Αποκάλυψη: Η κατάθεση Ντέμη για τους τοκογλύφους

 

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Χρήστος Ραγκάτσης

“Δεν είμαι θύμα τοκογλυφίας”, δήλωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ΑΕΚ Ντέμης Νικολαΐδης, εξηγώντας τη ”συνεργασία” που είχε με το κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων που δικάζεται για δεύτερη συνεχή μέρα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Καταθέτοντας ως μάρτυρας στην υπόθεση, ο εβρίτης πρώην διεθνής ”άσος” υποστήριξε ότι δανείστηκε το 2011 50.000 ευρώ από τον φερόμενο ως εκ των ”αρχηγών” της σπείρας, προκειμένου να διοργανώσει η εταιρεία του μία μουσική συναυλία, ενώ έπειτα από περίπου πέντε μήνες τού επέστρεψε 65.000 ευρώ.

”Χρειαζόμουν τα χρήματα ως προκαταβολή για να ‘κλείσω’ τη συναυλία. Προσφέρθηκε να με εξυπηρετήσει. Του πρότεινα ‘απόδοση’ ύψους 10%. Του φάνηκε μεγάλη και μου είπε 5%”, τόνισε ο Ντ. Νικολαϊδης, αρνούμενος ότι επρόκειτο για ”τοκογλυφικό δάνειο”.

”Επρόκειτο για συγχρηματοδότηση”, είπε, τονίζοντας ότι λίγο καιρό αργότερα ζήτησε από το ίδιο πρόσωπο νέο δάνειο, ύψους 300.000 ευρώ, για άλλη συναυλία, την οποία όμως ανέλαβε τελικά να διοργανώσει άλλη εταιρεία, οπότε ”του επέστρεψα τα χρήματα εφάπαξ”.

Αναφερόμενος στον εν λόγω κατηγορούμενο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε ότι είχε προσωπικές σχέσεις μαζί και συζητούσαν ακόμη και το ενδεχόμενο να συνεργαστούν σε επίπεδο διοργάνωσης συναυλιών. ”Ψαχνόταν για δουλειές στην Αθήνα και σκεφτόταν να συνεργαστεί μαζί μου στο μέλλον, αλλά τελικά δεν προέκυψε καμία συνεργασία. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο και πίναμε καφέ μαζί”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ισχυρίστηκε, γνώρισε τον κατηγορούμενο μέσω προσωπικού του φίλου -κατηγορούμενου για την ίδια υπόθεση- που απασχολούσε κατά τη θητεία του στην προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ ως υπεύθυνο ασφαλείας του ΟΑΚΑ. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όσα αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα, σύμφωνα με το οποίο δανείστηκε 350.000 ευρώ από το κύκλωμα και επέστρεψε μετά από δύο μήνες 770.000 ευρώ, ο Ντ. Νικολαΐδης σχολίασε: ”Είναι αστείο αυτό. Θα πρέπει να ήμουν βλάκας αν δανειζόμουν χρήματα με τέτοιους όρους”.

Η κατάθεση του πρώην ποδοσφαιριστή διήρκεσε πάνω από δυόμισι ώρες και τα ερωτήματα του δικαστηρίου ήταν επίμονα, γεγονός που αγανάκτησε τον μάρτυρα, ο οποίος λίγο πριν την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ξέσπασε λέγοντας: ”Με πιέζετε τόσο πολύ, αισθάνομαι ότι είμαι κατηγορούμενος”.

Μάλιστα, το gazzetta (με το οποίο φέρεται να έχει σχέση μάνατζμεντ ο Ντέμης Νικολαΐδης και κατά συνέπεια να απηχεί τις θέσεις και τις απόψεις του) δημοσιεύσει έναν διάλογο με την προέδρο του δικαστηρίου. Ο Ντέμης τόνισε ότι αρχικά πήρε 50.000 ευρώ που του έλειπαν για μια συναυλία (εννοώντας του Bon Jovi) και επέστρεψε 65.000 ευρώ ως κέρδος όμως των χρημάτων που του έδωσε ο κατηγορούμενος το οποίο μάλιστα καθόρισε ο ίδιος o Nτέμης, παρότι ο κατηγορούμενος του ζητούσε λιγότερα χρήματα. Στη συνέχεια ζήτησε 300.000 ευρώ για μια δεύτερη συναυλία που ήθελε να κλείσει, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και επέστρεψε τα χρήματα χωρίς τόκο. Και εκεί ανέβηκαν οι τόνοι στο δικαστήριο με τον εξής διάλογο: 

Πρόεδρος: Εδώ ήρθατε να πείτε την αλήθεια
Ντέμης: Λέτε ότι λέω ψέματα;
Πρόεδρος: Πολύ αμφισβητώ αυτά που λέτε. Άλλα είπατε σε μας και άλλα καταθέσατε στον ανακριτή
Ντέμης: Θέλετε να πω αυτά που λέει η αστυνομία; Με πιέζετε σα να είμαι κατηγορούμενος. Όχι δεν είμαι θύμα τοκογλυφίας 100%. Εγώ κέρδισα από αυτό.

Στη δική θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας και ο παρουσιαστής Αντώνης Κανάκης καθώς αναφέρεται ότι είχε τρία καταστήματα στα οποία πουλούσαν προστασία οι κατηγορούμενοι. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here