Live το Κυπ. Ερασιτεχνών στο thrakisports: Pregame

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Τις υποχρεώσεις τους στον πρώτο όμιλο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ξεκινούν την Τετάρτη (10/4, 16:30, ζωντανά από το thrakisports) ο κυπελλούχος της ΕΠΣ Έβρου, Έβρος Σουφλίου, που υποδέχεται τον Κυπελλούχο της ΕΠΣ Ξάνθης, Παύλο Μελά Κουτσού, στο μεγάλο θρακιώτικο ντέρμπι.

Ο νικητής του αγώνα θα σε περίπτωση ισοπαλίας θα οδηγηθεί σε ημίωρη παράταση και ενδεχομένως πέναλτι, θα προκριθεί απευθείας στον τελικό κυπέλλου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αντιμετωπίζοντας στις 24 Απριλίου το νικητή από το ζευγάρι Άρης Ακροποτάμου-Δόξα Πετρούσας (αγωνίζονται την ίδια ώρα), ο οποίος ωστόσο με τη σειρά του θα παίξει εντός έδρας στις 17 Απριλίου με τον ΠΑΟ Κοσμίου.

Η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη βλέπει τη συμμετοχή της στο θεσμό ως πρόκληση ενόψει της νέας ενοποιημένης Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και ως ευκαιρία να διατηρηθεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς, αφού οι υποχρεώσεις της στον πρώτο όμιλο του Περιφερειακού Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκαν μόλις στις 24 Μαρτίου.

Ο Έβρος Σουφλίου ξεκίνησε ως φαβορί στο Κύπελλο της ΕΠΣ Έβρου και επιβεβαίωσε το συγκεκριμένο τίτλο πανηγυρικά. Οι παίκτες του Νίκου Μπαχαρίδη απέκλεισαν στον πρώτο γύρο του Νοτίου Ομίλου τον Ποντιακό, στον δεύτερο την Καππαδοκία και στον τρίτο την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου. Στον νοκ-άουτ ημιτελικό νίκησαν με 1-0 τον ΣΑΟΣ και προκρίθηκαν στον τελικό, όπου επιβλήθηκαν με 3-0 των Ριζίων στην Ορεστιάδα και αναδείχθηκαν Κυπελλούχοι.

Στο πρωτάθλημα ο Έβρος Σουφλίου πραγματοποιώντας εκπληκτική πορεία στο δεύτερο μισό της σεζόν τερμάτισε δεύτερος και εξασφάλισε δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε τη συμμετοχή του στη νέα ενοποιημένη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Μάλιστα, λίγο έλειψε να στεφθεί πρωταθλητής και νταμπλούχος, αλλά έμεινε ισόπαλος με 1-1 στον Ακροπόταμο στο ντέρμπι κορυφής της τελευταίας αγωνιστικής, με αποτέλεσμα η ομάδα της Καβάλας να κατακτήσει εκείνη το πρωτάθλημα. Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ολοκλήρωσε αήττητος στο δεύτερο γύρο έχοντας μια ισοπαλία στην πρεμιέρα, επτά σερί νίκες και μια δεύτερη ισοπαλία στο φινάλε, που του στέρησε και το πρωτάθλημα! Μάλιστα, είχε μόλις ένα γκολ παθητικό και αυτό στην τελευταία αγωνιστική στον Ακροπόταμο διατηρώντας ανέπαφη την εστία του από τις 23 Δεκεμβρίου και το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων!

Οι Εβρίτες έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και αξιόλογο ρόστερ, από το οποίο ξεχωρίζουν οι Δαμιανίδης (πρώτος σκόρερ του ομίλου), Φλώρος (η επιστροφή του μετά από μακροχρόνιο τραυματισμό έδωσε ώθηση στην ομάδα), Εμρέ (ξεχωρίζει για την άψογη τεχνική του κατάρτιση), Τσαπάνης (δίνει εμπειρία στα μετόπισθεν) και Παμπουρίδης (χειμερινή μεταγραφή από την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου, που δέχτηκε μόλις ένα γκολ στο δεύτερο γύρο!).

Από την πλευρά του, ο Παύλος Μελάς Κουτσού νικώντας στον μεγάλο τελικό την Αναγέννηση Θαλασσιάς, έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της ιστορίας του, κάτι που πανηγυρίστηκε δεόντως. Στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης βρίσκεται στην τρίτη θέση με 49 βαθμούς, αλλά πολύ μακριά από τον δεδομένο πρωταθλητή Ορφέα. 

Ο Παύλος Μελάς Κουτσού, έχοντας τον Απόστολο Κουτρουλό στον πάγκο, απέκλεισε στον πρώτο γύρο την Θράκη Συδινής στην… παράταση, χάρη στο τέρμα του Τζουβάρα στο 117′ που διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Στον δεύτερο γύρο νίκησε εκτός έδρας στην Χρύσα τον Ατρόμητο με 0-2. Επόμενος αντίπαλος ήταν η Βιστονίδα, την οποία κέρδισε με το εντυπωσιακό 3-0. Στα ημιτελικά η κλήρωση έμοιαζε «βουνό» μια και απέναντι του Παύλου Μελά βρέθηκε ο πολυνίκης του θεσμού και πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα Ορφέας Ξάνθης. Με τον Δημήτρη Καρύδη πλέον στην άκρη του πάγκου, η ομάδα του Κουτσού με πολύ καλό τακτικό παιχνίδι κατάφερε να φύγει από την πρώτη αναμέτρηση του ΑΟΞ με το 0-0, ενώ στην ρεβάνς με τέρμα  του για δεύτερη φόρα «ήρωα» Τζουβάρα πανηγύρισε την δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης. Ετσι έπαιξε στον τελικό, όπου με εύστοχο χτύπημα πέναλτη του Τσαριτσακη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (11′) στέφθηκε για πρώτη φορά κυπελλούχος.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 16:30 στο Δημοτικό Γήπεδο Σουφλίου. Διαιτητής  θα είναι ο Στέφανος Κουμπαράκης με βοηθούς τους Μανάκη και Τριανταφύλλου του Συνδέσμου Θράκης. Μετάδοση τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά δεν θα υπάρχει, ωστόσο live την εξέλιξη της αναμέτρησης θα μπορείτε να την πληροφορηθείται από τον συνεργάτη ανταποκριτή μας στο Σουφλί Νίκο Γκουντλή και τον απεσταλμένο μας από την Ξάνθη Νεκτάριο Αμποβιανίδη…