Τα γενέθλια του αρχηγού του ΓΑΣ Κομοτηνή

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

Με έναν ξεχωριστό τρόπο θα γιορτάσει το βράδυ τα γενέθλιά του ο αρχηγός του ΓΑΣ Κομοτηνή Κώστας Ντίνας.

Πώς; Σπίτι του, παρέα με λίγους φίλους και διαλύοντας νωρίς το όποιο πάρτι τυχόν θα διοργανωθεί. Ο λόγος; Έχει… αγώνα αύριο, που έλεγε και το παλιό διαφημιστικό σποτ.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή φιλοξενεί το πρωτοπόρο Πευκοχώρι (7/4, 18:00) και έτσι ο Ντίνας, παραμονή του αγώνα, είναι προφανές ότι δεν θα έχει το περιθώριο για πολύ ξενύχτι.

Βέβαια, ο αγώνας είναι αδιάφορος βαθμολογικά για τον ΓΑΣ, που έχει εξασφαλίσει την παρουσία του και τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική ενώ δεν έχει φιλοδοξίες για άνοδο. Ωστόσο παίζει για την τιμή του και αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα για τις ομάδες που θα προβιβαστούν στην Β’ Εθνική.

Ο Κώστας Ντίνας γεννήθηκε στις 6 Απριλίου του 1980. Σβήνει δηλαδή σήμερα 33 κεράκια. Από μικρός είχε τρέλα με το μπάσκετ και ξεχώριζε για τις επιδόσεις του εντός και εκτός παρκέ. Αλλά όταν ήταν μαθητούδι, δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί ότι στα 33 του θα αποτελούσε τον αρχηγό της ομάδας που θαύμαζε παιδάκι να αγωνίζεται ακόμα και στην Α2 Κατηγορία.

Το Κλειστό της Κομοτηνής ήταν και είναι το δεύτερο σπίτι του Ντίνα, ο οποίος ωστόσο πριν μια δεκαετία περίπου είχε απουσιάσει για αρκετά χρόνια από την πόλη για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Αγγλική Φιλολογία της Θεσσαλονίκης. Εκείνα τα χρόνια έπαιξε στον ιστορικό ΒΑΟ, αλλά όταν γύρισε στην Κομοτηνή, επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του.

Σταθερά πρώτος σκόρερ του ΓΑΣ για αρκετά χρόνια στην Β’ και Γ’ Εθνική, έχει αξιοζήλευτη ηρεμία μέσα και έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Και δικαιολογημένα αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας και άκρως δικαιωματικά τον αρχηγό της μοναδικής εκπροσώπου της Θράκης στα εθνικά πρωταθλήματα του μπάσκετ…