Εγινε το πρώτο (μεγάλο) βήμα για την άνοδο

Αποστολή στην Αθήνα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Το πρώτο μεγάλο βήμα για την άνοδο της στην Volley League έκανε το βράδυ της Παρασκευής ο ΑΟ Ορεστιάδας. Η ομάδα του Παναγιώτη Τσιακμάκη κέρδισε με 3-2 σετ την ΑΕΚ μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια και έγινε από την έναρξη φαβορί για να κατακτήσει μια από τις δύο θέσεις.

Η ανωτερότητα της ομάδας της Θράκης ήταν εμφανής, παρά το γεγονός ότι κάποια μπλακάουτ στο δεύτερο και το τέταρτο σετ της στέρησαν να εξασφαλίσει ένα καθαρό σκορ που θα τις χάριζε τρεις βαθμούς. Σε ένα κατάμεστο (αλλά μικρό) κλειστό γυμναστήριο από φιλάθλους που δημιούργησαν καυτή ατμόσφαιρα και παρά την ταλαιπωρία από το πολύωρο ταξίδι, οι παίκτες της Ορεστιάδας παρουσιάστηκαν πιο ουσιαστικοί και πήραν μια πολύτιμη νίκη που εξαρχής τους καθιστά φαβορί για την άνοδο, δεδομένου ότι θα υπάρξουν αγώνες και στην Ορεστιάδα.

Ο ΑΟΟ ξεκίνησε πιο δυναμικά το παιχνίδι και στο πρώτο σετ πήρε από την αρχή προβάδισμα, το οποίο δεν έχασε μέχρι την κατάκτησή του με 21-15. Ωστόσο ένα μπλακ άουτ στο 6-6 στο δεύτερο σετ, βοήθησε τους κιτρινόμαυρους να χτίσουν μια διαφορά τεσσάρων πόντων (10-6) και να την διατηρήσουν με αυξομειώσεις ώστε να ισοφαρίσουν με 25-19 σε 1-1. Δραματικό ήταν το τρίτο σετ, με τις δυο ομάδες μέχρι το 20-20 να πηγαίνουν μαζί αλλά εκεί η Ορεστιάδα να δείχνει χαρακτήρα, να παίρνει δυο σερί πόντους και να κερδίζει το σετ με 22-25. Στο τέταρτο σετ η ΑΕΚ ξεκίνησε με ένα σερί 7-0 και έφτασε εύκολα στην επικράτησή του με 25-18 ενώ στο ταϊ μπρέικ έσπασαν καρδιές, αλλά η Ορεστιάδα ήταν εκείνη που έφτασε πρώτη στο ματς μπολ και μετά από δύο ισοφαρίσεις, το τρίτο αποδείχθηκε και φαρμακερό.

Έτσι η Ορεστιάδα πήρε τους πρώτους της δυο βαθμούς σε αυτό το τουρνουά, κάνοντας το μεγάλο βήμα της εκτός έδρας επικράτησης μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πλέον μένουν άλλα πέντε βήματα για να πανηγυρίσει η Ορεστιάδα της επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια της Α1 μετά από έξι χρόνια, αρχής γενομένης από τον αγώνα με την παναχαϊκή το απόγευμα του Σαββάτου (17:45), που επίσης θα μεταδοθεί ζωντανά από το thrakisports.

Μετά το ματς, ο τεχνικός της Ορεστιάδας, Παναγιώτης Τσιακμάκης δήλωσε: “Πήραμε μια σημαντική νίκη γιατί ήταν το πρώτο παιχνίδι και πάντα παίζει ρόλο και στην ψυχολογία και στη βαθμολογία. Ωστόσο, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Κρατάμε τη νίκη και κοιτάμε μπροστά. Φαβορί ειναι η Παναχαϊκή καθώς έχει καλύτερη ομάδα και έμπειρους παίκτες. Πρέπει βέβαια να το αποδειξει στο γήπεδο. Εμείς θα παίξουμε ελεύθερα καθώς πήραμε κάτι από αυτο το πρώτο τουρνουά οπότε είμαστε ήρεμοι”.

Από πλευράς ΑΕΚ, ο ακραίος της ομάδας Γιάννης Ρουμελιωτάκης ανέφερε: “Έγινε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με καλές φάσεις. Πήγε το ματς στο τάι μπρέικ όπου κάναμε κάποια λαθάκια κρίσιμα και αυτά έδωσαν το σετ στην άλλη ομάδα. Αυτή η ήττα δεν μας βγάζει εκτός στόχου. Έχουμε το παιχνίδι της Κυριακής και φυσικά δύο ακόμα τουρνουά. Και εμείς, όπου και οι άλλες δύο ομάδες, θέλουμε την άνοδο. Να ευχαριστήσω και τον κόσμο που μας βοήθησε και απόψε”.

ΑΕΚ (Κλαρούδας): Κρέτσης, Σαμαντάς, Σασάτη, Ρουμελιωτάκης, Αλεξίου, Παπαδόπουλος/ Κάπελλας (λ), Καπίρης, Μιχαλόπουλος, Φραγκιαδάκης, Αναστασίου

ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ (Τσιακμάκης): Καψαλιάρης, Αρχοντής, Βλασακίδης, Γραμματικόπουλος, Κεμανετζής, Κουλαξίδης/ Κωνσταντινίδης (λ), Παχουσίδης, Καρδαμανίδης, Προδρομίδης

 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ από τον αγώνα