Photos: Όσα έγιναν στο Πανελλήνιο Πάλης των Σαπών

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παμπαίδων – Πανκορασίδων Ελληνορωμαϊκής Ελεύθερης Ολυμπιακής Πάλης με αθλητές από όλη την Ελλάδα, το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, στις Σάπες.

Ήταν ομολογουμένως μια πολύ καλή διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν αθλητές από όλη την Ελλάδα οι οποίοι βρέθηκαν, το Σάββατο 6 Απριλίου 2013, στις Σάπες, όπου η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης διοργάνωσε τους πανελλήνιους αγώνες, με συνδιοργανωτές το Δήμο Μαρώνειας – Σαπών, την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης και τον Α.Σ. Δημοκρίτειο Κομοτηνής, στο Κλειστό Γήπεδο της πόλης.

Οι αγώνες κράτησαν από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 19.00 το απόγευμα, με τη συμμετοχή 230 αθλητών, προπονητών και συνοδών από όλα τα σημεία της χώρας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είχαμε συμμετοχή αθλητών από Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Πάτρα, Πύργο, Αθήνα, Ασπρόπυργο, Πειραιά, Ιωάννινα, Λάρισα, Λαμία, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη, Ορεστιάδα, Δράμα, Σέρρες, Καβάλα, Κομοτηνή κ.α. οι οποίοι αντιπροσώπευσαν 47 συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Η φιλοξενία ήταν υποδειγματική και η τοπική κοινωνία έδωσε το παρόν στις αναμετρήσεις, παροτρύνοντας τους αθλητές οι οποίοι αγωνίστηκαν υποδειγματικά, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το άθλημα στην χώρα μας.

Όπως είναι γνωστό η ελληνορωμαϊκή πάλη είναι το αρχαιότερο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, και τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε αμφισβήτηση από ορισμένους κύκλους που ζητούν να μην συμπεριληφθεί στα ολυμπιακά αθλήματα της Ολυμπιάδας του 2020.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης λοιπόν, επέλεξε μια καθαρά επαρχιακή πόλη για την φιλοξενία του πρωταθλήματος Παμπαίδων – Πανκορασίδων, τις Σάπες, δίνοντας αξία στην περιοχή της Θράκης, οποία και φιλοξένησε τους αυριανούς πρωταθλητές του αθλήματος.

Ο Δήμος Μαρώνειας – Σαπών απεδέχθη την πρόσκληση της Ομοσπονδίας από την αρχή και φιλοξένησε τους νεαρούς αθλητές οι οποίοι ενθουσιάστηκαν τόσο από την υποδοχή, όσο και από τις ομορφιές του τόπου μας, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις μια και δεν περίμεναν ένας μικρός επαρχιακός δήμος να μπορεί, να αναλάβει την συνδιοργάνωση τέτοιων πανελληνίου χαρακτήρα αθλητικών εκδηλώσεων.

Κατά την διάρκεια των αγώνων ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης βράβευσε τον κ. Ιορδάνη Κωνσταντινίδη, Ολυμπιονίκη του αθλήματος με πολλές συμμετοχές σε αγώνες διεθνούς επιπέδου.

Παράλληλα βραβεύθηκαν 11 συνολικά αθλητές και προπονητές για την προσφορά τους στο άθλημα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο τοπικός σύλλογος Α.Σ. Δημοκρίτειο Κομοτηνής απέσπασε 2 χρυσά και 1 χάλκινο μετάλλιο και κατετάγη στην 3η θέση πανελλαδικά.