Ο Θρακιώτης πρόεδρος της πρωταθλήτριας ΕΠΣ Λασιθίου

Ανταπόκριση από την Κρήτη: Λάζαρος Φιλιππίδης 

–  Ο Γρηγόρης Αλεξούδης είναι πρόεδρος της ομάδας ΑΟ Αγίου Νικολάου, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Λασιθίου και θα δώσει αγώνες μπαράζ με τις άλλες πρωταθλήτριες των ΕΠΣ της Κρήτης (Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων) για μια θέση στη Γ’ Εθνική.

Λίγοι ωστόσο γνωρίζουν ότι είναι βέρος Θρακιώτης. Κατάγεται από το Σιτοχώρι Διδυμοτείχου, ένα χωριό 440 κατοίκων, όπου έμεναν οι γονείς του. Έχει πολλές αναμνήσεις από την περιοχή, αν και έφυγε το 1986 για να παίξει ποδόσφαιρο στην Κρήτη. Εκεί ρίζωσε και έφτασε να υπηρετεί πλέον το άθλημα ως παράγοντας.

Ο Γρηγόρης Αλεξούδης μίλησε στο thrakisportsγια την πορεία της ομάδας του, τη γνώμη του για το ποδόσφαιρο της Θράκης αλλά και τον επικείμενο αγώνα του ΟΦΗ με τον Πανθρακικό.

ΘS: Κύριε Αλεξούδη, μετά και τη νίκη με 4-0 στην Σητεία κατακτάτε και μαθηματικά τον τίτλο στην ΕΠΣ Λασιθίου. Δίκαια;

Γ.Α: Ναι, νομίζω δικαιότατα. Εχουμε μια δυνατή ομάδα με πολλά νέα παιδιά που έχουν όρεξη για ποδόσφαιρο, αλλά και έναν καλό προπονητή που είναι κόσμημα για την ομάδα μας ότι την έχει αναλάβει, αν και αγωνίζεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Μην ξεχνάτε ότι ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα και με -2 βαθμούς. Το κακό είναι ότι δεν έχουμε τις γηπεδικές και προπονητικές εγκαταστάσεις που θα έπρεπε και παλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες για αυτό. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πέρα από τα αποτελέσματα, παρουσιάζουμε όμορφο θέαμα και ευχαριστιούνται οι φίλαθλοι που έρχονται στο γήπεδο.

ΘS: Τώρα έρχεται η διαδικασία των μπαράζ; Φοβάστε αυτά τα παιχνίδια;

Γ.Α: Όχι, κανένας δεν φοβάται και δεν πρέπει να φοβάται τα μπαράζ. Πιστεύω ότι θα είναι ανοιχτά παιχνίδια. Άλλωστε, θα μετέχουν υποτίθεται οι τέσσερις καλύτερες ομάδες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της Κρήτης, οι τέσσερις πρωταθλήτριες. Βέβαια, οφείλω να τονίσω ότι θεωρώ άδικο που διεξάγονται μπαράζ και δεν ανεβαίνουν οι πρωταθλήτριες κατευθείαν. Είναι άδικο να αγωνίζεται μια χρονιά, να παίρνεις πρωτάθλημα και από τους τέσσερις πρωταθλητές να ανεβαίνει μόνο ένας, αλλά αφού έτσι αποφασίστηκε θα παλέψουμε. Πάντως, προσωπικά δεν φοβόμουν τα μπαράζ αλλά πιο πολύ ανησυχούσα για το αν θα πάρει η ομάδα μου, ο ΑΟΑΝ, το πρωτάθλημα στην Ένωσή μας.

ΘS: Πώς βρεθήκατε στην Κρήτη και γιατί ασχοληθήκατε με το ποδόσφαιρό της;

Γ.Α: Ήρθα στο νησί το 1986 ως ποδοσφαιριστής, για να παίξω μπάλα. Τότε αγωνιζόμουν ακόμα και στις μικρές εθνικές ομάδες. Αρχικά έπαιξα στον ΟΦΗ Ιεράπετρας αλλά τον επόμενο χρόνο πήρα μεταγραφή για τον ΑΟΑΝ που αγωνιζόταν στην Δ’ Εθνική. Έμελλε να ριζώσω εδώ και να που τώρα ασχολούμαι με την ίδια ομάδα από την θέση του παράγοντα. Όμως ποτέ δεν ξεχνώ τις ρίζες μου και με κάθε ευκαιρία επισκέπτομαι τα πάτρια εδάφη.

ΘS: Παρακολουθείτε και τις εξελίξεις στο θρακιώτικο ποδόσφαιρο;

Γ.Α: Όχι, να σας είμαι ειλικρινής, δεν περισσεύει χρόνος για κάτι τέτοιο. Με απασχολεί τόσο πολύ ο ΑΟΑΝ που είναι δύσκολο να ξέρω τι γίνεται σε τοπικό επίπεδο. Τις μεγάλες ομάδες τις ξέρω βέβαια και τις υποστηρίζω. Στον Έβρο βέβαια έχουμε κυρίως το βόλεϊ, με την Ορεστιάδα και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αλλά όποτε έχει η τηλεόραση, παρακολουθώ Ξάνθη και Πανθρακικό. Και δεν σας κρύβω ότι μέσα μου, μιας και το αίμα νερό δεν γίνεται, πάντα πιάνω τον εαυτό μου να υποστηρίζει τις ομάδες της πατρίδας Θράκης.

ΘS: Δηλαδή μεθαύριο, που έχουμε και ντέρμπι Πανθρακικού – ΟΦΗ στην Κομοτηνή, με ποιον θα είστε;

Γ.Α: Τι να σας πω τώρα; Κοντάτονται η πραγματική μου και η νέα μου πατρίδα. Ευτυχώς ο Πανθρακικός απέσπασε την ισοπαλία στην Θεσσαλονίκη από τον Άρη και ο ΟΦΗ κέρδισε τα Γιάννενα και ξέφυγε λίγο. Μακάρι να μείνουν και οι δύο ομάδες στην κατηγορία, δεν το συζητώ…