ΕΠΣ Θράκης: Σύλληψη ποδοσφαιριστή για επίθεση στον διαιτητή!!!

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Αίσθηση προκαλεί στην ποδοσφαιρική πιάτσα της Θράκης η σύλληψη του ποδοσφαιριστή της Προοδευτικής Λυκείου Μ.Μ., μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο διαιτητής της αναμέτρησης με τον Ορφέα Ξυλαγανής Γκόγκος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το rodopisports, ο παίκτης του Λυκείου έπιασε από το λαιμό το διαιτητή κι εκεί ξέφυγαν τα πράγματα. Το περιστατικό συνέβη περίπου ένα δεκάλεπτο πριν την κανονική λήξη της αναμέτρησης και μοιραία οδήγησε στην διακοπή του αγώνα. Όπως ήταν φυσικό, έγινε κλήση στην αστυνομία που μετέβη κατευθείαν στο γήπεδο κι όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να κλείσει το φύλλο αγώνα και το παιχνίδι να λήξει χωρίς να ολοκληρωθεί.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στι σημείο εκείνο του αγώνα η γηπεδούχος ομάδα της Προοδευτικής Λυκείου προηγούνταν στο παιχνίδι με 1-0 και έπαιρνε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην μάχη που δίνει για την παραμονή της στην κατηγορία. Πριν το περιστατικό, υπήρχαν στα μέσα της επανάληψης και άλλες στιγμές έντασης. “Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος που διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι, αφού σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος δεν είχαν δείγματα τέτοιας συμπεριφοράς. Επιπλέον το σκορ ήταν υπέρ τους και σπατάλησαν την ευκαιρία για παραμονή”, επισημαίνει το rodopisports.

Σύμφωνα με το ποινολόγιο, η Προοδευτική Λυκείου κινδυνεύει με αφαίρεση δυο βαθμών από το τωρινό πρωτάθλημα, αλλά και με την έναρξη της νέας χρονιάς θα ξεκινήσει με μείον δυο βαθμούς. Επίσης επιβαρύνονται και με χρηματικό ποσό. Κυρίως όμως, μετά την μήνυση που κατατέθηκε από τον διαιτητή κ. Γκόγκο κατά του παίκτη του Λυκείου, ο τελευταίος συνελήφθη και οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτόφωρου στο αστυνομικό τμήμα όπου διανυκτέρευσε το βράδυ του Σαββάτου και θα συμβεί το ίδιο και το βράδυ της Κυριακής, ώστε το πρωί της Δευτέρας να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ροδόπης.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη χθες (13-4-2013) το απόγευμα, στο δημοτικό στάδιο Μικρού Πιστού Ροδόπης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, απρόκλητη σωματική βλάβη και εξύβριση.
Συγκεκριμένα, χθες (13-4-2013) το απόγευμα, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, ο δράστης, ποδοσφαιριστής της γηπεδούχου ομάδας, λόγω αποβολής του, εξύβρισε και επιτέθηκε στον 31χρονο ημεδαπό, διαιτητή, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών Ροδόπης».