόλις ξεκινά και ζήτησε τη βοήθεια όλων για να έχει συνέχεια η πετυχημένη προσπάθεια.

ΓΕΑ

Ο πρόεδρος της ΓΕΑ Γιώργος Ξενουδάκης, έκανε έναν απολογισμό της φετινής αγωνιστικής χρονιάς για την ομάδα του η οποία εξασφάλισε την παραμονή στην Α2 ανδρών και παράλληλα, δόθηκε χρόνος συμμετοχής σε αρκετούς αθλητές, ώστε να δοκιμαστούν και να πάρουν εμπειρίες. Έκανε λόγο για σοβαρές δυσκολίες στα οικονομικά, εξέφρασε το παράπονό του για την απουσία του τοπικού παράγοντα αλλά και την παντελή έλλειψη βοήθειας από τον Δήμο Αλεξ/πολης. Χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία που υπήρξε φέτος με τον Εθνικό, προέτρεψε υπεύθυνους και προπονητές να προχωρήσουν από κοινού και άμεσα κοινό σχεδιασμό για την νέα αγωνιστική περίοδο. Παράλληλα, κατέθεσε πρόταση για κοινή καλλιέργεια ακαδημιών με τον Εθνικό και ενιαίο εισιτήριο διαρκείας, αφού «πολλές φορές η ΓΕΑ αγωνίζεται λίγες ώρες πριν τον Εθνικό στην Α1».

Αμαζόνες

Τη χρησιμότητα του ρόλου της Λέσχης και της στήριξης ομάδων εξήρε ο Σταύρος Χατζής , εκπρόσωπος των Αμαζόνων Μαΐστρου, που όπως είπε «μας έδειξε το δρόμο για να σταθούμε στα πόδια μας». μεγάλο του παράπονο; Η έλλειψη υποδομών και το πρόβλημα με την απουσία χώρων προπόνησης, ζητώντας από τον εκπρόσωπο του Δήμου βελτιώσεις στο προθερμαντήριο Μαίστρου και το 1ο ΕΠΑΛ.

 Θύελλα Φερών

Το λόγο πήρε και ο εκπρόσωπος της Θύελλας Φερών Βασίλης Καπούτσης που πλέον με τον «Καλλικράτη» ανήκει διοικητικά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και καλλιεργεί το γυναικείο βόλεϊ. «Η Θύελλα Φερών είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο που δίνει διεξόδους στα κορίτσια της περιοχής. Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη του βόλει , θέλουμε να έχουμε μια αμφίδρομη σχέση καλής συνεργασίας με τη Νίκη και λάβαμε την υπόσχεση από τον Σάκη Μουστακίδη για να δοθεί ένα φιλικό στο γήπεδό μας από τον Εθνικό, ώστε να τονωθεί περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου των Φερών , ο οποίος γεμίζει σε κάθε αγώνα το κλειστό μας γυμναστήριο» είπε χαρακτηριστικά.

Χαιρετισμό απέστειλε και αναγνώστηκε από τον πρόεδρο του νεοσύστατου σωματείου βόλει Φοίνικα Αλεξανδρούπολης Θόδωρου Βουρδόλη ο οποίος έδωσε την υπόσχεση για στενή συνεργασία με τους ανθρώπους της Λέσχης.

Να σημειωθεί ότι αρνητική εντύπωση προκάλεσε η για και ακόμη φορά, απουσία εκπροσώπου της νίκης Αλεξανδρούπολης από τη Γενική Συνέλευση της Λέσχης