“Στο ΟΑΚΑ τρέχαμε πιο γρήγορα κι απ’ τον Μπολτ”

 

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Για τα όσα τραγικά έζησε στο ΟΑΚΑ στο ματς του Πανθρακικού με την ΑΕΚ μίλησε ο πορτογάλος παίκτης των κομοτηναίων Ζορτνάο Ντιόγο, και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι έτρεξε πιο γρήγορα κι από τον παγκόσμιο ρέκορντμαν Γιουσέιν Μπολτ για να αποφύγει την μήνη των οπαδών του «δικέφαλου».

Ο Πορτογάλος μίλησε στην ιστοσελίδα «Mais Futebol» για τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν από τους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων», ωστόσο, τόνισε ότι ευτυχώς στην Κομοτηνή δεν υπάρχουν τέτοιοι οπαδοί κι όλα πάνε καλά. Ακόμα αποκάλυψε ότι κατά την αναχώρηση του Πανθρακικού για την Κομοτηνή, την επομένη του αγώνα, καθώς δεν κατέστη δυνατό να φύγει η αποστολή την Κυριακή ελέω της ομηρίας στα αποδυτήρια, παίκτες της ΑΕΚ ήταν στο αεροδρόμιο κι έφυγαν για διάφορους προορισμούς μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση!

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Αν μας είχαν προλάβει, θα μας είχαν χτυπήσει άσχημα. Έτσι πιστεύω. Αρκετά λεπτά πριν έβλεπες πως είχαν αρχίσει να καλύπτουν τα πρόσωπά τους και ετοιμάζονταν. Η κρίση στην Ελλάδα είναι μία από τις αιτίες αυτής της κατάστασης. Όταν οι οπαδοί εξαγριώνονται, τα πράγματα γίνονται σοβαρά.

Όταν κερδίσαμε κόρνερ, ένας οπαδός εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και ο αγώνας διακόπηκε για λίγα λεπτά. Ο γιατρός της ομάδας με είχε προειδοποιήσει να είμαι έτοιμος για να τρέξω, γιατί στο τέλος του αγώνα οι οπαδοί της ΑΕΚ θα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Τελικά δεν χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέλος για να γίνει αυτό. Οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν αντιλήφθηκαν ότι η ομάδα τους ακόμη και με ήττα θα μπορούσε να σωθεί την τελευταία αγωνιστική. Όμως με την εισβολή έχασε το παιχνίδι και θα τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών, οπότε θα υποβιβαστεί και μαθηματικά.

Αυτό που έγινε ήταν τρελό. Δεν μπορούσαμε καν να πανηγυρίσουμε το γκολ, αφού έπρεπε να αρχίσουμε να τρέχουμε. Έτρεξα πιο γρήγορα και από τον Γιουσέιν Μπολτ. Ήμουν ο πρώτος που έφτασα στα αποδυτήρια. Κάποιοι παίκτες τρέχοντας προς τα αποδυτήρια έπεσαν και χτύπησαν. Συζητούσαμε μετά το ενδεχόμενο να παίξουμε το υπόλοιπο του αγώνα, αλλά με τους παίκτες τραυματίες δεν υπήρχε τρόπος να γίνει αυτό.

Τώρα μιλάμε για αυτό, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ σοβαρά. Θα μπορούσε να γίνει καταστροφή. Η αστυνομία ήταν κακά προετοιμασμένη, γιατί συνήθως υπάρχουν 10-15 χιλιάδες θεατές στους αγώνες της ΑΕΚ και αυτή τη φορά ήταν πάνω από 30 χιλιάδες. Δίπλα στους πάγκους υπήρχαν μόνο φροντιστές, ενώ η αστυνομία ήταν στη φισούνα. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό».

Για τους συμπατριώτες του: «Είχα μιλήσει με τον Φουρτάδο πριν τον αγώνα, αλλά ήταν τιμωρημένος και δεν πήγε στο γήπεδο. Ο Γιάγκο ήταν τραυματίας, αλλά βρισκόταν στο γήπεδο κι έπρεπε να περιμένει κάποιες ώρες για να επιστρέψει σπίτι του. Εμείς διανυκτερεύσαμε στην Αθήνα και επιστρέψαμε την επόμενη μέρα στην Κομοτηνή. Στο αεροδρόμιο ήταν και κάποιοι παίκτες της ΑΕΚ, καθώς τους συμβούλευσαν να φύγουν από την πόλη για να ηρεμήσει η κατάσταση».

Για το μέλλον του: «Με την εξασφάλιση των τριών αυτών βαθμών, μένουμε στην κατηγορία. Είμαστε νεοφώτιστη ομάδα, εγώ ήρθα τον Ιανουάριο κι έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο. Τα πράγματα έχουν πάει καλά. Ευτυχώς με τους φιλάθλους του Πανθρακικού δεν έχουμε τέτοια προβλήματα».