Η Μάγδα Κεπεσίδου αποκλειστικά στο thrakisports

 

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Γεμάτη ενθουσιασμό και φιλοδοξίες για το μέλλον εμφανίστηκε η αλεξανδρουπολίτισσα τερματοφύλακας της Προσοτσάνης, Μάγδα Κεπεσίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο thrakisports, λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Σλοβακίας με τα χρώματα της Εθνικής Νεανίδων, που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση στη μέχρι τώρα καριέρα της και επιβράβευση της σκληρής δουλειάς της.

Η νεαρή αθλήτρια δήλωσε αποφασισμένη να ασχοληθεί στο μέλλον επαγγελματικά με τη μεγάλη της αγάπη, το χάντμπολ και να αποτελέσει σταθερό μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Χαρακτήρισε μάλιστα ίνδαλμά της, τη μητέρα της, με την οποία ήταν συμπαίκτριες στους Κύκλωπες και φέτος στην ομάδα της Δράμας.

Τόνισε παράλληλα ότι αυτό το διάστημα αποτελεί για εκείνη μεταβατική περίοδο, αφού θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο χάντμπολ και το βόλεϊ, παρότι και στα δύο αθλήματα έχει αποδείξει ότι ανταποκρίνεται με μεγάλη επιτυχία.

Θ.S: Ποιες είναι οι εμπειρίες και τα συναισθήματά σου από την παρουσία του στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τη φανέλα της Εθνικής Νεανίδων; Ποιες διαφορές εντόπισες από αντίστοιχες διοργανώσεις στη χώρα μας;

Μ.Κ: Σίγουρα, οι εγκαταστάσεις στη Σλοβακία είναι πολύ διαφορετικές. Δεν έχω παραστάσεις από τέτοια γήπεδα και διοργανώσεις. Το κλίμα ήταν πολύ φιλικό από όλες τις ομάδες και από τη διοργανώτρια Σλοβακία. Υπήρχαν βέβαια παράπονα για τις συνθήκες διαμονής στο ξενοδοχείο και το φαγητό, αλλά αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε αυτό το πρόβλημα. Αυτό όμως ήταν το λιγότερο σε σχέση με όσα ζήσαμε. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία.

Θ.S: Ποια ήταν η υποδοχή που σας επιφύλαξαν (στη διοργάνωση συμμετείχαν και άλλες δύο αθλήτριες της Προσοτσάνης, η Παύλου και η Στουγιαννίδου) στην Προσοτσάνη;

Μ.Κ: Ήταν πολύ θερμή η υποδοχή που συναντήσαμε. Μας αγκάλιασαν και μας έδωσαν συγχαρητήρια. Δεν έπαψαν όμως να μας προσγειώνουν. Είναι σημαντικό να ξέρουμε που πατάμε και να μην πετάμε στα σύννεφα.

Θ.S: Για ποιους λόγους επέλεξες το χάντμπολ;

Μ.Κ: Από πολύ μικρή ήμουν στα γήπεδα και στο χάντμπολ, αφού η μητέρα μου ήταν σ’ αυτό. Μου αρέσει το πάθος, η ένταση, η δύναμη στις φάσεις, η επαφή με τον αντίπαλο. Μέσα σε 60 λεπτά γίνονται πολλές φάσεις και μπορούν να μπουν πάνω από 60 γκολ. Είναι ένα πολύ θεαματικό άθλημα.

Θ. S: Σε ενέπνευσε η μητέρα σου να ασχοληθείς με το άθλημα;

Μ.Κ: Από τότε που γεννήθηκα, έβλεπα χάντμπολ, οπότε δεν είχα άλλη επιλογή! Το αγαπάω όλο και πιο πολύ! Με βοηθάει πολύ η μητέρα μου. Προπονούμαστε μαζί στο γήπεδο της Μαϊστρου, αφού δεν έχω τη δυνατότητα να πηγαίνω καθημερινά στις προπονήσεις της Προσοτσάνης.

Θ.S: Γιατί επέλεξες τη θέση του τερματοφύλακα; Έπαιξε ρόλο το ότι η μητέρα σου αγωνίζεται στην ίδια θέση;

Μ.Κ: Η αλήθεια είναι ότι πάντα ήθελα να παίζω μέσα! Είναι δύσκολη η θέση του τερματοφύλακα. Είναι ο τελευταίος αμυντικός και ο πρώτος επιθετικός. Η επίθεση και η άμυνα ξεκινούν απ’ αυτόν. Θα πρέπει να τα κάνεις όλα μόνη σου! Σε βοηθάει βέβαια και η άμυνα. Εμένα, όμως, με βοήθησε και ο χαρακτήρας μου.

Θ.S: Αγωνίζεται στην ίδια ομάδα με τη μητέρα σου; Πώς είναι αυτό το συναίσθημα;

Μ.Κ: Το συνήθισα τώρα! Τις πρώτες φορές που παίζαμε μαζί στους Κύκλωπες, ήταν πολύ περίεργα. Την έβλεπα στο σπίτι και στο γήπεδο! Είναι, πάντως, ωραία εμπειρία. Εμπνέομαι από τη μητέρα μου, είναι το ίνδαλμά μου και θέλω να της μοιάσω!

Θ.S: Ο πατέρας σου ήταν παλιός ποδοσφαιριστής και η μητέρα σου αθλήτρια του χάντμπολ. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για μια νεαρή αθλήτρια;

Μ.Κ: Είναι πολύ σημαντικό. Από μικρή ηλικία σε βοηθούν και σου προσφέρουν γνώσεις για το αντικείμενο. Σε συμβουλεύουν για τον τρόπο ζωής, να προσέχεις τη διατροφή σου. Σε παροτρύνουν, σε ενθαρρύνουν, σε βοηθούν.

Θ.S: Ανάμεσα στο χάντμπολ, το βόλεϊ και τον στίβο τι προτιμάς;

Μ.Κ: Σίγουρα όλα έχουν τη χαρά τους, αλλά ξεχωρίζω το χάντμπολ! Όχι μόνο για τις ομαδικές και ατομικές διακρίσεις. Μου ταιριάζει πολύ αυτό το άθλημα. Έρχεσαι σε επαφή με τον αντίπαλο, βρίσκεσαι συνεχώς σε εγρήγορση και ζεις το παιχνίδι πιο έντονα!

Θ.S: Είσαι διεθνής με την Εθνική Νεανίδων του χάντμπολ, διαγώνιος στη Νίκη Αλεξανδρούπολης και έχεις σημειώσει πανελλήνιες διακρίσεις στο άλμα εις ύψος. Πώς συνδυάζονται όλα αυτά και ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Μ.Κ: Η θέληση, η δουλειά, η συνεχής προπόνηση. Βρίσκομαι όμως σε μεταβατική περίοδο, αφού θα πρέπει να επιλέξει το ένα. Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Είναι όλα πολύ ευμετάβλητα τα πράγματα και δεν έχω αποφασίσει ακόμη.

Θ.S: Ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σου;

Μ.Κ: Να ασχοληθώ επαγγελματικά με το χάντμπολ και να αποτελέσω σταθερό μέλος της εθνικής ομάδας! Εξαρτάται από μένα. Επειδή το θέλω πραγματικά, θα προσπαθήσω και θέλω να δικαιωθώ στο μέλλον.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, η Μάγδα θέλησε να παροτρύνει όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, να περνούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να θέτουν υψηλούς στόχους και να προσπαθούν να τους πραγματοποιήσουν. Δεν παρέλειψε, βέβαια, παράλληλα, να ευχαριστήσει όλους τους προπονητές και όσους ασχολήθηκαν και πίστεψαν σε εκείνη.