Πρωταθλητής στην ΕΠΣ Εβρου ο Ορέστης Ορεστιάδας!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

Πρωταθλητής της ΕΠΣ Έβρου αναδείχθηκε και μαθηματικά ο Ορέστης Ορεστιάδας, που συνέτριψε με 4-0 εντός έδρας το βαθμολογικά αδιάφορο Διδυμότειχο και θα εκπροσωπήσει το νομό στα μπαράζ ανόδου στη νέα ενοποιημένη Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Η ομάδα του Χρήστου Χρηστούδη χρειαζόταν μόλις ένα βαθμό προκειμένου να σφραγίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά μπήκε από την αρχή αποφασισμένη να μετατρέψει σε φιέστα τίτλου το σημερινό ματς.

Μόλις στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ρουσίδης άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και έξι λεπτά μετά ο συνήθης ύποπτος Χαλιμακούδης διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα της Ορεστιάδας. Στο 28’ ήταν η σειρά του Μυλωνά Γ. να ανεβάσει το δείκτη του σκορ στο 3-0 κλειδώνοντας τη νίκη ήδη από το πρώτο ημίωρο του αγώνα. Στο επόμενο λεπτό, η αποβολή του Νοτόπουλου έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο των γηπεδούχων και στο 45’ ο Παυλίδης άφησε τους φιλοξενούμενους με εννιά παίκτες μετατρέποντας το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία. Στο 85ο λεπτό της συνάντησης ο Δοϊνούδης διαμόρφωσε το τελικό σκορ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας της Ορεστιάδας.

Πλέον το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στον Άβαντα το επόμενο Σάββατο αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα με τους Ορεστιαδίτες να στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στο μίνι πρωτάθλημα για την άνοδο στη νέα ενοποιημένη Γ΄Εθνική κατηγορία, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου (πρωταθλητής ΕΠΣ Θράκης), Ορφέα Ξάνθης (πρωταθλητής ΕΠΣ Ξάνθης) και Νέστο Χρυσούπολης (ΕΠΣ Καβάλας), με τον πρώτο να κατακτά το μοναδικό εισιτήριο της ανόδου. Ο Ορέστης θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στα μπαράζ ανόδου στις 12 Μαΐου φιλοξενώντας τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.