Δεν ισχύουν τα διαρκείας στο Εθνικός-Ολυμπιακός!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Το ΤΑΑ Βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε ότι στους ημιτελικούς των πλέι οφ ανάμεσα στον Εθνικό και τον Ολυμπιακό ΔΕΝ θα ισχύσουν οι κάρτες διαρκείας, τις οποίες έχουν πληρώσει από την αρχή της χρονιάς οι κάτοχοί τους. 

Αντιθέτως, θα πρέπει και αυτοί να στηθούν στην σειρά για να αγοράσουν κανονικά εισιτήρια – και θέλουμε να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον οι κάτοχοι διαρκείας θα έχουν μια σχετική προτεραιότητα προς αυτό, γιατί θα ήταν άδικο κάποιος να έχει πληρώσει διαρκείας για όλους τους αγώνες της χρονιάς και να μην μπορέσει να παρακολουθήσει από κοντά το πιο σημαντικό της παιχνίδι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Τ.Α.Α. Βόλλευ) κάνει γνωστό σε όλους τους φιλάθλους ότι σε όλη τη διάρκεια και σειρά των αγώνων play off της ομάδας δεν θα ισχύσουν τα εισιτήρια διαρκείας.
Το αντίτιμο εισιτηρίου θα ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ και θα ισχύσουν φοιτητικά – στρατιωτικά εισιτήρια στην τιμή των 5 ευρώ.
Οι κάτοχοι καρτών διαρκείας θα πρέπει να τις φέρουν μαζί τους ώστε με την επίδειξη τους να καταλαμβάνουν την θέση που αντιστοιχεί στις κάρτες διαρκείας, όπως συνέβη κατά την κανονική περίοδο των αγώνων του πρωταθλήματος».

Η κίνηση γίνεται προφανώς για οικονομικούς λόγους, προκειμένου η διοίκηση να εκμεταλλευθεί την ζήτηση που υπάρχει και να ενισχύσει το ταμείο του Εθνικού. Είναι λογικό όμως να προκαλεί αντιδράσεις και ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που την καυτηριάζουν και διαμαρτύρονται, υπάρχουν όμως και κάτοχοι διαρκείας που θεωρούν ότι είναι σωστή δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και των αυξημένων εξόδων που θα υπάρχουν τη νέα σεζόν με την παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη.

Ας προσέχουν ωστόσο οι υπεύθυνοι της διοίκησης του Εθνικού, γιατί μπορεί να πάνε για μαλλί και να βγούνε… κουρεμένοι, όπως συνέβη πέντε χρόνια πριν με τους συναδέλφους τους της γειτονικής διοίκησης του Πανθρακικού. Τότε, όπως μας ενημερώνουν οι συνάδελφοι από την Κομοτηνή, ενόψει των αγώνων που θα έκριναν την άνοδο από την Γ’ Εθνική στην Β’ Εθνική, είχαν αποφασίσει κάτι αντίστοιχο για το ματς – τελικό με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Το αποτέλεσμα ήταν μεν να υπάρξει οικονομική ανάσα την δεδομένη στιγμή, αλλά το αμέσως επόμενο καλοκαίρι οι πωλήσεις των διαρκείας παρά την άνοδο στην πιο πάνω κατηγορία, έπεσαν  κατακόρυφα από απογοητευμένους φιλάθλους, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι ακόμα και με αυτό, δεν εξασφάλιζαν θέση στα πραγματικά κρίσιμα παιχνίδια της ομάδας αλλά θα έπρεπε να πληρώσουν εκ νέου εισιτήριο. Όπερ και εγένετο με τα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας, όταν φιλοξενούνταν “εμπορικές” ομάδες.

Για αυτό και η διοίκηση του Εθνικού, όπως και των υπολοίπων ομάδων της περιοχής, καλό θα ήταν τέτοιες “εξαιρέσεις” να τις ξεκαθαρίζει από την αρχή, ώστε να ξέρει και ο κόσμος που στηρίζει με τον οβολό την ομάδα, τί ακριβώς αγοράζει. Για παράδειγμα, στα διαρκείας της φετινής χρονιάς ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα πλέι οφ. Άραγε, στα διαρκείας της επόμενης χρονιάς θα περιλαμβάνονται τα όποια ευρωπαϊκά παιχνίδια δώσει η ομάδα ή πάλι θα υπάρξει εξαίρεση και θα πρέπει ο κόσμος να πληρώσει εισιτήριο; Ως thrakisports, το ερώτημα το θέτουμε  και για τον Πανθρακικό, καθώς στην Κομοτηνή ακούγεται ότι προσανατολίζεται να μην αναγνωρίσει τα εισιτήρια διαρκείας στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στις 28 Απριλίου, για την Ξάνθη που ωστόσο είναι η πρώτη διδάξασα στον σωστό σεβασμό των φιλάθλων που αγοράζουν διαρκείας έχοντας σχεδόν καταργήσει τα λοιπά εισιτήρια, και γενικά για όλες τις ομάδες της περιοχής μας, που πρέπει πρώτα από όλα να σέβονται τους φιλάθλους τους…