Πιέσεις σε Ντέμη Νικολαΐδη για να βγει μπροστά!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

– Πολλά γράφονται και λέγονται δεξιά και αριστερά για τις προθέσεις του Ντέμη Νικολαΐδη. Το ρεπορτάζ όμως λέει ότι ο αλεξανδρουπολίτης άλλοτε επικεφαλής της ομάδας, πιέζεται από χίλες πλευρές αλλά δυσκολεύεται στους οικονομικούς πόρους.

Η άντληση οικονομικών πόρων είναι το μεγάλο αγκάθι για την επιστροφή του Ντέμη Νικολαΐδη στον κιτρινόμαυρο προεδρικό θώκο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΕΚ1924.gr ο άλλοτε επικεφαλής της αποκαλούμενης και «ομάδας σωτηρίας 2004» φανέρωσε τις σκέψεις του σε φίλους της ομάδας από τους οποίους πολιορκήθηκε σε 2-3 διαφορετικές δημόσιες εμφανίσεις του τις τελευταίες ημέρες.

Το έρεισμα του Νικολαΐδη στον κόσμο της ΑΕΚ παραμένει πολύ υψηλό, για την ακρίβεια σχεδόν όλη η νεότερη γενιά φίλων της ομάδας επιθυμεί την εναπαδραστηριοποίησή του, γεγονός το οποίο εισπράττει όλο και σε πιο έντονη μορφή ο προ δεκαετίας ποδοσφαιριστής-σύμβολο για όλους ανεξαιρέτως τους ενωσίτες οπαδούς.

Έχει κυλήσει μπόλικο νερό στο αυλάκι από τότε που είχε τη μεγάλη διαμάχη με τους οργανωμένους οπαδούς, αρκετοί εκ των οποίων (ανάμεσά τους και ο αρχηγός της Original Δημήτρης Χατζηχρήστος) εκφράζουν πλέον τη σύμφωνη γνώμη (αν όχι ανοιχτά και ευθαρσώς την επιθυμία) για την επιστροφή του Νικολαΐδη στην κεφαλή της ‘Ενωσης.

Δέκτης μηνυμάτων ο Ντέμης γίνεται από χίλιους διαφορετικούς κύκλους. Πρώην και νυν ποδοσφαιριστές, παράγοντες και υπάλληλοι της ομάδας (π.χ. Δέλλας, Ζήκος, Τσιάρτας, Αραμπατζής, Παυλής, Κορομηλάς) πιστεύουν ότι ο Νικολαΐδης είναι το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να φέρει ξανά την ελπίδα και στη συσπείρωση στις κιτρινόμαυρες εξέδρες. Και γύρω του να συσπειρώσει όλους τους σημαίνοντες ενωσίτες σε μία προσπάθεια θωράκισης των συμφερόντων της ΑΕΚ με σκοπό την έξοδό της από την κρίση.

Κίνητρο να επιστρέψει ο Νικολαΐδης λαμβάνει και από αρκετούς δημοσιογράφους (ενεργούς και μη ρεπόρτερ της ΑΕΚ) οι οποίοι τονίζουν ότι θα είναι απόλυτα στο πλευρό του σε μία προσπάθεια και δικής τους σύμπραξης και συσπείρωσης γύρω από ένα νέο εγχείρημά του.

Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και απλοί οπαδοί διαδραματίζουν επίσης το ξεχωριστό ρόλο τους. Γενικότερα δεν θα είναι υπερβολή αν κάποιος υποστηρίξει ότι ο Ντέμης έχει περικυκλωθεί από εκατοντάδες ανθρώπους διαφορετικών χώρων προκειμένου να επιστρέψει ως ο επικεφαλής της κιτρινόμαυρης διοίκησης.

Το μεγάλο εμπόδιο είναι το οικονομικό. Φαίνεται ότι δυσκολεύεται στην εύρεση ικανών πόρων που θα τον βοηθήσουν να εισέλθει στην ΠΑΕ με τρόπο περισσότερο αποφασιστικό και όχι ζητώντας μόνο από τον κόσμο να συνδράμει. Παρόλο που ξέρει καλά ότι ο κόσμος θα συντασσόταν στο πλευρό του και θα βοηθούσε.

Αν πάντως η υπόθεση Βιντιάδη (που δια της… βουβής οδού και λόγω της κατάστασης της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο πήρε κι άλλη σιωπηρή παράταση) ναυαγήσει και με επίσημο τρόπο και από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει καμία άλλη λύση στον ορίζοντα, ο Νικολαΐδης είναι πολύ πιθανό να βγει μπροστά ακόμα κι αν έχει ελάχιστα οικονομικά εφόδια.