Το τρίτο ημίχρονο από το Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Θοδωρος Τσούτσος

– Δεν έκρυψαν τις βλέψεις τους για είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ και εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου οι άνθρωποι της Ξάνθης, μετά την εκτός έδρας ήττα της ομάδας στην Τρίπολη.

Ο προπονητής Μαρίνος Ουζουνίδης παραδέχτηκε ότι η ομάδα του στάθηκε τυχερή στο δεύτερο μέρος, αλλά σημείωσε ότι το διπλό οφείλεται και στην ικανότητα των ποδοσφαιριστών του. «Ήμασταν τυχεροί στο δεύτερο ημίχρονο. Μια ομάδα με την ποιότητα του Αστέρα ήταν φυσικό να μας πιέσει και να μας δημιουργήσει δυσκολίες. Έπρεπε να κρατήσουμε περισσότερο τη μπάλα. Θα δούμε σε δυο αγωνιστικές τι έχουμε καταφέρει. Ο Αστέρας διαθέτει μια εξαιρετική ομάδα, η οποία θα πρωταγωνιστήσει σε πλέι οφ και κύπελλο. Του εύχομαι το καλύτερο», τόνισε αρχικά ο αλεξανδρουπολίτης τεχνικός της Ξάνθης.

Για το παιχνίδι πρόσθεσε: «Ήταν σημαντικό να πετύχουμε ένα γκολ για να ανοίξει το παιχνίδι και να έχουμε χώρους. Σε κάποια ματς δεν τα καταφέραμε. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες. Το να μην είναι κάποιοι σε καλή μέρα, συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Σήμερα πιεστήκαμε λόγω ποιότητας αντιπάλου αλλά και ορισμένων σφυριγμάτων του διαιτητή. Ο Αστέρας είναι καλύτερη ομάδα από εμάς, οπότε κάποια λάθος σφυρίγματα μας έφεραν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Σημασία έχει ωστόσο ότι επιστρέφουμε στην Θράκη με τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Την ίδια ώρα, ο Σάκης Τσιώλης δεν έδειξε καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο, τονίζοντας πως έλειπε η ηρεμία. «Άσχημο αποτέλεσμα για την ομάδα. Μέτρια η απόδοσή μας, αβίαστα λάθη, πρόβλημα στην κυκλοφορία. Δεν παίζαμε με το πιστόλι στον κρόταφο. Έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη ηρεμία. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε πολλές φάσεις. Δε μπορέσαμε σε μία από τις 10 περίπου ευκαιρίες, να στείλουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Να αφήσουμε πίσω το ματς και να συγκεντρωθούμε στη συνέχεια», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του Αστέρα, ο οποίος πάντως έλαβε ένα δώρο από την διοίκηση του Αστέρα. Μετά το ματς ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνει κάτοικος Τρίπολης για δύο ακόμη χρόνια, αφού ανανεώθηκε το συμβόλαιό του με την ομάδα.

Από πλευράς παικτών, δηλώσεις από την Ξάνθη έκαναν ο Δημήτρης Γούτας και ο Γιούρι Λοντίγκιν. «Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, σκοράραμε νωρίς, προσπάθησε να μας ισοφαρίσει ο αντίπαλος, σταθήκαμε όμως καλά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για το αποτέλεσμα αυτό», είπε ο νεαρός αμυντικός που την περασμένη Πέμπτη έκλεισε τα 19 του χρόνια, ενώ συνέχισε: «Ήταν λογικό ο Αστέρας να μας πιέσει καθώς ήθελε να ισοφαρίσει, εμείς σταθήκαμε όμως καλά πίσω και πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και γιατί όχι, να βγούμε και Ευρώπη».

Ο τερματοφύλακας της Ξάνθης με την σειρά του είπε: «Ξέραμε ότι θα μας πιέσει ο Αστέρας, καθώς είναι ποιοτική ομάδα. Περιμέναμε τις αντεπιθέσεις να χτυπήσουμε, μας βγήκε η φάση με τον Κώστα, είχαμε και πριν το γκολ ευκαιρίες. Αφότου προηγηθήκαμε ήταν πιο εύκολο να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα. Έφυγε ένα βάρος, το άγχος πήγε στην Τρίπολη. Με ομαδικότητα ήρθε η νίκη. Είχαμε και τύχη, χρειάζεται στο ποδόσφαιρο, αλλά ήταν και η ομαδική δουλειά που κάναμε. Έμειναν πλέον δυο παιχνίδια, θα κοιτάξουμε να τα κερδίσουμε και ό,τι βγει».

Για λογαριασμό των παικτών του Αστέρα Τρίπολης, ο Φερνάντο Ουσέρο υποστήριξε αρχικά: «Το πρώτο ημίχρονο το πετάξαμε στα σκουπίδια, δεν κάναμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο κάναμε, αλλά δεν μας ήθελε η μπάλα». Για να συμπληρώσει ο Τσαμπούρης: «Μπήκαμε νωθροί και η Ξάνθη το εκμεταλλεύθηκε άριστα. Σπαταλήσαμε ένα ημίχρονο χωρίς να κάνουμε τίποτα. Στο δεύτερο πιέσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Έχουμε και τον στόχο του τελικού κυπέλλου, όλα όμως θα κριθούν στα πλέι οφ. Στο ποδόσφαιρο αν δεν είσαι καλός δεν κερδίζεις. Σήμερα δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, ήμασταν και άτυχοι και έτσι απλά χάσαμε…».