Πανέτοιμη για τα μπαράζ της Αθήνας η Ορεστιάδα!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Μετά από ένα κοπιαστικό οδικό ταξίδι σχεδόν δέκα ωρών, η ομάδα του ΑΟ Ορεστιάδας έφτασε αργά το απόγευμα στην Αθήνα και ήδη πραγματοποίησε την πρώτη (και τελευταία) της προπόνηση, πριν από το πρώτο τουρνουά των μπαράζ ανόδου στην Βόλεϊ Λιγκ.

Η αποστολή ξεκίνησε από την Ορεστιάδα στις 8.00 το πρωί και μετά από πολλές ώρες στην Εθνική Οδό, κατέλησε στο ξενοδοχείο Galaxy του Αλίμου περίπου στις 6.30 το απόγευμα. Ωστόσο παίκτες και τεχνική ηγεσία δεν είχαν τον χρόνο να ξεκουραστούν, αφού αμέσως έφυγαν για το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου πραγματοποιήθηκε η μοναδική προπόνηση της ομάδας επί αθηναϊκού εδάφους.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στον Μίλωνα, που πέρα από την γειτνίαση με το ξενοδοχείο της ομάδας, είχε και συμβολικό χαρακτήρα. Κανείς δεν ξεχνά ότι ο Μίλωνας ήταν η ομάδα στην οποία αγωνίζονταν πέρυσι ο Νίκος Σαμαράς, την οποία και ανέβασε στα μεγάλα σαλόνια. Όπως και κανείς δεν ξεχνά ότι ο Μίλωνας ήταν η μόνη ομάδα που αρνήθηκε να κατέβει και να αγωνιστεί την επομένη του θανάτου του, τιμώντας την προσωπικότητα του μεγάλου ορεστιαδίτη αθλητή, παρά το γεγονός ότι μηδενίστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και εν τέλει υποβιβάστηκε.

Τελικά δόθηκε για προπόνηση το Κλειστο της Ν. Φιλαδέλφειας και έτσι η ομάδα δοκίμασε το τερέν στο οποίο θα αγωνιστεί την Παρασκευή και το Σάββατο κόντρα σε ΑΕΚ και Παναχαϊκή. Ο Παναγιώτης Τσακμάκης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα ενόψει των μπαράζ, αν εξαιρέσει κανείς την δικαιολογημένη κούραση των παικτών του από το κοπιαστικό πολύωρο ταξίδι. Για αυτό και επέλεξε στην προπόνηση να κάνει κυρίως ασκήσεις ξεμουδιάσματος και να ασχοληθεί ελάχιστα και με την τακτική.

Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε στις 8.30 το βράδυ, την ώρα δηλαδή που θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής ο πρώτος αγώνας μπαράζ με την ΑΕΚ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από το thrakisports με live ενημέρωση για την εξέλιξή του…