Live: Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 0-1 (τελικό)

Μεταδίδει ο Θόδωρος Τσούτσος

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το Στάδιο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” της Τρίπολης την αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα και την Skoda Ξάνθη για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Θόδωρος Τσούτσος βρίσκεται στο γήπεδο και μεταδίδει…

Καλησπέρα από την Τρίπολη. Στις 5.15 το απόγευμα θα ξεκινήσει, μάλλον μεταξύ συγγενών και φίλων αφού ελάχιστος κόσμος βρίσκεται στο γήπεδο, η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και την Skoda Ξάνθη, ματς κλειδί για την συνέχεια του πρωταθλήματος, ιδίως για την ομάδα της Θράκης, αναφορικά με το αν θα έχει ελπίδες διεκδίκησης θέσης στα πλέι οφ.

Τον αγώνα αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα διευθύνει ο Μιχάλης Κουκουλάκης, όπως είχε οριστεί, αφού δεν πέταξε το αεροπλάνο του. Ετσι θα τον διευθύνει ο Γιώργος Φασκαλόπουλος του Συνδέσμου Κορινθίας, που δεν είχε τέτοια προβλήματα. Βοηθοί του είναι οι Χρήστος Μπαλτάς, Γιώργος Σταυρουλάκης των Συνδέσμων Αχαΐας και Ρεθύμνου, αντίστοιχα. Ο Κώστας Ιωαννίδης του Συνδέσμου Αργολίδας θα είναι τέταρτος, όπως είχε οριστεί εξαρχής.

Ξεκινήσαμε ανάποδα. Πάμε να δούμε τις αρχικές ενδεκάδες των ομάδων:

Για την φιλοξενούμενη Skoda Ξάνθη: Λοντίγκιν, Παΐτο, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Φλίσκας, Ντιέ, Μαρσελίνιο, Ντάνι, Μαρίν, Σολτάνι.

Για τον γηπεδούχο Αστέρα Τρίπολης: Μπαντής, Κοντοές, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Τσαμπούρης, Αλβάρεζ, Φραγκουλάκης, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Ουσέρο, Λέντσε.

Ηλιόλουστη η μέρα, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία από τα δημοσιογραφικά του γηπέδου. Ωστόσο τις προηγούμενες ώρες έβρεχε καταρρακτωδώς, μέχρι και χαλάζι έριξε. Μάλιστα, επρόκειτο για κόκκινη λασποβροχή, αλλά τώρα που έχει βγει ήλιος έχουν στεγνώσει τα πάντα και ο αγωνιστικός χώρος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

1′  Έναρξη του αγώνα

6′  Πρώτη ευκαιρία στον αγώνα για την Ξάνθη.   Σουτ του Μαρίν έξω από την περιοχή, ο Μπαντής παραχώρησε κόρνερ.

7′  Πλασέ του Ράγιος έξω από την περιοχή και από πλάγια, η μπάλα στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

15′  Τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Μαρσελίνιο έβγαλε τετ α τετ με τον Μπαντή τον Μαρίν, που πλάσαρε άουτ

17′  Γκοοοοοολ για την Ξάνθη. Φλίσκας ο σκόρερ. Δέχτηκε την μπαλιά από δεξιά, βρέθηκε μόνος του στην περιοχή και πλάσαρε εύκολα για να ανοίξει το σκορ. 0-1!

22′  Σουτ του Ντάνι, άουτ.

26′  Κεφαλιά του Ουσέρο, ο Λοντίγκιν μπλόκαρε την μπάλα.

30′  Ευκαιρία για τον Αστέρα με την συμπλήρωση του ημιώρου. Σέντρα του Φραγκουλάκη, ο Ντε Μπλάσις κατέβασε και άφησε στον Ράγιος, που έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

40′  Φλίαρη η καροχή της μπάλας για τον Αστέρα, δεν έχει απειλήσει την Ξάνθη ιδιαίτερα.

44′  Σουτ του Ράγιος για Αστέρα, αποκρούει ο Λοντίγκιν.

45′  Τέλος πρώτου σαρανταπενταλέπτου στην Τρίπολη. Αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου: Αστέρας Τρίπολης – Ξάνθη 0-1.

46′  Εναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με δύο αλλαγές για την Τρίπολη και τον Σάκη Τσιώλη. Ο Ναβάρο αντί του Αλβάρεζ και ο Περόνε αντί του Φραγκουλάκη.47′ Σουτ του Ράγιος από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

56′ Γύρισμα του Ντε Μπλάσις από αριστερά, ο Λοντίγκιν απέκρουσε με τα χέρια και απομάκρυνε εκτός εστίας του την μπάλα.

57′ Ωραία σέντρα του Ναβάρο, ο Λοντίγκιν βγήκε και απέκρουσε, με τον Ντάνι να μην απομακρύνει, κάτι που έκανε στη συνέχεια ο Κομεσίδης, αφού μπήκε στη φάση ο Ράγιος και έκανε κάποιες ντρίμπλες.

59′ Σουτ του Ράγιος στην κίνηση έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

61′ Γύρισμα του Περόνε από δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους παράλληλα προς την εστία του Λοντίγκιν.

62′ Αλλαγή για τη Ξάνθη. Ο Πρίττας αντί του Ντιέ.

66′ Αλλαγή για τον Αστέρα. Ο Καλαντζής αντί του Λέντσε.

68′ Σέντρα του Κοντοέ από αριστερά, ο Περόνε δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από κοντά στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα κατέληξε άουτ.

70′ Ο Ναβάρο έκανε το γύρισμα για τον Φραγκουλάκη, ο Κομεσίδης απομάκρυνε.

72′ Σουτ του Ράγιος έξω από την περιοχή και από πλάγια, μπλόκαρε ο Λοντίγκιν.

75′  Δεύτερη αλλαγή για την Ξάνθη. Μέσα ο Πλατέλλας, έξω ο Μαρσελίνιο.

82′ Κίτρινη κάρτα στον Ουσέρο αντί για κόκκινη, καθώς πήγε με τα δυο πόδια στον Πλατέλλα.

83′  Αστοχο σουτ Πάιτο για την Skoda Ξάνθη

85′  Τρίτη και τελευταία αλλαγή για τον Ουζουνίδη. Μέσα ο Μάνταλος, έξω ο Μαρίν.

90′  Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90+1′  Αστοχο σουτ του Σολτάνι για την Ξάνθη. Αμέσως μετά σουτ του Ράγιος για τον Αστέρα Τρίπολης και έξοχη επέμβαση του Λοντίγκιν.

90+4′  Σουτ του Ράγιος για τον Αστέρα, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.

90+5′  Αποβολή για τον Ράγιος που δέχεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μαζεμένες δύο κίτρινες κάρτες και αποβάλλεται λίγο πριν το τέλος. Με δέκα ο Αστέρας για τα τελευταόια δευτερόλεπτα.

90+6′  Τέλος του αγώνα. Σπουδαία νίκη για την Ξάνθη, η πέμπτη συνεχόμενη εκτός έδρας, που την κάνει να πιάνει τον ΠΑΣ Γιάννενα στην πέμπτη θέση και να βλέπει ορθάνοιχτα πλέον το ενδεχόμενο εισόδου στα πλέι οφ και εξόδου στην Ευρώπη. Τελικό αποτέλεσμα: Αστέρας Τρίπολης – Skoda Ξάνθη 0-1.

 

Μείνετε μαζί μας για την ανάλυση του αγώνα, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, ρεπορτάζ αλλά και φωτορεπορτάζ από το στάδιο της Τρίπολης…