Ενός λεπτού σιγή στο Εβρος Σουφλίου – Παύλος Μελάς Κουτσού

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Ενός λεπού σιγή θα τηρηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στον αγώνα Εβρου Σουφλίου – Παύλου Μελά Κουτσού, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του νεαρού ποδοσφαιριστή του Φοίβου Κρεμαστής Φίλιππου Δελαπόρτα και του Γιάννη Τζιβίλογλου σε τροχαίο στην Αττική. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εκφράζουν τα θερμότερα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του 20χρονου Φίλιππου Δελαπόρτα και στο σωματείο Φοίβος Κρεμαστής, του οποίου ήταν ποδοσφαιριστής, για τον άδικο χαμό του.

Επίσης, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους και στους οικείους του νεαρού Γιάννη Τζιβίλογλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο ίδιο τροχαίο δυστύχημα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του σωματείου Φοίβος Κρεμαστής προς την Επιτροπή Κυπέλλου, στον αγώνα του με αντίπαλο τον ΠΑΣ Ίκαρος Σάμου, της 10/4/2013 για το Κύπελλο Ερασιτεχνών (11.00, γήπεδο Άγιου Κήρυκου), θα παραταχθεί με δέκα ποδοσφαιριστές για να τιμήσει τη μνήμη του Φίλιππου Δελαπόρτα.

Από την πλευρά του και το σωματείο ΠΑΣ Ίκαρος Σάμου αποφάσισε να παρατάξει και αυτό δέκα αντί έντεκα ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Φίλιππο Δελαπόρτα και να τηρήσει το “ευ αγωνίζεσθαι”.

Η Ε.Π.Ο., έστω και σε αυτή τη δύσκολη και φορτισμένη για όλους στιγμή, οφείλει να συγχαρεί δημόσια και τα δύο σωματεία για τη συμπεριφορά τους, η οποία καταδεικνύει τη δύναμη του ποδοσφαίρου να ενώνει και όχι να χωρίζει. Για τον λόγο αυτό θα τιμήσει τα δύο σωματεία για την πράξη τους πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 11/5/2013 στο ΟΑΚΑ.

Επιπλέον, με απόφαση της Επιτροπής Κυπέλλου, θα τηρηθεί πριν από την έναρξη όλων των παιχνιδιών της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ερασιτεχνών (10/4/2013) ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Φίλιππου Δελαπόρτα”.

 

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι της ροδίτικης ομάδας Φοίβος Κρεμαστής προς την Ικαρία εξελίχθηκε σε τραγωδία τα ξημερώματα της Τρίτης (9/4), καθώς νεκρός είναι ο 20χρονος Φίλιππος Δελαπόρτας (γιος του προέδρου Άκη Δελαπόρτα) και ο αδερφός του Ευτύχη Τζιβίλογλου Γιάννης, σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Καλύβια. Συγκεκριμένα, στις 9.10 το πρωί το όχημα που οδηγούσε ο αδελφός του ποδοσφαιριστή κινούνταν στη λεωφόρο Αναβύσσου και Μονής Αρκαδίου και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ο νεαρός οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, και σφηνώθηκε με ταχύτητα σε μια κολόνα βυθίζοντας στο πένθος το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

 

Τα πάντα ξεκίνησαν όταν η αποστολή του Φοίβου έφτασε στην Αθήνα και από εκεί θα αναχωρούσε αεροπορικώς για την Ικαρία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ευτύχης και ο ο Γιάννης Τζιβίλογλου θέλησαν να δουν τη μητέρα τους, που διαμένει στα Καλύβια Αττικής. Στο δρόμο όμως για τα Καλύβια έχασαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να συγκρουστεί σε κολόνα και να διαλυθεί. Μαζί τους στο αυτοκίνητο είχε μπει και ο Φίλιππος Δελαπόρτας. Ο Ευτύχης Τζιβίλογλου βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου και είναι καλά στην υγεία του.