Το χειρότερο αποτέλεσμα για Ξάνθη και Πανθρακικό

Το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα ήταν για τις δύο ομάδες της Θράκης αυτό που προέκυψε στους Ζωσιμάδες ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννενα και την ΑΕΚ. Και αυτό γιατί η νίκη με 2-0 της ηπειρωτικής ομάδας περιορίζει τις ελπίδες της Ξάνθης για έξοδο στην Ευρώπη ενώ μετατρέπει σε τελικό για την ΑΕΚ την αναμέτρηση με τον Πανθρακικό.

Μετά τη νίκη τους, τα Γιάννενα έφτασαν τους 41 βαθμούς και βρίσκονγται τρεις παραπάνω από την Ξάνθη. Σε περίπτωση που κερδίσουν την επόμενη αγωνιστική την ήδη υποβιβασμένη Κέρκυρα, τότε θα εξασφαλίσουν είσοδο στην εξάδα αφού η Skoda ακόμα και αν κερδίσει στα δύο τελευταία ματς, στην καλύτερη περίπτωση θα ισοβαθμίσει με τον ΠΑΣ. Όμως σε αυτήν την ισοβαθμία η Ξάνθη δεν ευνοείται (ας όψεται η εντός έδρας ήττα στα Πηγάδια πριν λίγες μέρες). Έτσι, ουσιαστικά οι ελπίδες εξόδου της Skoda έχουν να κάνουν με τυχόν αρνητικά αποτελέσματα του Ατρομήτου με ΟΦΗ και AEK, που καίγονται για βαθμούς, ώστε με δυο νίκες να μπορέσει να τον ξεπεράσει στην βαθμολογία.

Από την άλλη, η ΑΕΚ μετά την ήττα της, έμεινε στους 30 βαθμούς, μόλις έναν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη όπου βρίσκεται ο Άρης και ακριβώς με τους ίδιους που έχουν η Βέροια και ο Πανθρακικός. Αυτόματα γίνεται αντιληπτό ότι ο αγώνας με την ομάδα της Κομοτηνής μετατρέπεται για την ΑΕΚ σε τελικό, όπου μόνο η νίκη αποτελεί ικανοποιητικό αποτέλεσμα, σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί προ επικίνδυνων καταστάσεων. Ο Πανθρακικός, έχοντας κερδίσει στην Κομοτηνή, θα ευνοείται πιθανότατα και σε περίπτωση ισοπαλίας που θα οδηγήσει σε διπλή ισοβαθμία (αρκεί να μην υπάρξει τριπή, όπως αυτή τη στιγμή που έχει μπει στο γκρουπ και η Βέροια, γιατί τότε είναι οι Κομοτηναίοι εκείνοι που θα βρεθούν από κάτω). Επομένως, οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη θα πάνε στο ΟΑΚΑ για δυο αποτελέσματα, αλλά θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια βαριά φανέλα και ένα φανατισμένο κοινό, ειδικά μετά την ήττα στα Γιάννενα και την διαμόρφωση μιας τόσο δραματικής κατάστασης για την ιστορική αθηναϊκή ομάδα…