Τεστ ανίχνευσης αθλητικού ταλέντου στην Αλεξανδρούπολη

 

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.00 το πρωί στο Στάδιο «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης η πρωτοποριακή διαδικασία επιλογής αθλητικών ταλέντων και πρόβλεψης της σωματικής εξέλιξης που πραγματοποιεί ο τομέας Στίβου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Η ομάδα προσκαλεί ακόμα και αυτήν την ώρα όλα τα παιδιά της πόλης, μαθητές Δημοτικού αλλά και Γυμνασίου, να πάνε και να συμμετάσχουν στην διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται από τις 10.00 το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι.

Η διαδικασία είναι μια συνεργασία του τμήματος Στίβου του Εθνικού και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Θα αξιολογηθούν με ειδικά ηλεκτρονικά όργανα μέτρησης της σωματικής απόδοσης οι παρακάτω δεξιότητες & χαρακτηριστικά. Αυτά είναι τα εξής:

1.μέγιστη κυκλική συχνότητα (Performance Pack-Model 63501)

2.ταχύτητα αντίδρασης (New test engine)

3.ισχύς κάτω άκρων (Bosco test)

4.δύναμη κορμού (ηλεκτρικό δυναμόμετρο της Lafayette)

5.ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά (ποσοστό σωματικού λίπους και μάζα λίπους – Harpenden skinfold caliper).

Τις δοκιμασίες αυτές θα τις πραγματοποιήσει ειδικό επιστημονικό προσωπικό από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τους καταρτισμένους προπονητές του Συλλόγου μας. Το χαρακτηριστικό των παραπάνω δεξιοτήτων είναι ότι σε μεγάλο βαθμό είναι κληρονομικές και δεν μπορούν να αξιολογηθούν εμπειρικά, παρά μόνο με τα ειδικά αυτά μηχανήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στην Αλεξανδρούπολη ακριβώς για τον λόγο αυτό…