To pregame του γ’ ημιτελικού Εθνικού – Ολυμπιακού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα… Η ώρα του κόσμου της Αλεξανδρούπολης. Οι φίλαθλοι του Εθνικού και του βόλεϊ, περίμεναν 32 ολόκληρα χρόνια για να δουν την ομάδα τους στην κορυφαία τετράδα του πρωταθλήματος και τώρα, Τετάρτη στις 8.00μμ (Novasports 7 και live από το thrakisports) έφτασε η στιγμή να την βοηθήσουν να φτάσει στη νίκη κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο.

Ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-0 νίκες επί των Εβριτών και χρειάζεται άλλη μια για μνα πάρει την πρόκριση για τον τελικό. Ωστόσο, η σειρά μεταφέρεται από την Τετάρτη στην Αλεξανδρούπολη , εκεί όπου παρουσιάζεται ένας άλλος… Εθνικός. Ένας Εθνικός που θα μπορούσε να είχε άλλη τύχη στην Αθήνα για κάνει το κάτι παραπάνω. Και τώρα, οι παίκτες του Σάκη Μουστακίδη είναι πεισμωμένοι και παθιασμένοι να μειώσουν το σκορ και να βάλουν … πονοκεφάλους στον Ολυμπιακό που δείχνει να θωρεί πως … έχει ήδη κάνει το 3-0.

Οι Εβρίτες είναι αποφασισμένοι για όλα προκειμένου να πάρουν τη νίκη που θα τους τονώσει την ψυχολογία και κυρίως θα τους δώσει την ευκαιρία να ισοφαρίσουν την σειρά των ημιτελικών σε δεύτερο αγώνα αύριο Πέμπτη την ίδια ώρα. Εκτός από τις όποιες αποθεραπείες μικροτραυματισμών σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα δεν υπάρχει ενώ με την ομάδα του Εθνικού έκανε προπονήσεις τις τελευταίες ημέρες και ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος.

Μουστακίδης: «Ιστορικός αγώνας»

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προπονητή του Εθνικού Σάκη Μουστακίδη: «Ηρθε η ώρα μας. Θα δώσουμε έναν ιστορικό αγώνα για την ομάδα και τον σύλλογο. Πρώτα απ΄ όλα θέλω να το ευχαριστηθούν οι παίκτες μου. Νιώθω πως έχουν συνειδητοποιήσει τη μεγάλη σημασία και την επιτακτική ανάγκη να πάρουν μία νίκη επί του Ολυμπιακού. Θα μας βοηθήσει ως ομάδα και ως σύλλογο και θα δώσει χαρά στον κόσμο μας που περίμενε χρόνια αυτόν τον αγώνα. Αν πάρουμε μία νίκη πολλά θα αλλάξουν. Η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία μας θα ανέβουν στα ύψη και θα μπούμε με άλλο αέρα στον τέταρτο αγώνα την Πέμπτη. Σέβομαι τον Ολυμπιακό και αναγνωρίζουμε πως είναι το φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση στον τελικό αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου. Αυτό δε σημαίνει πως θα παίξουμε με ηττοπάθεια. Ελπίζω να παίξουμε σωστά την τακτική μας, να έχουμε διάρκεια στην απόδοση μας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στα τελειώματα των σετ στους δύο πρώτους ημιτελικούς στου Ρέντη».

Το 3-0 θέλει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να φύγει νικήτρια από την Αλεξανδρούπολη (με 3-2 σετ) στην αναμέτρηση που έγινε στις 24/11/2012 για την 7η αγωνιστική. Ο Δημήτρης Καζάζης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα πέρα από την περίπτωση που Ντίμα Φιλίποφ που κάνει θεραπεία στο πόδι του αλλά θα αγωνιστεί.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε το 3-0 ώστε να μην έχουμε άλλες απώλειες δυνάμεων και να έχουμε μία γεμάτη εβδομάδα προετοιμασίας πριν τους τελικούς. Ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο. Ο Εθνικός μας δυσκόλεψε και στα δύο ματς στου Ρέντη και ξέρουμε πως στην έδρα του πάντα είναι διαφορετικός προς το καλύτερο. Στον Α΄ γύρο δυσκολευτήκαμε πολύ να νικήσουμε. Η ομάδα μου έχει έμπειρους παίκτες και έχουμε το πλάνο για σωστή διαχείριση. Είμαι βέβαιος πως θα υπάρχει ωραία και βολεϊκή ατμόσφαιρα όπως συμβαίνει πάντα στην Αλεξανδρούπολη και ο κόσμος του βόλεϊ που θα έρθει στο γήπεδο ή που θα παρακολουθήσει τηλεοπτικά την αναμέτρηση να παρακολουθήσει αναμέτρηση που θα είναι διαφήμιση για το άθλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά

Ξεσηκωμός στον κόσμο

Το πρωτόγνωρο συναίσθημα να αγωνίζεται η Αλεξανδρούπολη σε ημιτελικό πρωταθλήματος έχει προκαλέσει … γενικό ξεσηκωμό στην πόλη. Πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν διακαώς να δουν από κοντά το μεγάλο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που για τον Εθνικό έχει ιστορικό χαρακτήρα διότι είναι η πρώτη φορά που παίζει ημιτελικούς πλέι οφ, 30 χρόνια μετά την 4η θέση της περιόδου 1982-83 που ήταν και η καλύτερη όλων των εποχών. Η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός ανακοίνωσε πως λόγω της τεράστιας ζήτησης που υπάρχει στα εισιτήρια του αγώνα δεν θα δοθούν εισιτήρια σε οπαδούς του Ολυμπιακού, ενώ επίσης δεν θα ισχύσουν για τον συγκεκριμένο αγώνα οι κάρτες διαρκείας αλλά οι κάτοχοί τους θα χρειαστει να πληρώσουν κανονικό εισιτήριο, που πάντως ορίστηκε στην (περισσότερο συμβολική) τιμή των 10 ευρώ, την ώρα που υπάρχουν και μειωμένα στρατιωτικά, φοιτητικά, μαθητικά ειστήρια στη μισή τιμή.

Ο αγώνας ξεκινά στις 20.00 και θα τον διευθύνουν οι Δεληγιάννης και Δεληκωστίδης. Μεταδίδεται ζωντανά τηλεοπτικά από το Novasports 7 και ιντερνετικά θα υπάρχει live ενημέρωση από το thrakisports…