Γιούρισιτς: «Οι αναμνήσεις μου από τον Εθνικό»

Αποστολή στην Αθήνα: Γιώργος Πανταζίδης

– Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ήταν ο πρώτος εν Ελλάδι σταθμός για τον Μίλαν Γιούρισιτς. Επιλογή του Κώστα Δεληκώστα την περίοδο 2006-07 με συμπαίκτες τους Τόπελ και Ιβάνκοβιτς, ο σέρβος κεντρικός είχε εντυπωσιάσει με τα προσόντα και τις επιδόσεις του και είχε αναδειχθεί τότε, ο δεύτερος καλύτερος κεντρικός του πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα φαίνεται ότι τράβηξε τον Μίλαν αφού μετά τα περσινό του πέρασμά του από την ΕΑ Πατρών και με παρακαταθήκη τον τίτλο του πιο αποτελεσματικού επιθετικού της Α1, πήρε το καλοκαίρι μεταγραφή στον Ολυμπιακό, με τον οποίο σήκωσε ήδη δυο κούπες (Λιγκ Καπ , κύπελλο) και στοχεύει στο τρεμπλ με το πρωτάθλημα.

Ο Γιούρισιτς στη σειρά των ημιτελικών της Α1 βρίσκεται αντίπαλος του Εθνικού, της παλιάς του ομάδας δηλαδη, για την οποία μόνο καλά λόγια είχε να πει κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μας μαζί του το τέλος των πρώτων δύο παιχνιδιών στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη στην Αθήνα.

«Χαίρομαι που ο Εθνικός έχει μια πολύ καλή πορεία. Εύχομαι πάντα να πηγαίνει καλά και να κάνει πρόοδο. Άλλωστε θυμάμαι τη χρονιά που έπαιξα στην Αλεξανδρούπολη και έχω όμορφες αναμνήσεις», μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μίλαν κρατά ευχάριστες θύμησες από “την όμορφη πόλη σας, την Αλεξανδρούπολη”, όπως ο ίδιος λέει. Όπως και στον αγώνα του πρωταθλήματος, έτσι και τώρα, δήλωσε ότι χαίρεται που έστω και σαν αντίπαλος επιστρέφει στην πρωτεύουσα του Έβρου και στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Όσο για την πρόβλεψή του για τον τρίτο ημιτελικό, μας είπε για το παιχνίδι της Τετάρτης: «Ο κόσμος του Εθνικού γεμίζει το γήπεδο και είναι εκδηλωτικός. Αλλά ο Ολυμπιακός έχει στόχο το πρωτάθλημα και θέλουμε να κερδίσουμε το τρίτο παιχνίδι για να προκριθούμε στον τελικό χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις».

Ο ύψους 2.03 κεντρικός έχει κατακτήσει στην καριέρα του νταμπλ με την Μπούντβα (2011, 2010), με την οποία πήρε και ένα ακόμα πρωτάθλημα (2009), ενώ επίσης έχει κατακτήσει πρωταθλήματα Σερβίας με τη Βοϊβοντίνα (2005, 2004, 2003) καθώς και ένα κύπελλο (2004). Φέτος πάει να κάνει ντρεμπλ, καθώς ήδη έχει πάρει κύπελλο Ελλάδας και Λιγκ Καπ και ολοταχώς βαδίζει και για το πρωτάθλημα.

Ο Γιούρισιτς πέρα από εξαιρετικός αθλητής τυγχάνει και εξαιρετικός χαρακτήρας, για αυτό  έχει μόνο συμπάθειες στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και όποτε ανεβαίνει στον Έβρο, τυγχάνει ζεστής υποδοχής. Κάτι που αναμένεται να συμβεί και το βράδυ της τετάρτης, παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης…