Δεβετζή και Παραολυμπιονίκες στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

 

Ο Σύλλογος Φοιτητών ΤΕΦΑΑ «Σπύρος Λούης», διοργανώνει το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 9:00 στον χώρο του ΤΕΦΑΑ, ημερίδα με θέμα η «Παραολυμπιακή Ημέρα στο Σχολείο» με την συμμετοχή φοιτητών του Τμήματος και Παραολυμπιονικών.
Η οργάνωση της ημερίδας τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Φίλων Ροδόπης «Περπατώ» και του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος».
Η Παραολυμπιακή Ημέρα στο Σχολείο, περιλαμβάνει ένα σύνολο δραστηριοτήτων και πληροφοριών, για την εκπαίδευση των παιδιών και των νέων για τα Παραολυμπιακά Αθλήματα, τις ατομικές διαφορές και τα ζητήματα της αναπηρίας σ’ ένα διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο περιβάλλον.
Αυτό πραγματοποιείται μέσω της συμμετοχής τους σε διαφορετικά είδη δραστηριοτήτων, όπως της αλληλεπίδραση με αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων όπως την Ανθή Καραγιάννη, την Αλεξάνδρα Δημόγλου, τον Αλέξανδρο Ταξιλδάρη και τον Μάκη Καλαρά και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες την Πηγή Δεβετζή και της συμμετοχή τους σε Παραολυμπιακά Αθλήματα.
Για 200 συμμετέχοντες, που θα μπορούν να συμμετέχουν και να διδαχθούν από αυτό το πρόγραμμα άτομα όλων των ηλικιών μέσα από τις διάφορες προσαρμογές που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο πρόγραμμα, έτσι ώστε ο καθένας να συμμετέχει σ’ αυτό. Το σχολικό περιβάλλον είναι το ιδανικότερο περιβάλλον για τη διεξαγωγή του Παραολυμπιακού Προγράμματος στο Σχολείο.
Εντούτοις, λόγω της δυναμικής και ευέλικτης φύσης του προγράμματος είναι επίσης δυνατό να διεξαχθεί σε διάφορους χώρους, όπως στις εγκαταστάσεις αθλητικών συλλόγων, σε κατασκηνώσεις, σε πλατείες κλπ. Για πρώτη φορά και σε Πανεπιστημιακό χώρο, στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.  
Ο απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να συμβάλλει στην διαμόρφωση θετικής στάσης και συμπεριφοράς απέναντι στα άτομα με αναπηρία.