Πρώτοι στη Βόρεια Ελλάδα οι άνδρες του Εθνικού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Ακούγεται εντυπωσιακό αλλά είναι πραγματικότητα. Ο Εθνικός αναδεικνύεται πρώτη ομάδων ανδρών στη Βόρεια Ελλάδα στο πινγκ πονγκ.

Οι αξιόλογοι αθλητές του Εθνικού με αρχηγό τον Ανδρέα Νικολακάκη και άξιους συμπαραστάτες τον Γιάννη Ακούδη, Γιάννη Κιλκισλή, Γιώργο Στάμογλου και Θέμη Λιατό, κατόρθωσαν αυτό που στην αρχή της χρονιάς έμοιαζε με όνειρο.

Η ομάδα που τα δύο τελευταία χρόνια “έχασε” τους τρεις βασικούς της (Γιώργο Μακρή, Άγγελο Τσίμα και Λεωνίδα Ζαριφείδη) για διάφορους λόγους, οργανώθηκε, προσπάθησε πολύ και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Ο ΜΓΣ Εθνικός είναι το κορυφαίο σωματείο στη Βόρεια Ελλάδα αφού δεν υπάρχει ομάδα ανδρών από τη που να αγωνίζεται στη Α1 ή στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Τα παιδιά του Εθνικού αφού στο πρωτάθλημα Β’ εθνικής Θράκης κέρδισαν αήττητοι το πρωτάθλημα, συνέχισαν την εκπληκτική τους πορεία στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρασαν “τραίνο” όλες τις πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων Β’ Εθνικής της Βόρειας Ελλάδος. Νίκη με το Πέρα Θεσσαλονίκης 4-1, νίκη με τον Βόλο 4-2, νίκη στο χιαστί με την πρωταθλήτρια ομάδα της Θεσ/νικης, τον Αίαντα Εύοσμου με 4-0 και νίκη με στον τελικό με την Βέροια με 4-1!!

Όλα τα παιδιά του Εθνικού έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν και έδειξαν ότι είναι η πλέον υπολογίσιμη δύναμη στην Μακεδονία και τη Θράκη την τελευταία εικοσαετία. Η ομάδα που θα ακολουθήσει τον Εθνικό στα τελικά μπαράζ για την Α2 Εθνική κατηγορία είναι η Βέροια. Στην Αθήνα βέβαια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα καθ’ότι έχουν “στηθεί” ομάδες από αθλητές με μεγάλη εμπειρία στην Α1 που θα διεκδικήσουν την άνοδο.  

Όμως οι αθλητές του Εθνικού θα προσπαθήσουν για το καλύτερο…Εξάλλου έχουν πετύχει ήδη μια υπέρβαση. Ο Εθνικός στα προμπαράζ της Θεσσαλονίκης έδειξε ότι δεν θα αργήσει η μέρα που η ομάδα των ανδρών θα βρεθεί στα μεγάλα σαλόνια της Α2 εκεί όπου ανέβηκε πέρυσι η ομάδα των γυναικών αγωνιζόμενη μόνο με κορίτσια από την Αλεξανδρούπολη.