Σίγουρος για την παραμονή ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Την σιγουριά του για την παραμονή του Πανθρακικού στην Super League εξέφρασε ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος αλλά και την αισιοδοξία του για το απόλυτο με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και Κέρκυρα στην Κομοτηνή στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Ο εκ των αρχηγών του Πανθρακικού μιλώντας στο Sport24.gr στάθηκε στα ουκ ολίγα σενάρια που έχουνε προκύψει, στην νίκη επί του ΟΦΗ, στο ραντεβού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αλλά και στα παιχνίδια της τύχης.

 

Από το ξεκίνημα της συνέντευξης ο Σαρακατσάνος έδειξε πως είναι αισιόδοξος στην μάχη της παραμονής λέγοντας: «Γιατί να μην μπορούμε να σωθούμε. Εξάλλου με δύο νίκες και 36 βαθμούς θα είμαστε σίγουρα στην Super League και την επόμενη χρονιά», ήταν η πρώτη του τοποθέτηση.

Για την νίκη με 3-1 επί του ΟΦΗ που συνδυάστηκε με την επιστροφή του Πανθρακικού στα γκολ μετά από έξι παιχνίδια πρωταθλήματος είπε: «Η νίκη ήταν ο μοναδικός μας στόχος στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν υπήρχε για μας άλλο αποτέλεσμα ώστε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ειδικά από την στιγμή που μία μέρα πριν ο Άρης είχε κερδίσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και μας φόρτωσε με κάποιο επιπλέον άγχος. Παρόλα αυτά όμως κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο όπου προηγηθήκαμε δύο φορές, πήγαμε με υπέρ μας σκορ στα αποδυτήρια και στο δεύτερο ημίχρονο κλειδώσαμε την νίκη μας και τους τρεις βαθμούς που τόσο θέλαμε».

Κι όσο για το αν υπήρξε άγχος μετά το γκολ της ισοφάρισης του ΟΦΗ εξήγησε: «Μιλώντας για τον εαυτό μου θα πω όχι ότι δεν είχα γιατί πολύ απλά πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μου και αυτό φάνηκε και από το ότι φροντίσαμε να αντιδράσουμε και να προηγηθούμε και πάλι άμεσα. Εξάλλου δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να αγχωθούμε βάσει και του χρόνου που είχαμε μπροστά μας».

Σχετικά με την μάχη της παραμονής στην Super League μετά από την νίκη επί του ΟΦΗ είπε: «Παρά την νίκη μας επί του ΟΦΗ αυτό δεν σημαίνει πως τελείωσε η υπόθεση παραμονή μας. Η μάχη παραμένει μεγάλη και τα σενάρια μόνο λίγα δεν είναι ειδικά μετά από την νίκη του Άρη επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι.

Για αυτό και θα πρέπει να παραμείνουμε σοβαροί και πειθαρχημένοι και σε εγρήγορση μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Κι αυτό γιατί μόνο λίγες δεν είναι οι ομάδες που είναι ενεργοποιημένες για την αποφυγή της μίας θέσης που οδηγεί στην Football League».

Για το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που θα είναι και το πρώτο για την ΑΕΚ χωρίς τον Έβαλντ Λίνεν στην άκρη του πάγκου της δήλωσε: «Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε αποκλειστικά τον εαυτό μας και το πώς θα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι. Σίγουρα μία αλλαγή προπονητή επιδρά στην ψυχολογία αλλά όπως είπαμε ας είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Για το αν στην ομάδα της Κομοτηνής αντιμετωπίζουνε το συγκεκριμένο παιχνίδι με την ΑΕΚ και προτελευταίο του φετινού πρωταθλήματος ως έναν τελικό ο Σαρακατσάνος ήταν ξεκάθαρος ότι: «Έχουμε συνηθίσει να παίζουμε την φετινή χρονιά τελικούς και σίγουρο πρόκειται για έναν ακόμη τελικό απέναντι σε μία ιστορική και καλή ομάδα με δυναμική παρουσία του κόσμου της. Κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί και σε αυτό το παιχνίδι ειδικά λόγω της σημασίας του.

Παρόλα αυτά όμως έχουμε την δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε κάτι θετικό χτυπώντας στις αδυναμίες της ΑΕΚ. Ακόμη και την νίκη. Γιατί όχι που θα μας φέρει ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου μας».

Στην ξεκάθαρη ερώτηση για το αν θεωρεί ότι ο Πανθρακικός τελικά μετά από τις δύο εναπομείναντες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Super League θα πετύχει τελικά τον στόχο της παραμονής του απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη ότι: «Και βέβαια. Έχουμε καλή ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε αρκεί να δείξουμε το πρόσωπο που πρέπει στα δύο τελευταία μας παιχνίδια με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και την Κέρκυρα στην έδρα μας και φυσικά αν η τύχη δεν μας γυρίσει και πάλι την πλάτη όπως συνέβη ουκ ολίγες φορές φέτος. Κάτι που αν δεν είχε συμβεί μπορούσαμε ήδη να είχαμε σωθεί και να ήμασταν άνετοι έχοντας περισσότερους βαθμούς στο σακούλι μας. Εξάλλου και τώρα με δύο νίκες θα πάμε στους 36 βαθμούς και θα έχουμε σωθεί αφού δεν πρόκειται να μπλέξουμε σε κανένα σενάριο».

Κι όσο τέλος για τις ευθύνες των ίδιων των ποδοσφαιριστών του Πανθρακικού στην μάχη της παραμονής σημείωσε: «Σίγουρα φταίμε και εμείς γιατί έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας. Σε μία πορεία μας όπου είχαμε μεταξύ άλλων και διαιτητικές αποφάσεις εις βάρος μας αλλά και την τύχη να μας γυρνάει την πλάτη. Παρόλα αυτά έχουμε αποδείξει ότι είχαμε τα ψυχικά αποθέματα που απαιτούνταν για να είμαστε ακόμη σε τέτοια θέση ώστε να έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας στην μάχη της παραμονής μας».