Νίκη με άρωμα… Ευρώπης για την Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Τρίπολη: Θόδωρος Τσούτσος

– Σε τροχιά Ευρώπης μπήκε για τα καλά η Ξάνθη μετά την σπουδαία εκτός έδρας επικράτηση της επι του Αστέρα. Η ομάδα της Θράκης συνέχισε την παράδοση που τη θέλει να μην χάνει στη Τρίπολη και με τέρμα του Κώστα Φλίσκα στο  19’ πέτυχε την πέμπτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη της!

Η Ξάνθη ξεκίνησε αρκετά καλά το παιχνίδι, και αφού πρώτα έχασε το…  άχαστο με τον Μαρίν, ο Κώστας Φλίσκας με ωραία, και λίγο τυχερή, ατομική προσπάθεια άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη στο 19’.   Από εκείνο το λεπτό μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, δίχως ωστόσο να μπορούν να φανούν απειλητικοί στην εστία του Λοντίγκιν.

Στο δεύτερο μέρος και με τις επιλογές του Σάκη Τσιώλη, με την είσοδο των Περόνε και Χίμο Ναβάρο, οι γηπεδούχοι έγιναν πολύ επιθετικοί ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, αλλά εκεί μίλησε η… κλάση του Γιούρι Λοντίγκιν. Ο νεαρός διεθνής άσος της Ξάνθης κυριολεκτικά «κατέβασε ρολά»  και σε συνεργασία με τη άμυνα από «γρανίτη» κράτησαν το μηδέν, χαρίζοντας στην Ξάνθη μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη που την βάζει για τα καλά στο κόλπο της εισόδου στα πλεί οφ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την αναμέτρηση διεύθυνε τελικά ο Δασκαλόπουλος από την Κόρινθο, αντικαθιστώντας τον ηρακλειώτη Κουκουλάκη που δεν κατάφερε να ταξιδέψει λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Βοηθοί ήταν οι Μπαλτάς (Αχαΐας) και Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτονίνι, Σανκαρέ, Κοντοές, Φραγκουλάκης (46’ Περόνε), Ουσέρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Αλβάρες (46’ Ναβάρο), Λέντσε (66’ Καλαντζής).
SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Γούτας, Βάλλας, Παΐτο, Φλίσκας, Ντιέ (61’ Πρίττας), Μαρίν (86’ Μάνταλος), Μαρσελίνιο (75’ Πλατέλλας), Ντάνι, Σολτάνι.

 
ΔΕΙΤΕ το live του αγώνα όπως μεταδόθηκε από το thrakisports με ένα κλικ ΕΔΩ.
ΔΕΙΤΕ σε βίντεο το γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης με ένα κλικ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις δηλώσεις προπονητών και παικτών και όλο το τρίτο ημίχρονο με ένα κλικ ΕΔΩ