Το pregame του αγώνα Πανθρακικός – ΟΦΗ

Ανάλυση από τον Γιάννη Κεσόπουλο

–  Ενας τελικός για την παραμονή κατάντησε να είναι ο αγώνας του Πανθρακικού με τον ΟΦΗ, ειδικά μετά και από την νίκη του Άρη εκτός έδρας το Σάββατο στο Περιστέρι.

Η ομάδα της Κομοτηνής υποδέχεται τους Κρητικούς, που θέλουν τη νίκη για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία και να μην μπλέξουν σε περιπέτειες τις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Το θετικό για τον Παύλο Δερμιτζάκη είναι ότι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, πλην του Κοντογουλίδη που δεν υπολογίζεται άλλο για φέτος. Ο τεχνικός του Πανθρακικού έχει καταστρώσει τα πλάνα του με τους Λαδάκη και Παπαδόπουλο να βρίσκονται στη διάθεσή του.

Οι 19 εκλεκτοί για το κρίσιμο ματς με τον ΟΦΗ είναι οι: Κουτσόπουλος, Βρονταράς, Μελίσσης, Σκλιοπίδης, Ντιόγκο, Χρήστου, Μακρυδημήτρης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Μουνάφο, Λαδάκης, Κάσελαν, Τζάνης, Μίνγκας, Μπαικαρά, Λουσέρο, Βαχίρουα, Παπαδόπουλος και Καθάριος.

 

Ο ΟΦΗ

Ούτε από την τελευταία προπόνηση απουσίασαν τα προβλήματα για τον ΟΦΗ με τον Βαλεριάνο να τίθεται νοκ άουτ. Ετσι ο ΟΦΗ ταξίδεψε το πρωί του Σαββάτου για την Κομοτηνή μέσω Αθήνας και Αλεξανδρούπολης με 19 παίκτες, αλλά και πίστη για το αποτέλεσμα που θα σφραγίσει την παραμονή στην κατηγορία.

Ο νεαρός αριστερός μπακ του ΟΦΗ αποχώρησε τραυματίας από την προπόνηση καθώς αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στο γόνατο με αποτέλεσμα να παραμείνει στο Ηράκλειο. Έστω όμως και με τις σημαντικές απουσίες, στον ΟΦΗ θέλουν να τελειώσουν μια και καλή με την παραμονή αφού με νίκη επί του Πανθρακικού σφραγίζεται και μαθηματικά το εισιτήριο για την Σούπερ Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Για αυτό και κανείς δεν θα πρέπει να θεωρεί στην Κομοτηνή εύκολο το παιχνίδι. Στην αποστολή συμμετέχουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Αγριμάκης, Γουναρίδης, Σόουζα, Βερόν, Ζορμπάς, Ιωαννίδης, Κανούλας, Καπουράνης, Κολιακουδάκης, Κουρδάκης, Λαμπρόπουλος, Μακρής, Μονιάκης, Μπανούσης, Μπούρμπος, Νύκταρης, Περογαμβράκης, Ροβίθης και Χατζηκοσμάς.

 

Οι διαιτητές

Το μεγάλο παιχνίδι του Πανθρακικού με τον ΟΦΗ θα σφυρίξει ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης του Συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονιάς) και Ιορδάνη Δημητριάδη (Καστοριάς). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Κύζας του Συνδέσμου Δράμας και παρατηρητής διαιτησίας ο Γιώργος Αμυγδάλης του Συνδέσμου Σερρών.

Τρίτη φορά θα σφυρίξει φέτος ο θεσσαλονικιός γυμναστής Πραξιτέλης Ζαχαριάδης την ομάδα του Πανθρακικού. Φέτος έπαιξε για πρώτη φορά τους «πράσινους» στην ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 2-0, ενώ βρέθηκε και πρώτη φορά στην Κομοτηνή για το παιχνίδι του Πανθρακικιού με την ΑΕΚ, με την ομάδα της Κομοτηνής μάλιστα να κερδίζει με 1-0. Μικρή αλλά και ιδιαίτερα αρνητική η παράδοση των Κρητικών με τον ρέφερι, μια και η ομάδα του ΟΦΗ είδε τον Ζαχαριάδη και τις δύο φορές που τους σφύριξε να αποχωρεί ηττημένοι. Αναλυτικά στοιχεία για τα στατιστικά του διαιτητή με ένα κλικ ΕΔΩ.

 

Η προϊστορία

Δύο φορές υποδέχτηκε τον ΟΦΗ στην Κομοτηνή για την μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα και τις δύο φορές η ομάδα της Θράκης πανηγύρισε την νίκη. Αρχικά τον Νοέμβριο του 2008 όταν ο Πανθρακικός με τέρματα των Ντιαλό και Ενρίκες πήρε μια σημαντική νίκη. Ενώ οι Κομοτηναίοι ήταν οι νικητές και τον Απρίλη του 2011 όταν με τέρμα του Σουλτανίδη επικράτησαν με 1-0. Αναλυτικά η προϊστορία των δύο αντιπάλων με ένα κλικ ΕΔΩ.

 

Οι μεταδόσεις

Ο αγώνας ξεκινά στις 3.00 το απόγευμα και μεταδίδεται ζωντανά τηλεοπτικά από το Novasports1, ραδιοφωνικά από όλους τους αθλητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιντερνετικά από το thrakisports, σε περιγραφή του ανταποκριτή μας στην Κομοτηνή Γιάννη Κεσόπουλου.