Το pregame του αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη

Ανάλυση από τον Νεκτάριο Αμποβιανίδη

–  Ματς κλειδί για το κατά πόσον θα μπορέσει η Skoda να πετύχει το κάτι παραπάνω στην φετινή σεζόν είναι αυτό της Τρίπολης.

Ο Αστέρας θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Πανιώνιο, υποδεχόμενος την Ξάνθη που έχει σώσει την κατηγορία, είναι σαφώς πιο άνετη αλλά δεν θα έλεγε όχι και σε μια θέση στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Η προετοιμασία της θρακιώτικης ομάδας ολοκληρώθηκε το Σάββατο με πρωινή προπόνηση και αμέσως μετά η αποστολή αναχώρησε για την Πελοπόννησο μέσω Αθήνας. Ο τεχνικός της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, θα έχει στη διάθεσή του τους Φλίσκα και Μαρίν, οι οποίοι ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις τους, ενώ για ακόμη μια αγωνιστική εκτός αποστολής έμεινε ο Θοδωρής Βασιλακάκης.

Η επιστροφή του Μαρίν αναμένεται να προκαλέσει αλλαγές στο σχήμα της ομάδας, με τον Γάλλο να επιστρέφει στη γνώριμη θέση του –δεξί εξτρέμ- αντικαθιστώντας τον Σολτανί.

Αναλυτικά οι 20 εκλεκτοί του Μαρίνου Ουζουνίδη: Λοντίγκιν, Ντιέ, Παΐτο, Τριάδης, Μάνταλος, Κομεσίδης, Μπέρτος, Πλατέλλας, Μαρίν, Σολτάνι, Ράνος, Γούτας, Βάλλας, Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Πρίττας, Τσαμούρης, Ντάνι, Μαρσελίνιο.

 

Ο Αστέρας Τρίπολης

Χωρίς τον Μάρτον Φούλοπ, αλλά με τους Χρήστο Πιπίνη και Σάββα Τσαμπούρη, ανακοινώθηκε η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης για την αναμέτρηση με τον Ξάνθη. Οι Αρκάδες θέλουν να επιστρέψουν στον δρόμο των επιτυχιών και φυσικά να συνεχίσουν να συγκατοικούν με τον ΠΑΟΚ, στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Στα αγωνιστικά, ο Μπαντής θα είναι στο τέρμα, ο Τσαμπούρης επιστρέφει δεξιά, ο Φορμίκα παραμένει αριστερά και οι Μπαρτολίνι και Σανκαρέ στο κέντρο της άμυνας. Οι Ουσέρο και Αλβάρες θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ οι Ράγιος, Ντε Μπλάσις και Ναβάρο θα βρίσκονται πίσω από τον Λέντσε ή τον Περόνε.

Η αποστολή του Αστέρα για το απογευματινό ματς με Ξάνθη: Μπαντής, Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Φορμίκα, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Αλβάρεζ, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Φραγκουλάκης, Κάφα, Καλαντζής, Λένσε και Περόνε.

 

Οι διαιτητές

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Μιχάλης Κουκούλάκης του Συνδέσμου Ηρακλείου με βοηθούς τους Χρήστο Μπαλτά (Αχαϊας) και Γιώργο Σταρουλάκη (Ρεθύμνου). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης του Συνδέσμου Αργολίδας και παρατηρητής διαιτησίας ο Βασίλης Τεροβίτσας του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας.

Σε ότι αφορά την προϊστορία της Ξάνθης με τον διεθνή Κρητικό ρέφερι, σε 13 παιχνίδια η ομάδα της Θράκης μετρά 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες.  Όποτε ο Κουκουλάκης ήταν διαιτητής με την Ξάνθη φιλοξενούμενη, οι «Ακρίτες» μετράνε 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Το παιχνίδι με τον Αστέρα θα είναι το πρώτο που θα σφυρίξει φέτος την Ξάνθη ο Κουκουλάκης, που αποδεικνύεται κακός δαίμονας για τον Αστέρα, αφού σε σύνολο 7 αναμετρήσεων η ομάδα της Αρκαδίας μετρά 2 ισοπαλίες και 5 ήττες. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως στα τρία παιχνίδια που σφύριξε ο Μιχάλης Κουκουλάκης  στην Τρίπολη ο Αστέρας μετρά 3 ήττες, χωρίς μάλιστα να πετύχει τέρμα! Δείτε αναλυτικά όμως τα στατιστικά του διαιτητή με ένα κλικ ΕΔΩ.

 

Η προϊστορία

Κάτι παραπάνω από θετική είναι η παράδοση της Skoda με αντίπαλο τον Αστέρα στην Πελοπόννησο. Οι Θρακιώτες σε πέντε αγώνες στην Αρκαδία μετρούν τέσσερις ισοπαλίες και μία νίκη. Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων Αστέρα – Ξάνθης μεε ένα κλικ ΕΔΩ

 

Οι μεταδόσεις

Ο αγώνας ξεκινά στις 5.15 το απόγευμα και μεταδίδεται ζωντανά τηλεοπτικά από το Novasports3, ραδιοφωνικά από όλους τους αθλητικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιντερνετικά από το thrakisports, σε περιγραφή του ανταποκριτή μας στην Αρκαδία Θοδωρή Τσούτσου.