Η μαρτυρία πρώην φοιτητή του ΔΠΘ από τον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Συνέντευξη στον Λεωνίδα Κάλφα

–  Ο Βασίλης Κ., απόφοιτος του τμήματος Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακός φοιτητής σε πανεπιστήμιο της Βοστώνης, ήταν ένας από τους Έλληνες, που παρακολουθήσαν από κοντά τον μαραθώνιο που διεξήχθη στην πόλη των ΗΠΑ.

Δύο εικοσιτετράωρα μετά το τρομακτικό γεγονός, περιγράφει σοκαρισμένος στο thrakisports τις στιγμές που ακολούθησαν το τρομακτικό χτύπημα, αλλά και το πώς είναι η επομένη μέρα.

Βασίλη, πώς έζησες το τρομακτικό χτύπημα στο μαραθώνιο της Βοστώνης;

Aκόμη προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι συνέβη. Βρισκόμουν περίπου δέκα λεπτά από τη γραμμή του τερματισμού και επομένως σε ασφαλές σημείο. Ξαφνικά ο μαραθώνιος σταμάτησε. Παντού άκουγες σειρήνες από ασθενοφόρα, αστυνομία και πυροσβεστική. Δεν είχαμε ούτε σήμα ούτε Ίντερνετ στα κινητά. Ήξερες ότι κάτι είχε γίνει αλλά δε μπορούσες να καταλάβεις τι. Απλά περπατούσες με τον υπόλοιπο κόσμο χωρίς να ξέρεις που πας. Και μετά ακούσαμε ότι είχαν βάλει βόμβα στον τερματισμό. Είναι πολύ κρίμα ειδικά για μια ήσυχη πόλη σαν τη Βοστώνη.

Πώς είναι η επόμενη μέρα και το γενικότερο κλίμα στη Βοστώνη; Υπάρχει αίσθημα φόβου; Αυτό το γεγονός συνεπάγεται ενδεχομένως μεγαλύτερη καταστολή, ιδιαίτερα προς τους ξένους υπηκόους;

Δε ξέρει κανείς ούτε μπορεί να κάνει υποθέσεις για το ποιος είναι πίσω από το χτύπημα. Φαντάζομαι ότι τις επόμενες μέρες θα είναι πιο ασφαλή τα συμπεράσματα. Όσο για το φόβο, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προχωρήσεις στην καθημερινότητά σου. Σχετικά με τα μέτρα για τους ξένους υπηκόους, θεωρώ λίγο υπερβολική την όποια συζήτηση στην παρούσα φάση. Γενικά, πρόκειται για μια πολιτεία και μια κοινωνία αρκετά ανοικτή και δεκτική προς τους ξένους.Μακάρι στην Ελλάδα να ήμασταν στο μισό το ίδιο ανεκτικοί…