Tο pregame των ημιτελικών Ολυμπιακού – Εθνικού

Αποστολή στην Αθήνα: Γιώργος Πανταζίδης

Λίγο μετά τις οκτώ το πρωί έφτασε η αποστολή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Αθήνα, για το δεύτερο ραντεβού που έχει με την ιστορία σε διάστημα μικρότερο της μιας εβδομάδας. Το περασμένο Σάββατο ήταν το ματς με την Κηφισιά που σήμανε την είσοδο στην τετράδα και την έξοδο στην Ευρώπη. Τώρα έφτασε η ώρα της ημιτελικής φάσης.
Στις 8.00 το βράδυ  ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στον πρώτο αγώνα της σειράς που θα κριθεί στις τρεις νίκες και θα δώσει τον έναν φιναλιστ του μεγάλου τελικού. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν την… άτρωτη εικόνα τους που είχαν χτίσει με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ και του Κυπέλλου, να δέχεται πλήγμα από τον ΠΑΟΚ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, σε έναν αγώνα που δεν υπήρχε το κίνητρο. Στον Πειραιά γνωρίζουν πολύ καλά πως είναι το μεγάλο φαβορί στη σειρά απέναντι σε μια νεανική και ενθουσιώδη ομάδα, όπως είναι ο Εθνικός. Αλλά ένας ημιτελικός είναι πάντα ανοιχτός σε προγνωστικά.
Ο Σάκης Μουστακίδης, άλλοτε σημαία του Ολυμπιακού, μαζί με τους παίκτες του βλέπουν την συμμετοχή τους στα ημιτελικά σαν μία μεγάλη γιορτή. Και μόνο η συμμετοχή τους σε αυτά αποτελεί μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε την τελευταία φορά που ο Εθνικός ήταν στους τέσσερις ήταν τριάντα χρόνια πριν, τη σεζόν 1982-83, ενώ η καλύτερη θέση όλων των εποχών ήταν η 3η την περίοδο 1977-78. Κατά συνέπεια, ο Εθνικός θα παίξει απελευθερωμένα ελπίζοντας να κάνει την μεγάλη έκπληξη απέναντι στο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ολυμπιακό νοκ άουτ έχει βγει ο Σωτηρίου, ενώ Φιλίποφ, Σμαραγδής, Χριστοφιδέλης επανήλθαν πλήρως. Στην αντίπερα όχθη ο Σάκης Μουστακίδης, είδε για ακόμη μία εβδομάδα τον Σιδηρόπουλο να μένει στην Αθήνα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και να μην προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα όλη την εβδομάδα.

 

O Oλυμπιακός, έχοντας τερματίσει πρώτος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος,  έχει το πλεονέκτημα της έδρας στους δύο ημιτελικούς την Παρασκευή και το Σάββατο με κοινή ώρα έναρξης 20.00 και μετάδοση από το Novasports 7 και τις δύο ημέρες και live από το thrakisports που θα είναι στο γήπεδο, όπως ήταν και την περασμένη εβδομάδα στην Κηφισιά. 
Από το 2003 που ο Εθνικός γύρισε στη μεγάλη κατηγορία οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 20 φορές και ο Ολυμπιακός έχει 18 νίκες. Ο Εθνικός έχει δύο νίκες αλλά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στην έδρα του Ολυμπιακού οι ακρίτες έχουν μόνο δύο κερδισμένα σετ σε 10 αγώνες. Ωστόσο, ο Εθνικός δυσκόλεψε τους ερυθρόλευκους και στα δύο παιχνίδια της φετινής κανονικής περιόδου. Το ματς στην Αλεξανδρούπολη ήρθε 2-3, ενώ οι Εβρίτες προηγήθηκαν με 0-1 στο Ρέντη πριν τελικά ηττηθούν με 3-1.