Έδρα των πανελλήνιων σχολικών αγώνων η Κομοτηνή

 

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής διεξήχθησαν οι ημιτελικοί σχολικοί αγώνες χάντμπολ και βόλεϊ για την πρόκριση στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες. 

Επρόκειτο για τον τελευταίο γύρο της δεύτερης φάσης του σχολικού πρωταθλήματος. Ο αγώνας βόλεϊ δόθηκε μεταξύ του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης με το γενικό λύκειο Μουδανιών με νικήτρια την εβρίτικη ομάδα και ο αγώνας χάντμπολ δόθηκε μεταξύ του 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης και 2ο γενικού Συκεών. 

«Είναι μαθητές από όλες τις τάξεις του λυκείου» είπε στην εφημερίδα “Χρόνος” ο Αθανάσιος Γκακούδης από την ομάδα φυσικής αγωγής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου. «Το επίπεδο είναι υψηλό, ειδικά στο βόλεϊ λόγω και της παράδοσης που έχουμε στον Έβρο. Η ομάδα συμμετέχει στις τελικές φάσεις και τα δύο τελευταία χρόνια κατακτά τη δεύτερη θέση του σχολικού πρωταθλήματος», είπε. Ο αγώνας που ακολούθησε δικαίωσε την παράδοση που έχει ο Έβρος στο βόλεϊ αφού οι μαθητές κέρδισαν τον αγώνα με τα Μουδανιά. Ειδικότερα, η Αλεξανδρούπολη νίκησε στο βόλεϊ με 2-0 σετ (25-21 και 25-14). Η ομάδα των Συκεών πήραν τη νίκη στο χάντμπολ νικώντας στα πέναλτι 4-2 την ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, μετά την ισοφάριση της κανονικής διάρκειας του αγώνα που έληξε 20-20.

Λόγω των άριστων εγκαταστάσεων της, η Κομοτηνή έχει οριστεί ως έδρα για τα ημιτελικά των πανελλήνιων σχολικών αγώνων. Επιλέχθηκε το πανεπιστημιακό κλειστό γυμναστήριο όπου οι μαθητές μπορούν να αγωνιστούν υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, σημείωσε ο Χρήστος Γαντζίδης υπεύθυνος φυσικής αγωγής της Ροδόπης. «Επιλέξαμε το γυμναστήριο γιατί το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ ψηλό. Οι μαθητές σε αυτή τη φάση πλέον παίζουν πολύ καλά. Οι μαθητές έχουν έναν λόγο επιπλέον να αγωνιστούν με ζήλο γιατί παίρνουν επιπλέον μόρια ανάλογα με την απόδοση τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Αν και στα ομαδικά αθλήματα η Ροδόπη δεν έχει συμμετοχές στις τελικές φάσεις του σχολικού πρωταθλήματος, τρεις αθλητές στίβου κάνουν τη διαφορά. Πρόκειται για τους: Πέτρο Μαρτινίδη (άλμα επί κοντώ), Μαρία Κουκούτση (άλμα εις μήκος) Γιώργο Γούλα (άλμα εις ύψος). Οι τρεις αθλητές θα αγωνιστούν σήμερα στις Σέρρες για την πρόκριση τους στους πανελλήνιους αγώνες που θα διεξαχθούν στην Αθήνα.