Το pregame του αγώνα AEK – Πανθρακικός

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

– Μία μέρα μετά την συμπλήρωση των 89 χρόνων της, η ΑΕΚ, με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο υποδέχεται τον Πανθρακικό, σε ένα ματς -ν τελικό και για τις δυο ομάδες αναφορικά με την υπόθεση της παραμονής τους στην κατηγορία.

Οι «κιτρινόμαυροι» με την πλάτη στον τοίχο, αλλά με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο και περίπου 25.000 με 30.000 κόσμο στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου, υποδέχονται την ομ΄δα της Κομοτηνής και ψάχνουν το τρίποντο (εάν είναι δυνατόν με δύο γκολ διαφορά) για να κάνουν το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Αλλά και ο Πανθρακικός ξέρει ότι με νίκη εξασφαλίζεται πριν το ματς με την Κέρκυρα, ενώ τυχόν ήττα μπορεί να αποδειχθεί καταδικαστική, αφού δεν θα κρατά την τύχη του στα χέρια του 90 λεπτά πριν το τέλος του φετεινού μαραθωνίου. Έτσι, ίδιος είναι ο στόχος και για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη, ο οποίος για πρώτη φορά φέτος θα έχει όλη την ομάδα στη διάθεσή του. 

ΑΕΚ: 

Περιθώρια τέλος για την ΑΕΚ. Ο Έβαλντ Λίνεν αποτελεί παρελθόν και ο Τραϊανός Δέλλας ήρθε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του και οι «κιτρινόμαυροι» να βγουν από τη δύσκολη θέση που βρίσκονται. Ο «Τράι» ετοιμάζεται να κάνει ότι δεν έκανε ο Γερμανός και οι Ανάκογλου και Γκερέιρο θα βρεθούν στην ίδια ενδεκάδα. 

Ο Κωνσταντόπουλος και ο Τσούπρος μένουν στα… πιτς αφού είναι τραυματίες, ενώ οι Κορδέρο και Φουρτάδο είναι τιμωρημένοι και θα μείνουν, επίσης εκτός. Από εκεί και πέρα, ο ρόμβος επιστρέφει. Ο Αραμπατζής θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Βλάχος στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Τσουμάγκας στο αριστερό και στο κέντρο της ο Μπουγαΐδης με τον Κουτρουμπή. 
Στη μεσαία γραμμή, ο Μητρόπουλος θα είναι το αμυντικό χαφ, ενώ οι Φέτσης και Γκερέιρο θα είναι οι εσωτερικοί μέσοι, δεξιά και αριστερά αντίστροφα. Ο Ανάκογλου θα έχει ελεύθερο ρόλο, ενώ οι Φούντας και Πετρόπουλος θα είναι στην επίθεση. 
Η αποστολή: Αραμπατζής, Μοσχονάς, Γιάγκο, Κατσικοκέρης, Τσίτας, Γκερέιρο, Παυλής, Ρίκκα, Σταματής, Φούντας, Φέτσης, Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Β. Βλάχος, Αναστασόπουλος, Ανάκογλου, Μπουγαΐδης, Καραλής, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς. 
 

Πανθρακικός: 

Στη διάθεση του Παύλο Δερμιτζάκη για την κρίσιμη αναμέτρηση του Πανθρακικού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (19:00, Novasports 2) συμπεριλήφθηκε ο Ντενίζ Μπαϊκαρά. Ο Τούρκος μέσος ένιωσε χθες κάποιες ενοχλήσεις στον προσαγωγό, αλλά έβγαλε χωρίς πρόβλημα το σημερινό πρόγραμμα. Έτσι θα ακολουθήσει την αποστολή για την Αθήνα. 
Ο Παύλος Δερμιτζάκης προσανατολίζεται να παρατάξει τον Κουτσόπουλο στο τέρμα. Δεξιά θα είναι ο Μπαϊκαρά, αριστερά ο Χρήστου και Σαρακατσάνος και Σερφά στο κέντρο της άμυνας. Οι Μουνάφο και Λαδάκης θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Λουσέρο, Βαϊρουά και Μίνγκας θα βρίσκονται πίσω από τον Παπαδόπουλο. 
Η ομάδα της Κομοτηνής δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Αναλυτικά η αποστολή έχει ως εξής: Βρονταράς, Μπαϊκαρά, Σερφά, Λουσέρο, Μουνάφο, Λαδάκης, Παπαδόπουλος, Μελίσσης, Σαρακατσάνος, Κουτσόπουλος, Μακρυδημήτρης, Βαϊρουά, Τζάνης, Ντιόγκο, Μίνγκας, Κάσελαν, Χρήστου, Στάθης και Σκλιοπίδης.

 

Προϊστορία

 

Δύο φορές έχουν βρεθεί ΑΕΚ και Πανθρακικός στο ΟΑΚΑ, με τους «κιτρινόμαυρους» να μετρούν δύο ισάριθμές νίκες, αν και προήλθαν αρκετά δύσκολα για αυτούς. Αρχικά στης 07/12/2008 όταν ο Πανθρακικός έχασε με 1-0 στην Αθήνα, ενώ και στις 18/10/2009 η ομάδα της Κομοτηνής έχασε παρότι πάλεψε στα ίσια το παιχνίδι, με το τελικό 3-2 να δίνει τους τρείς βαθμούς στην ΑΕΚ (για την ιστορία τα γκολ πέτυχαν οι Μαιστόροβιτς, Τζόκιτς με αυτογκολ και Σκόκο για την ΑΕΚ ενώ για τους πράσινους της Κομοτηνής σκόραραν οι Μπουβάλ και Ρομπέρ. Αναλυτικές λεπτομέρειες ΕΔΩ.

 

 
Διαιτητής
Τον αγώνα του Ολυμπιακού Σταδίου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Πανθρακικό θα σφυρίξει ο Τριτσώνης του Συνδέσμου Αθηνών, με βοηθούς τους Ευθυμιάδη και Καραϊσαρίδη του Συνδέσμου Πιερίας. Πολύ κακή η παράδοση του Πανθρακικού με τον αθηναίο ρέφερι, καθώς δεν έχει κερδίσει ποτέ σε αγώνα που τον σφύριξε. Από την άλλη, πάρα πολύ καλά τα πηγαίνει η ΑΕΚ εντός έδρας όποτε την σφυρίζει ο Τριτσώνης, με τρείς νίκες σε ισάριθμά παιχνίδια. Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του διαιτητή με ένα κλικ ΕΔΩ.

 

Μεταδόσεις

Όπως και όλα τα παιχνίδια της αγωνιστικής, έτσι και ο αγώνας του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Πανθρακικό αρχίζει στις επτά το απόγευμα. Μεταδίδεται ζωντανά τηλεοπτικά από το Novasports 2 και ραδιοφωνικά από τους ιδιωτικούς αθλητικούς ραδιοσταθμούς, αφού η ΕΡΑ έχει ξανά απεργία. Ωστόσο δεν θα υπάρχει περιγραφή από το 5ο ως το 20ο λεπτό με απόφαση του ΠΣΑΤ για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους την ώρα της εργασίας τους στα γήπεδα. Η αναμέτρηση θα καλυφθεί live και από το thrakisports, που θα βρίσκεται από νωρίς στο ΟΑΚΑ