Όλες οι περιπτώσεις ισοβαθμιών του Πανθρακικού

Ανταπόκριση από την Αθήνα:  Γιάννης Γιαγκίνης

–  Και αυτήν την Κυριακή οι περισσότεροι από τους οπαδούς του Πανθρακικού και των λοιπών ομάδων που κινδυνεύουν θα πάνε στο γήπεδο μ’ ένα κομπιουτεράκι στο χέρι.

Το ποδόσφαιρο δίνει μια σημαντική θέση πλέον στους μαθηματικούς υπολογισμούς, αφού ένα λάθος, ένα φαλτσοσφύριγμα, ή κάποιο καπρίτσιο της τύχης μπορεί να κοστίσει.. εκεί εκεί στη Β’ Εθνική.

Σε θωρητικό επίπεδο, αυτήν την στιγμή όλες οι ομάδες που βρίσκονται από τους 35 βαθμούς και κάτω κινδυνεύουν. Ακόμα και η SkodaΞάνθη. Ωστόσο σε πρακτικό επίπεδο, αυτοί που πραγματικά κινδυνεύουν είναι από τον Πλατανιά και κάτω, όσοι δηλαδή βρίσκονται κάτω από τους 33 βαθμούς και την 10η θέση, με την Κέρκυρα να είναι ορστικά η μία ομάδα που υποβιβάζεται στην Football League.

Ο Πλατανιάς παίζει στην έδρα του με τον Ολυμπιακό και την επόμενη Κυριακή ανεβαίνει στην Βέροια, ενώ κλείνει το πρωτάθλημα στην Κρήτη με τον Λεβαδειακό. Λογικά μια νίκη στα τρία ματς θα τον σώσει.

Ο ΟΦΗ έχει 31 βαθμούς και μετά την Κομοτηνή, έχει δύο παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που θα μετέχουν στα πλέι οφ: τον Ατρόμητο στο Ηράκλειο και τον Αστέρα στην Τρίπολη. Με θετικό αποτέλεσμα στην Κομοτηνή θα έχει σωθεί (σε περίπτωση νίκης και μαθηματικά), ακόμα όμως και αν αυτό δεν έρθει, θα έχει τις ευκαιρίες του.

Στους 30 βαθμούς είναι η ΑΕΚ και η Βέροια. Οι κιτρινόμαυροι παίζουν Δευτέρα στα Γιάννενα και αν δεν φύγουν με θετικό αποτέλεσμα, το ματς με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ θα είναι τελικός, ενώ κλείνει με Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η Βέροια ηττήθηκε το Σάββατο από τον ΠΑΟΚ, υποδέχεται τον Πλατανιά την άλλη Κυριακή και παίζει εκτός με τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική.

Ο Άρης μετά τη νίκη του στο Περιστέρι πέρασε προσωρινά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Έχει την ερχόμενη εβδομάδα μεγάλο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και την τελευταία αγωνιστική έρχεται στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη, που μπορεί τότε να είναι αδιάφορη αλλά μπορεί και να κυνηγά έξοδο στην Ευρώπη, κάτι που εν πολλοίς θα εξαρτηθεί από το σημερινό της παιχνίδι στην Τρίπολη.

Όσο για τον Πανθρακικό; Αν δεν κερδίσει τον ΟΦΗ, δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Αν κερδίσει θα πάει στους 30, πάνω από τον Άρη. Αλλά θα πρέπει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ αν θα θέλει να μην εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων την τελευταία αγωνιστική, όταν και θα υποδεχθεί την ήδη υποβιβασμένη Κέρκυρα.

Τι γίνεται όμως σε περιπτώσεις ισοβαθμίας του Πανθρακικού με άλλες ομάδες που κινδυνεύουν; Βάσει των κριτηρίων, μετράνε τα μεταξύ των δύο ομάδων ματς και εφόσον παρατηρείται ισοπαλία χωρίς να μετράει το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ, τότε οδηγούμαστε σε μπαράζ.

Σε περιπτώσεις διπλών ισοβαθμιών ο Πανθρακικός:
-) Με τον Άρη υπερτερεί, αφού είχε κερδίσει με 4-0 στην Κομοτηνή ενώ οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στην Θεσσαλονίκη
-) Με την Βέροια υποβιβάζεται, αφού έχει ηττηθεί τόσο στην Κομοτηνή με 0-1 όσο και στην μακεδονική πόλη με 2-0.
-) Με την ΑΕΚ θα εξαρτηθούν τα πάντα στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ την προσεχή Κυριακή. Στον πρώτο γύρο ο Πανθρακικός είχε κερδίσει με 1-0, άρα ευνοείται σε περίπτωση ισοβαθμίας και μη νίκης της ΑΕΚ, αλλιώς με νίκη από δυο γκολ και πάνω μένει η ΑΕΚ στην κατηγορία και με διαφορά ενός τέρματος οδηγούμαστε σε μπαράζ.
-) Ανάλογα ισχύουν και με τον ΟΦΗ. Το πρώτο ματς στην Κρήτη είχε τερματίσει ισόπαλο 1-1, οπότε σε περίπτωση νίκης Κομοτηναίων, που είναι και απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να υπάρξει ισοβαθμία και να μην βρεθεί ο Πανθρακικός από το απόγευμα με το ένα πόδι στον τάφο, οι Θρακιώτες ευνοούνται και σε τυχόν ισοβαθμίες.