Ικανοποίηση στη Θράκη από την κλήρωση του Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μάλλον με ανακούφιση και συγκρατημένη αισιοδοξία είδαν οι οπαδοί της Φενερμπαχτσέ στην Θράκη την κλήρωση με την πορτογαλική Μπενφίκα για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Η αγαπημένη τους ομάδα θα κληθεί να διεκδικήσει την πρόκρισή τους στην τελική φάση της διοργάνωση και ήδη προετοιμάζονται για μεγάλη εκδρομή από την Ξάνθη και την Κομοτηνή, όπως έκαναν άλλωστε και την προηγούμενη εβδομάδα στον αγώνα με την Λάτσιο. Το βράδυ της Πέμπτης τα γραφεία του Συνδέσμου της Φενέρ στην Κομοτηνή γέμισαν από κόσμο και όλοι μαζί παρακολούθησαν την ιστορική ισοπαλία μέσα στην Ρώμη, που χάρισε την πρόκριση στην Φενέρμπαχτσέ στα ημιτελικά. Η φωτογραφία είναι από εκεί.

Οι θρακιώτες οπαδοί της Φενέρ, μετά τον αποκλεισμό της Λάτσιο, θεωρούν ότι η ομάδα τους μπορεί να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Είχαν έναν φόβο ότι στην κλήρωση θα έπεφταν πάνω στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι του Ρομάν Αμπράμοβιτς, αλλά δεν τους χάλαγε κιόλας να δουν στο Σουκρού Σαράτσογλου την ομάδα του σώσου μεγιστάνα. Τελικά η κληρωτίδα δεν έφερε την ΣΤέλσι στον δρόμο τους, ούτε όμως την ελβετική Βασιλεία που θεωρούνταν από τους πιο πολλούς ως ο πιο προσιτός αντίπαλος. Με την Μπεμφίκα εκτιμούν ότι τα ματς θα είναι ανοιχτά και σκοπεύουν να δώσουν δυναμικό παρόν.

Μαζί με την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ, έγινε και αυτή για το Τσάμπιονς Λιγκ που έβγαλε και δυο μεγάλες ισπανιογερμανικές αναμετρήσεις. Η Μπάγερν Μονάχου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στον ένα ημιτελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ενώ η Μπορούσια Ντόρτμουντ την Ρεάλ Μαδρίτης στον άλλον. Οι νικητές θα παίξουν στομ γεάλο τελικό του Γουέμπλεϊ, ενώ αυτός του Γιουρόπα Λιγκ θα διεξαχθεί φέτος στο Άμστερνταμ.