Σύσσωμη η οικογένεια Γκιούρδα στο ThrakiSportS!!!

Αποστολή στην Αθήνα: Γιώργος Πανταζίδης

–  Από έναν ημιτελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ δεν θα μπορούσε να λείπει η οικογένεια Γκιούρδα. Ιδιαίτερα δε, από τη στιγμή που κοντράρονται ο Ολυμπιακός με τον Εθνικό.

Οι δυο μεγάλες αγάπες του Μάριου, περί ου ο λόγος. Ο Εθνικός είναι πάντα στη καρδιά του αφού στην ομάδα της πατρίδας του ανδρώθηκε αθλητικά, ενώ με τον Ολυμπιακό έζησε μεγάλες στιγμές σηκώνοντας κούπες και τρόπαια.

Την Παρασκευή ο αλεξανδρουπολίτης μεγάλος άσος του ελληνικού βόλεϊ ήταν ο σχολιαστής του πρώτου αγώνα της σειράς των ημιτελικών μεταξύ των  δυο ομάδων, παίρνοντας θέση από νωρίς δίπλα στον Ισίδωρο Πρίντεζη, δημοσιογράφο του Novasports. Κάτι που θα επαναλάβει και το Σάββατο.

Και όπως δηλώνει χαριτολογώντας στο thrakisports, «προπονούμαι για τη νέα μου καριέρα, αυτή του σχολιαστή. Και με λίγη ακόμα εξάσκηση θα τα πάω καλά, άλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που το έκανα αυτό και μάλλον δεν θα είναι και η τελευταία».

Και στο εξωτερικό άλλωστε, αυτό είναι μια συνηθισμένη πρακτική, να αναλαμβάνουν μικρόφωνα και σχολιασμό μεγάλες μορφές  του παρελθόντος.

Ο Μάριος δεν έκρυψε και την αδυναμία του στον Ραφαήλ Κουμεντάκη, με τον οποίο είχε συνομιλία λέγοντας με νόημα και δείχνοντας τον Ραφ… ότι «αυτό είναι το ίνδαλμά μου», δείγμα της εκτίμησης που υπάρχει στο πρόσωπο του νεαρού διεθνή. Ντροπαλός ο Ραφ, δεν έβρισκε λόγια να απαντήσει, όταν σπεύδαμε να τους  φωτογραφήσουμε να συνομιλούν.

Θέση στις εξέδρες του κλειστού του Ρέντη είχε πάρει και η σύζυγος του Γκιούρδα, η Ορεστιαδίτισσα – αλλά με αρκετά χρόνια πετυχημένης παρουσίας στη Νίκη Αλεξανδρούπολης αρχές της δεκαετίας του ‘90 – Μαρία Ντολαπτσή, μαζί με τα δυο κορίτσια τους.

Η Μαρία, με την οποία επίσης συνομιλήσαμε μετά το τέλος του αγώνα, δεν έκρυψε τη χαρά της για την πετυχημένη χρονιά του Εθνικού αλλά και για την αγωνιστική παρουσία της ομάδας. «Η ομάδα του Εθνικού μου άρεσε πολύ και χαίρομαι για την εξαιρετική παρουσία της τη φετινή χρονιά αλλά και ιδιαίτερη για το γεγονός ότι διαθέτει νέα παιδιά με μέλλον  και μεγάλο ταλέντο» σχολίασε.

Και αμέσως μετά ο Μάριος συμπλήρωσε ότι εάν οι Εβρίτες έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα στην απόδοσή τους και αποφύγουν λάθη στα κρίσιμα σημεία,  τότε μπορούν να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλό τους. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί, όχι μόνο στην σειρά των ημιτελικών αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου. Ήδη έχει πάρει άλλωστε κύπελλο και λιγκ καπ και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Η οικογένεια Γκιούρδα έμεινε πολύ ώρα μετά το τέλος του αγώνα στο γήπεδο, συνομίλησε με αρκετά μέλη της αποστολής του Εθνικού από την Αλεξανδρούπολη και στο τέλος ανανέωσε το ραντεβού της για το σαββατιάτικο παιχνίδι στου Ρέντη. Με τον Μάριο και πάλι στα μικρόφωνα της Novaκαι την Μαρία με τα κορίτσια τους στην εξέδρα, να παρακολουθούν τον Ολυμπιακό, τον Εθνικό αλλά και τον «μπαμπά» τους στη νέα καριέρα που δείχνει να ξεκινά ως δημοσιογράφος…